עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פודפורנו של חציל-יוגורט ורימונים: מתכון להיט !

    16 תגובות   יום רביעי, 15/9/10, 09:08

    "מי יכול לאכול חציל על הבוקר ?.."

    - אני.

    בעזרת האצבעות אני מנגבת את שאריות היוגורט מהשפתיים ..

    בפינת הצילום הקטנה בלאגן !  עסיס רימונים,גרעיני רימון  חצילים עם וללא רוטב , שום וכן, ריח נהדר.חבל שאי אפשר להעביר ניחוחות טובים כאלו דרך המסך. אבל אתם מאמינים לי, לא כן ?. אין לי כל ספק בכך.

    "נראה אותך נושקת לי ככה .."

    מעט מאוחר יותר אכל גם הוא מהחציל הטעים הזה .סיפתח מרענן על הבוקר ..

    "ללקק גם ת'אצבעות.." את זה הוא אמר . חתמתי על כל מילה קריצה.

    ''

    -

    מאז שראיתי את תמונת החצילים ביוגורט ורימונים של יותם אוטולנגי חיכיתי בסבלנות לעונת הרימונים.פודפורנו שפורסם על כל אורכו של עמוד אמצע שלם... יותם רקח מתכון גאוני העושה שימוש בחומרי גלם פשוטים ואהובים (ועונתיים).כדרכו עם טוויסט קטן שעושה את הצלחת למעניינת יותר וכן גם יפה.מי לא אוכל עם העיניים ?..

    מתכון שיתאים לארוחה המפסקת/כתוספת לארוחת הצהריים או כארוחת ערב מפנקת במיוחד .

    החצילים נחצים לאורכם ונאפים בתנור. טרם האפיה הם נחרצים ונמרחים בנדיבות בשמן זית . מעל בשרם יש לפזר בנדיבות מלח גס ושפע פלפל שחור ולתנור. החצילים האפויים לא יזכירו לכם חציל רגיל (שלם) אפוי. מה שתקבלו זה חציל שחום מבחוץ כשתוכו רך , רווי שמן ובטעם נפלא . אפשר לאכול אותו ככה (התאפקתי).. אבל חכו יש גם רוטב וקישוט ..

    ''

    ''

    -

    חצילים על פי יותם אוטולנגי

    ל- 4 מנות

    החומרים:

    2 חצילים גדולים ומוארכים

    80 מ"ל שמן זית

    כפית וחצי טימין +ענף לקישוט - אני לא הוספתי כלל

    1 רימון

    כפית תבלין זעתר - לא הוספתי

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס טרי

    לרוטב:

    140 מ"ל ריוויון - שמתי אותה כמות של יוגורט במקום

    100 גרם יוגורט יווני - שמתי מיכל יוגורט בלקני בסה"כ

    כפית וחצי שמן זית - שכחתי להוסיף

    1 שן שום גדולה קצוצה (שימו 2)

    ההכנה:

    1. לחמם תנור (או טוסטר אובן במידה ומכינים מחצית הכמות) לחום גבוה - 200 מעלות.

    2. לחצות כל חציל לאורכו. בעזרת סכין חדה לחתוך בבשר החציל (לא עד בסיסו) צורת מעויין  כזו : <> .

    להניח את החצילים כשצידם החתוך כלפי מעלה על תבנית אפייה. (אפשרי לשים נייר אפייה,אצלי התבנית נותרה נקייה גם ללא).

    3. להבריש את החצילים בשמן הזית. להמשיך להבריש עד שכל השמן נספגר בחצילים.לפזר מלח גס ופלפל שחור (וטימין אם רוצים).

    4. לאפות את החצילים 35-40 דקות או עד שהחציל אפוי היטב: תוכו רך והוא שחום מעט מלמעלה.להוציא מהתנור ולצנן . השף ממליץ לצנן לחלוטין , אצלנו זה היה טעים פושר.

    5. לחצות את הרימון ולהוציא את כל גרעיניו.

    הכנת הרוטב:

    6. לערבב את כל המרכיבים. לשמור בקירור עד ההגשה.

    הגשה:

    7. לפזר מהרוטב בנדיבות על כל מחצית חציל אפוי . להותיר שוליים רחבים ואת קצה החציל ללא רוטב.

    לפזר מעל זעטר והרבה גרעיני רימון.

    לקשט בטימין (לימוני) - לא חובה .

    לטפטף מעט שמן זית מעל ולהגיש .

    -

    הכנה, צילומים וטעימות: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (16)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/9/10 22:24:

      צטט: ruthy 2010-09-15 16:53:03

      נראה ונשמע טעים מאד
      תודה

      ___ 

      תודה רבה

        16/9/10 13:39:

      צטט: חנן הראל 2010-09-15 14:44:18

      אני כל כך הולך להכין את זה. את סוג של אלוהים

      __________________ 

      אשמח אם תספר איך יצא החציל-שלך .  תודה :-)

      מצ"ב צילום שבטעות לא צורף לפוסט: החצילים לאחר האפייה וחלקו של המעויין החרוץ בתוכם. יתכן שלאחר אפייה בתנור ולא בטוסטר אובן חלקם העליון יהיה בהיר יותר,טעים גם כך .

      ''

        16/9/10 09:08:

      צטט: ליאת z 2010-09-15 14:15:40

      בלי לטעום אני יודעת שהמנה הזו קולעת לטעם החיך שלי בדיוק של...יהלום

       

      טעים ,  תודה  :-)

        16/9/10 09:07:

      צטט: adikahan 2010-09-15 11:38:34

      נראה ממש מעולה.
      תודה

      תודה רבה. 

        15/9/10 16:53:
      נראה ונשמע טעים מאד
      תודה
        15/9/10 14:44:
      אני כל כך הולך להכין את זה. את סוג של אלוהים
        15/9/10 14:15:
      בלי לטעום אני יודעת שהמנה הזו קולעת לטעם החיך שלי בדיוק של...יהלום
        15/9/10 11:38:
      נראה ממש מעולה.
      תודה
        15/9/10 11:30:

      נכון אבל ההפתעה היתה בטעם שהרימונים תורמים למנה.חמצמצות-מתיקות עדינה.

      ואיך שכחתי את השמן זית מלמעלה ? איך..
      ממתינה לפוסט שלך ! תודה :)
      גמר חתימה טובה.

        15/9/10 11:19:

      כוכב על ההשקעה . היתר עיניין של טעם...

      הרימונים, שילוב מוזר ( אם כי פוטוגני) לטעמי.

      אני מכין פוסט בעיניין  שילוב טעמים מוזר .מקווה בקרוב...

        15/9/10 10:44:
      תודה מאיה (חצילה) , עכשיו אני מבינה ... :)
        15/9/10 10:38:
      עשית לי את היום עם התמונות האלו של החציל :)
        15/9/10 10:36:
      תודה גם אני ! :)
        15/9/10 10:35:
      חולה על חצילים . תודה !
        15/9/10 10:10:
      אפשרי לקחת רק את הרימונים שלמעלה .. :)
        15/9/10 10:07:
      נכנסתי בגלל התמונות... אך אני ממש שונאת חצילים
      יש כאלה
      :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין