עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סושי

    7 תגובות   יום שבת, 28/8/10, 09:01

    לא מזמן הייתי בסדנא של בועז צאירי אצל מאיר השמן, שם למדתי את רזי הכנת הסושי:

    ''

    זה מתחיל עם סיר לבישול אורז

    ''

    מניחים אצת נורי , עליה מניחים את האורז הדביק וחומרי המילוי

    ''

    ומגלגלים בעזרת המחצלת

    ''

    ומקבלים את הגליל

    ''

    כמובן לדאוג לחומרי מילוי משובחים.

    הנה ההוראות להכנה:

    אורז לסושי

    אצת נורי

    חומץ אורז

    סוכר

    כף מלח

    למילוי: דג סלמון או טונה אדומה או מוסר ים

    מלפפון ירוק

    אפשר אבוקדו

    עירית או בצל ירוק

    ג'ינג'ר כבוש

    וואסבי

    ירקות

     

    הכנת האורז לסושי:

     

    אורז לסושי לשטוף טוב במסננת במשך דקה, לא להשרות ולקלקל את המרקם.

    האורז לסושי צריך להיות אחד אחד ולא דבק.

    את האורז לסושי לא מבשלים בסיר נירוסטה, סיר אמאייל או אלומיניום או ברזל יתאימו.

    מכניסים את האורז לסיר עם מים קרים ביחס 1.2 מים ל10 דקות על אש גבוהה עד רתיחה.

    עוד 10 דקות בישול ברתיחה ללא מכסה, אפשר לערבב.

    להנמיך  את האש לכסות את הסיר ועוד 10 דקות

    לכבות ולא לפתוח או לגעת 10 דקות.

     

    הכנת חומץ לסושי, עדיף חומץ אורז, למאלתרים חומץ טבעי.

    על ליטר חומץ להוסיף 700 גרם סוכר, כף או שתיים מלח.

    כל החומרים הם משמרים ואת החומץ לא חייבים לשמור בקירור.

     

    על קילו אורז מוסיפים שליש כמות חומץ ( 333 מ"ל)

    את החומץ שמים על אורז חם

     

    חומרי מילוי

    דגים, ירקות ומה שמתאים.

     

    עדיף דג סלמון, או דג מוסר ים,  אודג דניס,  וכמובן טונה אדומה.

    ירקות מלפפון גזר עירית, ואסאבי ואבוקדו.

     

    הבסיס הוא אצה מתוך אלפי סוגי האצות השימושי ביותר זו אצת הנורי

     

     

    הכנת הסושי:

    יש מחצלת עליה מניחים את האצה עם הצד המבריק מטה ובהתאם לפסים. על האצה מניחים  בקלילות שכבת אורז – את האורז אוספים בידיים רטובות מעט  מגלגלים כדור בגודל תפוז בינוני ומפזרים עם מרווח ס"מ מהקצה הארוך.

    על האורז במרכז מניחים את המילוי.

    על ידי קיפול המחצלת לעיגול או מרובע מתאים מהדקים ומקבלים גליל שמתאים לסושי.

     

    חותכים טובלים בסויה, ובולעים.

     

    והנה מה שהכנתי בפעם הראשונה

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/1/12 10:35:
      שוסי (יפנית: 寿司, אנגלית:Sushi, ב"שפה":Суши) הוא מאכל טעים ביותר שהומצא ע"י יפנים בסביבות המאה ה-82 לפני הספירה כאשר יפני אחד החליט שצריך כבר לזרוק את האצות המיובשות שנרקבו בתוך הארגז, וביחד איתן גם את האורז משלשום וגם את הדג. כי הוא שונא דגים.
        1/9/10 11:50:
      מעולה.
        30/8/10 08:00:
      סושי זה אוכל פשוט יפה.
      מקסים !
      הכוכב הלך על ארוחת סוף החופש :)
        29/8/10 10:50:

      צטט: לוחש לסירים 2010-08-29 01:36:58

      מי זה מאיר השמן?

       

      אני אשלח לך בהזדמות קישור לסדנאות של מאיר השמן

      מאיר השמן זו עמותה שמתקיימת מתרומות ומאכילה ילדים חסרי יכולת בבת ים

      מחיר סדנא מוצעת 160 שקל תרומה לעמותה

      השפים באים בהתנדבות

        29/8/10 01:36:
      מי זה מאיר השמן?
        28/8/10 22:26:

      צטט: לוחש לסירים 2010-08-28 19:16:23

      נשמע טוב. מה הכתובת שלו על מנת שנוכל גם אנחנו ללמוד.

       

      בועז צאירי הוא השף של סאקורה

      אבל הסדנה התקיימה אצל מאיר השמן

        28/8/10 19:16:
      נשמע טוב. מה הכתובת שלו על מנת שנוכל גם אנחנו ללמוד.

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון