עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "מעבדת בישול מודרני" - ספר הגסטרונומיה המודרנית

    4 תגובות   יום שלישי, 10/8/10, 10:56

    מעבדת הבישול המודרנית החדשה כרוכה כולה בהוצאה מהודרת וכוללת לא פחות מ 2,400 דפים. התענוג הזה יעלה למי שירצה לרכוש אותו 421.87 דולר בסדרת הספרים העומדת לצאת לאור .לא, אי אפשר עדיין לקנות מהמדף להזמין זה אפשרי .

    Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

     

    ''

     

     

    פראן אדריה כותב על הספר :"This book will change the way we understand the kitchen"

    הסופרלטיבים ממשיכים לזרום ממיטב השפים בעלי וסוקרי המסעדות על התגלית החדשה שנמצאת בספרים :

    הסטון בלומנטל :" A fascinating overview of the techniques of modern gastronomy"

    טים זאגט:  "The most important book in the culinary arts since Escoffier"

     

    ''

    הצילומים מרהיבים ,הנה אחד נוסף:

    ''

    "המטבח המודרני" נועד למעשה ל'המציא מחדש' את הבישול ולהסביר כיצד הוא עובד לפרטי פרטים. הספר מלווה באיורים וצילומי צבע מקוריים , מאחד את המדע והטכנולוגיה בשרות הבישול המודרני .האם זוהי מהפכה באומנות הבישול ? ימים יגידו. טכניקות הנעשות במעבדה חברו יחד עם מוחות המגה שפים הטובים בעולם שמדגימים יצירות מזון חדשות המקבלות השראה מחדרי המעבדה הסטריליים.

     

    ''

     

    טעמים חדשים נולדים לצד טקסטורות חדשות שנוצרו בעזרת אמבטיות מים גם צנטריפוגות לצד אינזימים ואמולסיות כולם מהמעבדה.

    הספר נותן בחינה מעמיקה ומדוייקת לסוגיות שכל בשלן נתקל בהן ביום יום -לדוגמא :

    - כיצד ליצור אומלט מושלם  ?

    - כיצד יוצרים טוגנים הכי טובים ?

    - איך ניתן ליצור קרם פיסטוקים המכיל פיסטוקים בלבד ?

    הספר כולל איורי שלב-אחר-שלב לצד הסברים מאירי עיניים להבהרת טכניקות במטבח. שפע צילומים ותרשימים לצד צילומים העושים שימוש בטכניקות צילום חדישות המתעדות את המזון בשלבי הכנתו כתחת עין המיקרוסקופ . בישול ואוכל מוארים מזוית חדישה .

    הספר נוגע בתהלכי בישול הכוללים : חליטה,הרתחה ,בישול על אדים,טיגון,צלייה ,עישון מזון לצד אפייה ושימוש בכלי בישול מגוונים. כיצד הבישול המודרני יכול לתת לנו תוצאות מושלמות עם תיזמון נכון וגם קצת מזל בהכנת אוכל מסורתי .

    הספר מייחד פרקים מורחבים לבשר, פירות ים, ירקות, פירות ודגנים .מתכונים ורעיונות של שפים מהמסעדות המפורסמות בעולם לשם השגת תוצאות=מנות מושלמות הנעזרות בטכניקות חדישות של עיבוי, ג'לי,אמולסיות,קצף .

    לצד המתכונים ישנן גם נוסחאות - זה מדעי וטעים לא כן ?..

     

     מקור הצילומים : כאן

    Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/8/10 08:20:

      ולעינינינו. אני לא איש של חידושים והמצאות, אך אני כן איש של אסתטיקה, אז בתור ספר אומנות, יש מצב...מגניב

        12/8/10 08:17:

      צטט: מיתר שליידר 2010-08-10 15:46:17

      צילומים מדהימים, אבל המחיר... יקר! לא עדיף לקחת את ה-400 דולר האלה ולאכול טוב במסעדה מדהימה או שתיים?

       לטעמי, לא . גם אם בעוד 10 שנים זה כבר יהיה מיושן, עדיין יהיה מוצג מוזיאוני  נוסטלגי .

      מהארוחה במיסעדה תשכחי חיש מהר.

        10/8/10 22:18:
      בטוח שזה יהיה ספר מרתק.
      אפשר לראות פה את תוכן העניינים שלו.
      http://modernistcuisine.com/about-modernist-cuisine/table-of-contents/
      יצאו בעבר כמה ספרים שמטפלים בכימיה והתנהגות חומרים במטבח. אבל הספר הזה יהיה התנ"ך החדש של עולם הקולינריה.
      אמנם המחיר שלו יקר רצח, אבל אם לוקחים בחשבון שכל ספר בישול מקצועי עולה מעל ל 100 דולר. הספר הזה שווה, מבחינת ההיקף שלוֿ, לחמישה ספרים ולכן בשקלול הסופי זה לא יקר יותר מספרים אחרים.
        10/8/10 15:46:
      צילומים מדהימים, אבל המחיר... יקר! לא עדיף לקחת את ה-400 דולר האלה ולאכול טוב במסעדה מדהימה או שתיים?

      ארכיון

      פרופיל