עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פיצה להמונים !

    20 תגובות   יום ראשון, 5/9/10, 16:09

    היום בלבד !

    לקוראי בלוג זה בלבד .. אל תלכו לשום מקום .תכף תוגש כאן פיצה טרייה וחמה מהתנור ..

    -

    ''

    -

    אינני יודעת מה אתם עושים עם קילו עגבניות . אבל ביננו..,טעמן לאחרונה לא משהו גם המחיר לא.קפצנו לשוק לקנות עגבניות לרסק (הוא: ג'חנון לחבר'ה) ועגבניות לפיצה. הנה אחדות מהעגבניות לאחר הרחצה כמובן :

    -

    ''

    -

    לאחר שבצל קטן נקצץ יחד עם שום (חובה) שניהם הוזהבו בווק עמוק וכבד. מרבית העגבניות נקצצו והוספו לבישול יחד עם מעט סוכר ועלי בזיליקום טריים קצוצים :

    -

    ''

    -

    מחצית השעה עברה, הרוטב המבושל הסמיך והוא מוכן. כעת יתובל במלח גס ופלפל שחור: (יש לצנן את הרוטב)

    -

    ''

    -

    רגע.. מה עם בצק הפיצה ? הבצק בינתיים בתפיחה למשך שעה [המתכון למטה].

    -

    ''

    --

    מתכון פשוט לפיצה קלת הכנה. מכינים בצק ומתפיחים אותו במשך כשעה. מחלקים ל- 4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים ברוטב הפיצה המבושל, מפזרים בנדיבות מוצרלה פרוסה (אפשר גם קצת פרמזן) ולתנור. הפיצה תאפה בסבבים במשך כ- 10 דקות בתנור חם. פיצה אחת היא מנת הגשה אישית גדולה .

    ---

    ''

    -

    פיצה : המתכון

    לבצק:

    500 גרם קמח מיוחד ללחם

    כפית מלח דק-שולחני

    כפית סוכר

    2.5 כפיות מדידה שמרים יבשים = 7.5 גרם

    300 מ"ל מים מינרלים (ישירות מהבקבוק, לא לחמם)

     

    לרוטב:

    צרור עלי בזיליקום טרי

    50 מ"ל שמן זית

    בצל קטן קצוץ

    1-2 שיני שום קצוצות

    1 קילו עגבניות קצוצות (ניתן להשיאר מעט עגבניות לפריסה על הפיצה)

    כפית סוכר

    250-300 גרם גבינת מוצרלה פרוסה

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מיקסר לשים את הקמח. לערב לתוכו את המלח והסוכר.

    2. בקערית קטנה להמיס את השמרים ב - 50 מ"ל מים (מכל כמות המים) .

    3. לצקת את תערובת השמרים לתוך תערובת הקמח.להוסיף בהדרגה את כל יתר כמות המים וללוש לבצק חלק במשך 5 דקות.

    4. להתפיח את הבצק במשך שעה עד שמכפיל את נפחו . 

    בזמן שהבצק תופח יש להכין את הרוטב:

    5. להזהיב את הבצל והשום במשך דקות ספורות.

    6. להוסיף עגבניות קצוצות (לא חייבים לקלוף) סוכר ועלי בזילקום קצוצים (אפשר לתלוש עם היד..). להביא את הרוטב לרתיחה ולבשל קרוב למחצית השעה עד שהרוטב מסמיך, לבחוש מידי פעם.

    7. להסיר מהלהבה ולתבל במלח ופלפל. לצנן.

    אפייה:

    8. לחמם תנור לחום 220C .

    9. ללוש מעט את הבצק התפוח על משטח מקומח קלות. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים.לרדד כל חלק דק.

    10. למרוח על הבצק מכמות הרוטב (ניתן לקשט בפרוסות עגבניה/לבחירתכם) .לפזר למעלה פרוסות מוצרלה.

    11. לאפות כ- 10 דקות בתנור החם (ניתן להפעיל לסרוגין את הטורבו בתנור)

    --

    ''

    הכנה, צילומים וטעימות : חני הראל

    ________________________________________________________________

    בלוג מומלץ:

    לפני שנים אחדות כתבתי למרילין איילון  והמלצתי לה לפתוח בלוג אוכל .לשמחתי ולשמחת מעריציה היא מנהלת מאז בלוג אוכל עשיר וטעים ,וגם צנוע. אל תפספסו את ההכנות שלה לראש השנה : כאן .

    דרג את התוכן:

      תגובות (20)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/9/10 10:41:
      תודה , שנה טובה
        8/9/10 04:35:
      מעורר תאבון.
      תודה על ההמלצות.
      שנה נפלאה
        7/9/10 21:59:

      צטט: iri20 2010-09-07 09:58:43

      ללקק את האצבעות...
      גם עגבניות מבושלות עשירות בליקופן, בריאות.
      תודה יקירה על המתכון.
       

      שנה טובה איריס יקרה .

       

        7/9/10 19:13:

      צטט: מיכל כרמי 2010-09-07 09:35:51

      איזה יופעי...
      שנה טובה.

       

      שנה טובה מיכל . חייבת לך תודה ,בזכות אחד הפוסטים שלך יש לי כעת בושם חדש ונפלא , הו לוליטה !  מגניב

        7/9/10 19:11:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-09-07 09:02:23

      חני יקרה, שנה נפלאה ומתוקה.
      לך ולכל בני משפחתך.

       איבי יקרה שנה נפלאה ומיטב האיחולים.בהצלחה בכל !   :)

        7/9/10 19:10:

      צטט: odelia76 2010-09-06 23:10:38

      שנה טובה :-)

       

      שנה טובה ומתוקה :-)

        7/9/10 19:08:

      צטט: לוחש לסירים 2010-09-06 22:59:06

      אם היית עושה משלוחים הביתה ואני הייתי השליח.....
      אף אחד לא היה מקבל כלום!!!
      אוכל הכל לבד בדרך....
      { ומבקש ממך טיפ...}

       

      תודה , שנה טובה לוחש

        7/9/10 09:58:
      ללקק את האצבעות...
      גם עגבניות מבושלות עשירות בליקופן, בריאות.
      תודה יקירה על המתכון.
       
        7/9/10 09:35:
      איזה יופעי...
      שנה טובה.
      חני יקרה, שנה נפלאה ומתוקה.
      לך ולכל בני משפחתך.

        6/9/10 23:10:
      שנה טובה :-)
        6/9/10 22:59:
      אם היית עושה משלוחים הביתה ואני הייתי השליח.....
      אף אחד לא היה מקבל כלום!!!
      אוכל הכל לבד בדרך....
      { ומבקש ממך טיפ...}
        6/9/10 18:10:
      תודה אלמתי .
        6/9/10 13:51:

      צילומים מרהיבים *

      פיצה מושלמת *

      תודה יקירה :-)

        6/9/10 10:22:

      צטט: חנן הראל 2010-09-06 09:48:25

      ביום שישי ערב הפיצות החודשי התקיים אצלנו בבית. בצק מקמח מלא ושמונה סוגי גבינה שונים שהגיעו מאיטליה, הולנד, צרפת, ספרד וגבינת עזים מהרי ירושלים. אצלי הפיצה היא בסגנון הדק שהדגש הוא על התוספות. הרוטב הוא עגבניות תמר טריות עם בזיליקום ושן שום שעברו במעבד המזון. ללא בישול על מנת שטעמם אחרי האפייה יהיה קרוב למקור. אם ימי הצילום שלי לא היו מאחוריי אז אולי הייתי מסתכן והופך את ערב הפיצות לבלוג. אך את עושה את זה כל כך טוב.

      ---

      טעים אצלכם , מאוד. רסק העגבניות כפי שתארת טעים עד מאוד ! אבל נחמד לגוון .הלוואי עלי משהו מכשרון וידע הצילום שיש לך.

      תודה רבה.

      אגב,

      הבוקר התקבלה הודעה מזה שלקח פיצה חמה לדרך: "זה היה כל-כך טעים,שכמעט ולא שמתי לב ש..."

       

      ''

      ''

        6/9/10 10:09:

      צטט: rossini 2010-09-06 07:43:34

      בלוג מומלץ:

      לפני שנים אחדות כתבתי למרילין איילון  והמלצתי לה לפתוח בלוג אוכל .לשמחתי ולשמחת מעריציה היא

      מנהלת מאז בלוג אוכל עשיר וטעים ,וגם צנוע. אל תפספסו את ההכנות שלה לראש השנה : כאן .

      תודה על ההמלצה. הכל מוגש בטוב טעם !

       

      אכן, פינה חמה במיוחד,אימא,משפחה ,בית אוכל ואהבה .

        6/9/10 09:48:
      ביום שישי ערב הפיצות החודשי התקיים אצלנו בבית. בצק מקמח מלא ושמונה סוגי גבינה שונים שהגיעו מאיטליה, הולנד, צרפת, ספרד וגבינת עזים מהרי ירושלים. אצלי הפיצה היא בסגנון הדק שהדגש הוא על התוספות. הרוטב הוא עגבניות תמר טריות עם בזיליקום ושן שום שעברו במעבד המזון. ללא בישול על מנת שטעמם אחרי האפייה יהיה קרוב למקור. אם ימי הצילום שלי לא היו מאחוריי אז אולי הייתי מסתכן והופך את ערב הפיצות לבלוג. אך את עושה את זה כל כך טוב.
        6/9/10 07:43:

      בלוג מומלץ:

      לפני שנים אחדות כתבתי למרילין איילון  והמלצתי לה לפתוח בלוג אוכל .לשמחתי ולשמחת מעריציה היא

      מנהלת מאז בלוג אוכל עשיר וטעים ,וגם צנוע. אל תפספסו את ההכנות שלה לראש השנה : כאן .

      תודה על ההמלצה. הכל מוגש בטוב טעם !

        5/9/10 16:28:
      תודה רבה.בקרוב תמונות נוספות .. :)
        5/9/10 16:18:

      אצלי כבר זכית ! חיוך

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין