עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    תמונה אחת שווה אלף מילים: לחמניות עם חמאה !

    24 תגובות   יום שישי , 20/8/10, 11:35

    זה חם-חם מהתנור, לחמניות טובות וחמאה זה ה- שידוך. בסיסי וטעים. "אימא, הלחמניות הכי טובות שלך.."  אומר הטועם הראשון שלי שמסיים את הלחמנייה בכמה ביסים ויוצא מהבית . מתכון לחמניות קל שבקלים שמתאים גם להכנה בקיץ (כלום עבודה) ובמיוחד למי שלא הכין בצק שמרים מעולם . (כן, א' חברתי היקרה מהקפה המתכון הזה גם בשבילך נשיקה ).

    --

    ''

     

    ---

    טיפים לפני שמתחילים:

    - ניתן לשמור את הקמחים בקיץ בקרור ולהוציאם מהמקרר זמן קצר לפני השימוש

    - ניתן ללוש את הבצק ידנית או במיקסר

    - לא לוותר על תוספת הסולת שבתוך הבצק. הסולת תורמת למירקם 'מלא' יותר.

    - אין התססה מוקדמת של השמרים

    - יש להשתמש בקמח מיוחד ללחם בלבד

    - בצק הלחמניות מכיל חמאה בכמות קטנה יחסית וזה טעים יותר

    - הלחמניות יהיו מוכנות תוך פחות משעתיים כולל זמן האפייה .

    -

    ''

    --

    - ניתן להוסיף לבצק כמות קטנה (כף) של עשבי תיבול או זרעונים לפי בחירה

    - בצק הלחמניות הוא זריז ודורש התפחה אחת בלבד של הלחמניות המעוצבות

    -

    ''

    -

    - ניתן לאבק את הלחמניות במעט קמח לפני האפייה (לנפות ככפית קמח מעל) , זה לא חובה

    - זמן תפיחת הלחמניות בתבניתישתנה בהתאם לעונות השנה . זמן ממוצע הוא שעה. מכיון שהלחמניות ממשיכות לתפוח עם הכנסתן לתנור ניתן להתפיחן 75-80% מגודלן המקורי.

    - ז'אן כריסטוף נובליס יוצר המתכון מוסיף לבצק 10 גרם פישתן טחון . לדבריו זה לא הכרחי. הוא גם מוסיף ממרח חמאתי ולא חמאה כפי שאני הוספתי כחלק מקמפיין פרסומי למוצר החמאה

    - זמן האפייה ישתנה בהתאם לתנור שברשותכם. זמן ממוצע לאפיית לחמניות הוא 15-20 דקות בתנור חם

    - לאחר צינון ניתן להקפיא את הלחמניות

    - הבצק מיועד ליצירת 12 לחמניות בינוניות או 16 קטנות יותר . (באפיית לחמניות קטנות יותר יש להפחית מזמן האפייה בהתאם)

    -

    ''

    -

    לחמניות

    החומרים ל- 12 לחמניות:

    500 גרם קמח מיוחד ללחם

    3 כפות סולת (30 גרם)

    7 גרם שמרים יבשים (2.5 כפיות מדידה)

    7 גרם מלח שולחני דק (1.25 כפיות)

    50 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות

    300 מ"ל מים חמימים (+50 מ"ל מים לפי הצורך)

    10 גרם תוספים לבצק לפי בחירה, אפשרי לוותר

    -

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מיקסר /קערה גדולה לערבב:

    קמח, (תיבול) וסולת . לערבב פנימה את השמרים היבשים.

    2. להוסיף את המלח והחמאה חתוכה קטן, לערבב הכל יחד.

    3. להוסיף בהדרגה את מרבית כמות המים ולהתחיל ללוש את הבצק.

    ללוש את הבצק במשך כ- 5 דקות במיקסר או ידנית .

    4. להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות . לחלק ל- 12 יחידות (לחצות את הבצק שוב ושוב עד קבלת חלקים שווים בגודלם, ניתן גם לשקול).

    5. לכדרר כל חלק בצק לכדור חלק ולהניח במרחקים בתבנית הגדולה של התנור.

    6. לכסות קלות את הלחמניות ולהתפיח עד שכמעט מכפילות את נפחן (כ- 50 דקות).

    7. בזמן שהלחמניות תופחות יש לחמם את התנור לחום של 220 מעלות (ניתן כעת לאבק את הלחמניות במעט קמח).

    לאפות את הלחמניות כ 16-17 דקות או עד שהן שחומות ומוכנות .

    --

    הכנה, צילום וטעימות: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (24)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/1/11 09:18:
      הלחמניות נראות מעלפות ,
      תודה
        29/8/10 10:16:
      אכן , תודה לך !
        28/8/10 19:46:
      תודה רבה, נראה מעולה!
        24/8/10 06:26:
      תודה
        23/8/10 22:30:
      זה ממש יאמי.. ועושה רושם שקל להכנה.
        22/8/10 22:39:

      תודה נשמהההה..........חיוך

        22/8/10 14:48:

      צטט: רוח האדם 2010-08-22 13:24:32

      אה, וכן,
      מה זה "כפית מדידה" - מה ?????..

      כפית מדידה זו כפית הלקוחה מ 'סט' של כפיות (בדרך כלל עשוי פלסטיק) בגדלים משתנים (וכולל כפיות נוספות "כף" ,כפית,חצי כפית,רבע ,שמינית וגם חצאים) הנמכר בחנויות כלי בית. מכיון שאפייה זה מדע מדוייק ובחלק מהמתכונים יש חשיבות לכל גרם הסט הזה בא לפתור את בעיית הכפיות בעלות תכולה שונה שיש בכל בית .אין יותר לפי העין או קמצוץ .. כפית זו כפית באמת מידה בינלאומית ולקבלת תוצאות אחידות ומוצלחות.  

        22/8/10 14:38:

      צטט: רוח האדם 2010-08-22 13:23:53

      אמא........תעשי לי לחמניה !!!!!
      (אני עכשיו יותר בקטע של להכין עוגיות מזרחיות -
      יש לך איזה "טיפ" בשבילי ???)

       ---------------

      יש לי בשליפה מתכון טעים לעוגיות בייגלה מלוחות, כל טיפ /מתכון נוסף יינתן בשמחה: תודה גדעון.

      בייגלה ירושלמי עם שומשום [כאן]
      החומרים:
      שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים=7 גרם
      כוס מים פושרים
      חצי כפית סוכר
      כפית מלח
      שלוש וחצי כוסות קמח=490 גרם
      מאה ועשרים =120 גרם חמאה
      שלושת רבעי הכוס שומשום קלוי צונן- לקלות מעט במחבת

       

      ההכנה:

       
      ''

      להכין בצק שמרים:להתסיס שמרים בסוכר ומים משך 5 דקות.לצקת עיסת שמרים לקערת המיקסר.להוסיף מלח+קמח+חמאה.ללוש היטב.להוסיף שומשום קלוי,ללוש דקות ספורות. להתפיח פעם אחת עד שמכפיל את נפחו.
      ליטול כדורים בגודל אגוז מלך לגלגל לאורך 25 ס"מ . לסגור לטבעת. להניח בתבנית אפיה.
      למרוח בחמאה מומסת ולאפות מייד כ-20 דקות בחום של 190 מעלות .
        22/8/10 14:33:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-08-22 08:26:21

      נראות סוף !
      מתי ארוחת בוקר אצלך ? :)

      מתי שתרצי , אכין במיוחד לחמניות טריות :) תודה 

        22/8/10 14:32:

      צטט: TOP CUISINER 2010-08-21 08:36:22


      אין על לחם טוב (הלחמניות שלך נראות מעולה) בחמאה.

       

      תודה

        22/8/10 14:31:

      צטט: rossini 2010-08-20 14:50:36

      זה ילך כמו...לחמניות טריות. מגניב

       

      היה מוצלח, יש להכין שוב , תודה :)

        22/8/10 14:22:

      צטט: לוחש לסירים 2010-08-20 13:34:39

      שומעים את הפירורים עד לפה......

       

      היו .. תודה

        22/8/10 13:24:
      אה, וכן,
      מה זה "כפית מדידה" - מה ?????..
        22/8/10 13:23:
      אמא........תעשי לי לחמניה !!!!!
      (אני עכשיו יותר בקטע של להכין עוגיות מזרחיות -
      יש לך איזה "טיפ" בשבילי ???)
        22/8/10 13:22:

      צטט: iri20 2010-08-20 13:01:23

      תודה על המתכון חני יקרה
      כבר חשבתי איך אני מורחת עליהן פילדלפיה לייט וסלומוןמעושן.. התפעלתי מהלחמניות וגם ..מהציפורניים המטופחות והאסטטיות.

       

      עזבי ת'לייט פעם אחת .. הלחמניות מצויינות וטובות גם למחרת וללא צורך בהקפאה,  תודה

        22/8/10 13:06:

      צטט: אני-מיכל 2010-08-20 12:30:56

      שוות לגמרי הלחמניות שלך:)
      נראות מעולה!

       

      אכן ,תודה רבה

        22/8/10 13:06:

      צטט: mi alma 2010-08-20 11:47:36

      הצילום מעורר בי תיאבון רב *

       

      תודה יקירתי נשיקה  שבוע נפלא לכולכם .

        22/8/10 08:26:
      נראות סוף !
      מתי ארוחת בוקר אצלך ? :)
        21/8/10 08:36:

      אין על לחם טוב (הלחמניות שלך נראות מעולה) בחמאה.
        20/8/10 14:50:

      זה ילך כמו...לחמניות טריות. מגניב

        20/8/10 13:34:
      שומעים את הפירורים עד לפה......
        20/8/10 13:01:
      תודה על המתכון חני יקרה
      כבר חשבתי איך אני מורחת עליהן פילדלפיה לייט וסלומוןמעושן.. התפעלתי מהלחמניות וגם ..מהציפורניים המטופחות והאסטטיות.
        20/8/10 12:30:
      שוות לגמרי הלחמניות שלך:)
      נראות מעולה!
        20/8/10 11:47:
      הצילום מעורר בי תיאבון רב *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין