עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    סלק וגבינת פטה

    10 תגובות   יום שני, 20/9/10, 14:19

    "יפה לך השרימפס בשיער .."

    ככה הוא כשאני קושרת את השיער הארוך לצמה אחת .הקצה תמיד נותר משורבב כזה..

    -

    ''

    -

    נעים לי לשמוע גם כשהוא מציע לי לפתוח את החלון עד הסוף ולהביט , ביום שקצת קשה לי לראות את השמש.

    החיבוקים שלו עוברים את קו הטלפון ממרחק של כמה עשרות קילומטרים בודדים. ואז אני מתחילה לרקוד. לא תמיד רואים את זה. אבל זה בא מבפנים...רק ככה אני יכולה להיכנס למטבח מגניב.

    -

    השילוב של סלק וגבינה אינו חדש. כבר כתבתי עליו בעבר[למשל כאן] . ומה הפעם ?

    מנת תוספת או חלק מארוחה צימחונית של סלק מתובל הנאפה בתנור או בטוסטר אובן. הסלק נתון במעטפת נייר כסף שסוגרת אותו ומסייעת לו ל'התבשל' ולספוג את טעמי הרוטב. יש לאפות את הסלק עד לריכוך. להוציא לצלחת הגשה ולפזר גבינת פטה מפוררת וקרה אפשר להגיש עם הרוטב שנותר בתוך התבנית. זה הכל . הגבינה תימס על הסלק והשילוב גם יפה וגם טעים .

     

    ''

    -

    אין הכרח להיצמד לכמויות מדוייקות אלא לקחת מהרעיון .תרגישו חופשי לשנות, לתבל ולהכפיל את הכמויות גם כן.

    סלק וגבינת פטה

    קחו 2 סלקים בגודל בינוני -גדול. שיטפו וקלפו אותם. חיתכו לרבעים או שמיניות והניחו על יריעה של נייר כסף (על הצד העמום ולא המבריק) ועל תבנית אפייה (תבנית גדולה של טוסטר אובן זה מצויין גם).

    בקערית ערבבו :

    2 כפות חומץ בלסמי

    2 כפות שמן זית

    מספר כפות של מיץ תפוזים (אפשרי מתרכיז קפוא)

    שן שום פרוסה או כתושהאו יותר לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס

    -

    כעת יש לצקת את הרוטב על הסלק ולהדק מסביבו ומלמעלה את נייר הכסף . תקבלו 'חבילה' סגורה וכסופה.

    אפו את הסלק בתנור עד לריכוך . משך זמן האפייה ישתנה בתלות בסלק או במידת הרכות שאתם אוהבים. 

    זה יכול לארוך 45-50 דקות או מעט יותר.

    פיתחו את נייר הכסף, העבירו את הסלק לצלחת הגשה ופזרו למעלה בנדיבות גבינת פטה.

    --

     ומוכן ..

    ''

    ועם גבינת פטה , תהיו נדיבים עם הגבינה (אני בדיאטה..)

    ''

    הכנה, צילומים וטעימות: חני הראל 

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/9/10 22:50:

      צטט: רוח האדם 2010-09-22 09:36:47

      בידיוק בראש השנה ניסיתי משהו עם סלק....

       

      מה הכנת ?

        22/9/10 19:28:

      צטט: mi alma 2010-09-22 07:42:56

      יפה לך הורוד עם הצמה :-)

      וגם הסלק נראה נפלא וטעים!

      חג סוכות שמח נשיקה

       

      תודה יקירתי (אחרי שפותחים את הצמה השיער גלי יותר)  חג סוכות שמח :)

        22/9/10 19:07:

      צטט: ליאת z 2010-09-20 17:31:36

      אמא שלי עושה את הסלק הטעים בעולם.
      כל דבר עם סלק עושה לי נעים בפה

       

      כייף לך , תודה  :-)

        22/9/10 09:36:
      בידיוק בראש השנה ניסיתי משהו עם סלק....
        22/9/10 07:42:

      יפה לך הורוד עם הצמה :-)

      וגם הסלק נראה נפלא וטעים!

      חג סוכות שמח נשיקה

        21/9/10 07:07:
      סלק בכל מיני צורות עולה תכופות על שולחנינו.
      תודה חני.
        21/9/10 07:07:

      צטט: ליאת z 2010-09-20 17:31:36

      אמא שלי עושה את הסלק הטעים בעולם.
      כל דבר עם סלק עושה לי נעים בפה

       

      מדוע שלא תגלי לנו איך ???

        20/9/10 17:31:
      אמא שלי עושה את הסלק הטעים בעולם.
      כל דבר עם סלק עושה לי נעים בפה
        20/9/10 15:17:
      צודק לגבי הפטה.פתחתי מארז גבינה חדש וחתכתי כמה פירורים,קמצנות גרידא. אבל בכל זאת 16% שומן ..
      טעמתי את הסלק חם ופושר ,קשה לי לומר מה טעים יותר. הגבינה מתרככת למגע הסלק החם ..
      תודה
        20/9/10 15:12:

      ניראה שילוב מצויין ( טרם התנסתי)

      טעים יותר חם מאשר בטמםרטורת חדר ?

      דיאטה, דיאטה , אך ניראה לי שהתקמצנת עם הפטה ...צוחק

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין