עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    התשוקה לעגבניות -100 מתכוני עגבניות

    14 תגובות   יום שלישי, 10/8/10, 21:45

    אחד עשר החבר'ה היוצרים של האתר אמריקאי endless simmer מעידים על עצמם שאינם יודעים שובע מלחשוב על אוכל. הם לא סוגרים את הפה כפי שהם מעידים על עצמם ובאתרם המשותף הם משתפים את קהל הקוראים בסיפורי אוכל, מתכונים, מופעים וביקורות מסעדות . "we just can’t keep our mouths shut" .

    הפרוייקט האחרון של החבר'ה נקרא :  W100 Ways to Use a Tomato וכולל מאה מתכוני עגבניות נבחרים מרחבי הנט .בפרוייקט הטעים מקובצות 100 תמונות של תבשילי עגבניות מגוונים. לחיצה על תמונה נבחרת תפתח דף דפדפן חדש ותוביל לבעל הבלוג ולמתכון הספציפי וכמובן לתמונות. (מתכון עגבניות השרי הכבושות שלי מופיע גם שם) . ברצוני לתת במה לשלושה כותבים שהעלו מתכוני עגבניות מיוחדים המצולמים היטב.

    --

    1.סלט של עגבניות וריג'לה ברוטב אפרסקים לבנים :

    ''

    --

    מקור הצילום והמתכון המלא : http://norecipes.com/2010/07/29/tomato-purslane-salad-with-white-peach-dressing/

    מרכיבים טריים משוק האיכרים ברוטב חמצמץ הכולל מחית פרי טרייה .הצילום רענן ונהדר.

    --

    2. עגבניות ירוקות מטוגנות במלית מוצרלה ובציפוי פירורים 

    ''

    עגבניות ירוקות הנפרסות ונטבלות בבלילה של ביצה, פירורי פנקו וקמח. ה'כריך' עם המוצרלה מסודר לאחר שפרוסות העגבנייה כבר מטוגנות. לזלול כל עוד גבינת המוצרלה רכה...

    מקור הצילום והמתכון המלא: http://www.lifesambrosia.com/2009/09/fried-green-tomatoes-with-mozzarella-recipe.html

    --

    3. עגבניות מיובשות בשמן זית ובזיליקום

    ''

    --

    עגבניות מיובשות קנויות /תוצרת בית המונחות בצינצנת עם שמן זית ועלי בזיליקום טריים.יפה גם כמתנה .

    מקור הצילום והמתכון המלא: http://foyupdate.blogspot.com/2010/08/olive-oil-packed-sun-dried-tomatoes.html

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/8/10 18:37:

      צטט: אבו ג'ילדה 2010-08-13 16:54:12

       היי שבת שלום אז...אני משאיר סימן ...פרי העגבניה הוא  יפה סקסי טעים  , מזין

       וכמה עשרות מינים  ...חבל רק שבארץ  נזכרו  לאחרונה בעגבניה אורגנית  או  סתם עגבניה של פעם

       כמו למשל  " הפקולטה "  שמבשילה בסוף אוקטובר ..ענקית  עגולה עם זרעים ירוקים  ומה זה מתוקה..

       בדרום איטליה  וסיציליה  הן גדלות כמעט כול השנה   ו....סלט יווני  הכי טעים זה עם  " פקולטה "

       כמו ששרנו  כשהיינו קטנים   " עגבניה עגבניה  היא עגולה ואדמדמה .....

       כיום יש לי העונג לעבוד  רק עם  חומרים אורגניים  כי  סביב המסעדה הקטנה " במלא הטנא "

       שפתוחה רק שישי שבת לבוקר וצהריים .. יש סביבי כ 78 סוגי ירקות  ועוד  כ 48 סוגי פירות

       שלא נדבר על עשבי תיבול  ...

        אחלה  שבת  .. את רואה  השארתי המון  סימנים 

       ------------------

       

      תודה

        14/8/10 09:20:

      צטט: המומלצים בע"מ 2010-08-13 20:02:47

      מומלץ כמובן
      http://blog.tapuz.co.il/estan

       

      תודה .

        14/8/10 09:01:

      צטט: rossini 2010-08-12 08:00:25

      תודה שאת דואגת לנו ומביאה דברים ,שאני לפחות, לא היתי מגיע אליהם.

      מלא רעיונות למתכונים ולצילומים , כרימון. עדיף שאומר אשראה, כדי שלא יטבעו אותי על העתקה.

      הבעיה שאני לא עומד בקצב...צוחק

       

      תודה. הנמכתי את הקצב... :)  מעניין מה אתה מכין .

        13/8/10 20:02:
      מומלץ כמובן
      http://blog.tapuz.co.il/estan
        13/8/10 16:54:

       היי שבת שלום אז...אני משאיר סימן ...פרי העגבניה הוא  יפה סקסי טעים  , מזין

       וכמה עשרות מינים  ...חבל רק שבארץ  נזכרו  לאחרונה בעגבניה אורגנית  או  סתם עגבניה של פעם

       כמו למשל  " הפקולטה "  שמבשילה בסוף אוקטובר ..ענקית  עגולה עם זרעים ירוקים  ומה זה מתוקה..

       בדרום איטליה  וסיציליה  הן גדלות כמעט כול השנה   ו....סלט יווני  הכי טעים זה עם  " פקולטה "

       כמו ששרנו  כשהיינו קטנים   " עגבניה עגבניה  היא עגולה ואדמדמה .....

       כיום יש לי העונג לעבוד  רק עם  חומרים אורגניים  כי  סביב המסעדה הקטנה " במלא הטנא "

       שפתוחה רק שישי שבת לבוקר וצהריים .. יש סביבי כ 78 סוגי ירקות  ועוד  כ 48 סוגי פירות

       שלא נדבר על עשבי תיבול  ...

        אחלה  שבת  .. את רואה  השארתי המון  סימנים 

        12/8/10 19:38:
      תודה על המתכונים הנהדרים.
        12/8/10 08:00:

      תודה שאת דואגת לנו ומביאה דברים ,שאני לפחות, לא היתי מגיע אליהם.

      מלא רעיונות למתכונים ולצילומים , כרימון. עדיף שאומר אשראה, כדי שלא יטבעו אותי על העתקה.

      הבעיה שאני לא עומד בקצב...צוחק

        11/8/10 17:17:

      צטט: לוחש לסירים 2010-08-11 12:00:53

      אהבתי.

       

      תודה לוחש .

        11/8/10 17:17:

      צטט: adikahan 2010-08-11 11:59:02

      תודה על הפוסט הנפלא ומעורר התאבון.
      הבעיה היחידה (הטובה) שהפוסט מציב היא זמינותם של חומרי הגלם באיכות עילאית.

       

      אכן, תודה גדולה

        11/8/10 17:15:

      צטט: מירי-ב 2010-08-11 11:02:58

      חני,

      הקישור ל-100 המתכונים עם עגבניות משום מה לא פועל, אבל רק בשביל המתכון השני שהבאת כאן (עגבניות ירוקות מטוגנות עם גבינת מוצרלה), היה שווה להגיע לכאן (דרך אתר "הארץ" בכלל, ותודה לעורכי/ות ה"קפה" על הבחירה המוצלחת בפוסט הזה!)  גם כי המתכון נשמע יאמי יאמי, אבל גם (ואולי בעיקר) כי האסוציאציה הראשונה שקופצת לראש היא כמובן הסרט המקסים ההוא מראשית שנות ה-90, "עגבניות ירוקות מטוגנות" עם ג'סיקה טנדי (ז"ל) וקאת'י בייטס... אז הנה הקטע מתוך הסרט שבו אידג'י מנסה ללמד את רות' להכין עגבניות ירוקות מטוגנות וכל הבלאגן שנוצר בעקבות זאת...

      כבר אמרתי שעשית לי את היום?!

      מירי

      נ.ב. איפה משיגים בדיוק עגבניות ירוקות בארץ הקודש???

      --------

      תודה רבה מירי יקרה.על הביקור כאן ,התגובה והוידאו .עשית לי את היום !

      בבוקר לרגע הקישור ל100 מתכוני העגבניה לא עבד,ראיתי . אולי מעומס.

      המתכון לעגבניות הירוקות מעניין. ערכתי ניסוי (שכשל) לפרוסות עגבניות טבולות בטמפורה (רעיון אנגלי). העגבניות התפרקו ..שווה ניסוי נוסף לפי המתכון כאן.

      לגבי עגבניות ירוקות אני יכולה להפנות אותך (בפרטי) לסופר הקרוב לביתי, שם מוכרים כל השנה הררי עגבניות חצי ירוקות (זה מדהים) קריצה.עגבניות ירוקות ראיתי לעיתים בחורף לא יודעת לומר לך יותר לצערי.

      לאחר שכתבתי את הפוסט קיבלתי מייל מאחד מ-11 מהחבר'ה שבאתר המצויין מעלה. הפנייה שלו היתה עדינה וראוייה לשבח. הוא ציין את פוסט העגבניות שלהם ושבחרו לקשר לפוסט שלי על עגבניות שרי כבושות.הוא שאל אם אני מתנגדת שהם שמו תמונה (קטנטנה) של העגבניות.. שלי .הודתי לו והפנתי אותו לפוסט הזה ותפוצתו ואיחלתי לו שימשיכו במלאכתם הטובה .אין כמו היזון חוצה עולם.

      תודה.

        11/8/10 12:00:
      אהבתי.
        11/8/10 11:59:
      תודה על הפוסט הנפלא ומעורר התאבון.
      הבעיה היחידה (הטובה) שהפוסט מציב היא זמינותם של חומרי הגלם באיכות עילאית.
        11/8/10 11:04:
      סליחה, מתקנת -- הקישור עכשיו עובד...
        11/8/10 11:02:

      חני,

      הקישור ל-100 המתכונים עם עגבניות משום מה לא פועל, אבל רק בשביל המתכון השני שהבאת כאן (עגבניות ירוקות מטוגנות עם גבינת מוצרלה), היה שווה להגיע לכאן (דרך אתר "הארץ" בכלל, ותודה לעורכי/ות ה"קפה" על הבחירה המוצלחת בפוסט הזה!)  גם כי המתכון נשמע יאמי יאמי, אבל גם (ואולי בעיקר) כי האסוציאציה הראשונה שקופצת לראש היא כמובן הסרט המקסים ההוא מראשית שנות ה-90, "עגבניות ירוקות מטוגנות" עם ג'סיקה טנדי (ז"ל) וקאת'י בייטס... אז הנה הקטע מתוך הסרט שבו אידג'י מנסה ללמד את רות' להכין עגבניות ירוקות מטוגנות וכל הבלאגן שנוצר בעקבות זאת...

      כבר אמרתי שעשית לי את היום?!

      מירי

      נ.ב. איפה משיגים בדיוק עגבניות ירוקות בארץ הקודש???
      :

      ''

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין