עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "אתה בא לכאן הרבה"? – אוכל במועדונים ופאבים

    0 תגובות   יום שלישי, 17/8/10, 15:14

    אחרי שנים של התנזרות מפאבים מחד, ובילוי בעיקר במועדוני סלסה מצד שני, החלטתי לבדוק מה יש לצד כמויות האלכוהול האין סופיות שבמועדונים ופאבים. אז לבשתי גופיה, פיזרתי נצנצים על החזה, והשתדלתי לא לנשום את עשן הסיגריות (גררר....), הכל כדי לחזור עם מסקנות.

     

    יש קו דק שעובר בין "משהו לנשנש" לבין "אוכל". לעיתים הקו הזה מוגדר פשוט במחיר ובגודל המנה.

    למרות זאת, יש קווי דמיון בין פאבים רבים ומועדונים רבים, ובדרך כלל זה מסתכם במילה "צ'יפס".

    המקומות המשקיענים (כמו לונג ג'ון סילבר הזכור לטוב מרחוב דיזנגוף ) מגישים  צ'יפסים בעובי של אצבע של שאול יהלום, ועסיסיים כמוה. מבחוץ פריך ובפנים רך ולוהט עד כדי כוויות. (כן, הסיבים הקטנים האלה שנוצרים לך בחיך העליון ואתה משחק איתם עם הלשון עד שהם נתלשים ונשאר מקום כואב ורגיש שם). כדי לקרר את העסק טובלים אותו בקטשופ.

    מקומות משקיענים פחות הולכים על צ'יפסים דקים, שבחלקם אני חושדת שפריזר היה מעורב.

    בכלל, טיגון הולך טוב בפאבים ומועדונים, כנראה כדרך לרפד את הקיבה בשומן כדי להקטין את נזקי האלכוהול (ולהעלות את מכירת המשקאות?) . אז אחד הדברים הפופולאריים במקומות האלו זו "פלטת הטוגנים". בדרך כלל זה בא במסגרת זוגית, מה שמשאיר פחות בחירה לבן הזוג. הפלטה הזו כוללת כל מני משולשים מטוגנים, סיגרים, מין בורקסים קטנים, והרבה אצבעות משומנות. במקומות נדיבים יש גם קצת ירקות בסביבה (בשביל המצפון?). אגב, אחת ולתמיד- בבקשה שימו מספר זוגי של יחידות מכל פריט. זה נורא כשצריך חצי שעה להתלבט אם לקחת את הסיגר האחרון.

    זה הולך טוב אם הזמנת משקה חמוץ, אבל מה קורה אם הזמנתי איזה קוקטייל מתוק? לא נורא, צרבת זה גם נחמד לעיתים.

    אורח קבוע אחר במועדונים ופאבים הוא כמובן החומוס. עד היום לא נתקלתי במשהו שלא היה תעשייתי לגמרי, ביחד עם פיתות מיקרו בשלב זה או אחר של ייבוש. מצד שני, כשאתה שותה, מה שיותר מעניין אותך זה התנועה המונוטונית (והמשעשעת?) של הניגוב.

    כמובן שחלק מהתזונה בפאב זה הנשנושים הקטנים – הביגלך, הזיתים  (כן, כן, זה לא מאפרה, זה "כלי לחרצני זיתים". מאד אמין.), הקרקרים הקטנים, כולם שומניים וכולם משאירים אותך עם אצבעות שומניות שמשאירות טביעות על הכוס שלך.

    (אגב, כוסות, איזה מצחיק זה לראות איזה ציפלון מרים כוס של ליטר בירה וכל הזרוע שלו נחנקת מרוב מאמץ?)

    יש מקומות שמגדילים ומוסיפים לתפריט תוספות מתוספות שונות, שיכולות להגיע אפילו עד ספגטי (!). זה כבר הופך את השתיה לתוספת לארוחה, ודי מאבד את הפואנטה. בעיה נוספת היא שבדרך כלל בפאבים יש אפלולית, ואתה לא ממש רואה מה זה הדברים השחורים האלה על המנה שלך. אתה מקווה שאלה זיתים שחורים.

    מנה פופולארית נוספת, בעיקר בקיץ – אבטיח עם גבינה צפתית. כמו תאומים סיאמים, אי אפשר להשיג אחד בלי השני. כמו רבי והזקן שלו, כמו דפנה ודודידו, כמו דץ ו... רגע, הכבשה שושנה?, זה הולך ביחד, אם תרצה או לא תרצה. (והכמויות אף פעם לא מאוזנות ככה שתמיד משהו אחד נגמר לפני השני).

     

    בסלווסטר לפני כמה שנים , הלכנו ל"אדמס" בראשון לציון. הופעות, מלצרים מזמרים, באמת השקיעו. רק מה? חובת הזמנה של מינימום מאה שקלים לאדם. הבעיה – מילא אם אתה נהג משאית מסוקס, אבל לבחורה, מאה שקל זה הרבה שתיה מצד אחד, ומעט מדי מבחר של אוכל מצד שני. אני זוכרת היצע של בערך שמונה מנות מטוגנות (כולל הפלטה ההיא) ו... זהו בערך. המזל שלנו היה שלוודקה שהזמנתי, הסתבר שאם אני רוצה להוסיף גם מיץ ולא לשתות וודקה נקיה, אני צריכה להוסיף עוד כמה שקלים ככה שמפה לשם הצלחנו לבזבז את הסכום...

    בכלל, חובת ה"נהג שלא שותה" מכניסה הרבה פעמים לבעיה – כי הרבה מקומות דורשים שכל יושבי השולחן יזמינו משקה שאינו משקה קל. במקרים כאלה יש מקומות שיש להם איזה קוקטייל נטול אלכוהול (במחיר של משקה אלכוהולי כמובן), או שמנדבים מישהו מהיושבים לשתות פעמיים בעל כורחו..

    כל זה בפאבים. במועדוני ריקודים הדברים מעט שונים.

    יש מקומות שמחזיקים בר נדיב , יש מקומות שיש בר צנוע שיוצא מנקודת הנחה שהדבר הנועז ביותר שאנשים יזמינו הוא בירה. יש מקומות שיש בהם מזנון בסגנון עדות המתנ"ס ושם אכן ניתן להשיג אוכל של מתנ"ס – קרי טוסטים, ביגלך, סנדוויצים, וופלים ושתיה קלה. המשקה הנועז ביותר שיש שם זה רד בול. על תאריך התפוגה אני לא סגורה.

    בכל מקרה, הדבר היחיד שיציב בכל מקום – כשיש "משקה ראשון חינם" – לא משנה מה תזמינו, זה תמיד יהיה מורכב מ90% קרח.

     

     

    נ.ב. דברים שחייבים להיות בכל פאב – נר שמורכב מהמון נרות מטופטפים, ברמן חתיך , וכוס טיפים כמעט ריקה שכתוב עליה משהו כמו "עוד קצת ואני בתאילנד".

    (בתמונה למטה- מרטיני משובח שהוכן על ידי מארק פלאמברידג' ב"טישלר" - ראו ביקורת).

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה