עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    זה קריספי ,צהבהב ורך :פרוסות חציל בפולנטה

    14 תגובות   יום שני, 9/8/10, 13:56

    ''

    ______________________________________

     רשימת קניות (קניתי) :

    - חלב

    - ביצים

    - קמח תירס (קמח תירס=פולנטה תוצרת איטליה)

    - תבלינים

    - מלח גס

    - קמח

    - חצילים

     _____________________________________

    מה מתבשל ?

    פרוסות חציל מצופות ב-3 תערובות : קמח- חלב וביצה- קמח תירס מתובל. יש להכין 3 קערות קטנות יחסית אך עמוקות שגודל בסיס כל קערה יהיה כפרוסת החציל הגדולה ביותר. טובלים כל פרוסה :בקמח לאחר מכן בתערובת ביצה וחלב ובסיום בתערובת קמח תירס המתובלת במלח ותבלינים. פרוסות החציל נעשות בדקות ספורות על מתקן גריל או על מחבת פסים עם טיפונת שמן זית.

    התוצאה : מפתיעה . המעטפת פריכה ומזכירה טעם של חטיף . הפנים :חציל רך ,מזכיר בטעמו חציל עשוי על האש.

    איך ומתי לאכול ? כארוחה קלה ,כתוספת, לפיקניק .מותר לאכול בידיים .

    -

    ''

    -

    פרוסות חציל בפולנטה

    המרכיבים:

    2 ביצים L

    200 מ"ל חלב

    200 גרם קמח תירס

    מלח גס

    תבלינים לפי הטעם :אפשר גם צ'ילי טחון

    200 גרם קמח לבן

    2 חצילים בגודל בינוני,רצוי מוארכים וללא גרעינים

    ----------

    מתקן גריל או מחבת פסים

    מעט שמן זית

    ---------

    אופן ההכנה:

    קערה 1:

    לטרוף ביצים עם החלב וקורט מלח.

    קערה 2:

    לערבב את קמח התירס עם מעט מלח ותבלינים לבחירתכם (אפשרי רק צ'ילי טחון).

    קערה 3:

    לשים את הקמח.

    לחתוך את 2 הקצוות מכל חציל . את החציל לפרוס לפרוסות אחידות בעובי 1.5 ס"מ.

    לטבול כל פרוסת חציל בקמח משני צדדיה.

    להעביר את פרוסת החציל ולטבול בקערת החלב-ביצה.

    עם מזלג להעביר לקערת הקמח תירס ולטבות מכל צד, כולל השוליים.

    להבריש/למרוח מחבת פסים או מתקן גריל במעט שמן זית.

    להניח את פרוסות החציל ולצלות מכל צד במשך דקות ספורות עד שהפנים רך (לבדוק במזלג).

    לאחר שצד אחד של החציל מוכן יש לשמן שוב את המשטח ולהכין את הפרוסות מצידן השני.

    -

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/8/10 23:06:
      שבת שלום לכולם עוד מעט חגים יש מתכונים לחג?בא לי לבשלללללללל ויש אורחים הצילוווווווווווווו
        9/8/10 17:53:
      נראה נהדר, ובטוחה שגם טעים מאוד.
      אני בעד שיטת הטיגון/אפיה הזו.
        9/8/10 17:39:

      צטט: rossini 2010-08-09 16:02:06

      צטט: בלוג אוכל 2010-08-09 15:05:22

      יאיר ,אתה מזכיר לי שאבא'שלי נהג לומר שחייבים לטעום כל דבר חדש לפחות פעם אחת ואז להחליט אם טעים לנו או לא.
      החציל רך,רך .ותודה על הורוד :)
      אגב שניצלים של ירקות :שהפכו להיות פופולריים יותר לאחרונה.. ישנם (ניסיתי !) שניצלים אפויים נהדרים גם מכרובית
      .

      "לאחרונה" ?! אז תרשי לי לחדש לך . כאשר הינו עולים חדשים( לפני כמה וכמה עשורים) "שניצל" חצילים  מטוגן, היה אורח קבוע על שולחנינו.

       

      אהבתי גם את ציפוי ה...מאמאליגה וגם את שיטת האפיה.

       

      אכן,אין כאן המצאה חדישה, כוונתי היתה למוצרים תעשיתיים .קציצות ירק /תחליפי בשר שבפרסומות כעת יותר.. ואפשרי להכינם בבית באופן דומה..

      'הממליגה' נמצאת כאן באופן קבוע במקרר (אגב זו האיטלקית טובה מאוד לשימש בעוגת מלאי רומנית,זה מעדן במיוחד בעודו טרי וחם חם גם ללא שמנת חמוצה)

      תודה רבה .

        9/8/10 17:34:

      צטט: odelia76 2010-08-09 16:00:59

      צטט: בלוג אוכל 2010-08-09 15:05:22

      יאיר ,אתה מזכיר לי שאבא'שלי נהג לומר שחייבים לטעום כל דבר חדש לפחות פעם אחת ואז להחליט אם טעים לנו או לא.
      החציל רך,רך .ותודה על הורוד :)
      אגב שניצלים של ירקות :שהפכו להיות פופולריים יותר לאחרונה.. ישנם (ניסיתי !) שניצלים אפויים נהדרים גם מכרובית.

       

      מסכיהמ במאת האחוזים עם אבא שלך :-)

       

      תודה אודליה :-) . זה עבד חלקית על הילדים והנכדים אבל לדעתי זאת הדרך . (וגם אני מבטיחה להשתפר בעניין הטעימות 'ברוך' זה בשבילך אם אתה קורא עכשיו.. )

        9/8/10 17:31:

      צטט: חנן הראל 2010-08-09 16:40:59

      ימות העולם. יש מצלמה חדשה?

       

      עוד לא , עוד לא .. אני מניחה שזה עניין של עוד מספר שבועות בודדים . יהיה מעניין (אני מקווה) תודה חנן מגניב

        9/8/10 17:30:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2010-08-09 15:54:22

      אני מכיר את התיאוריה.
      אני כנראה יותר איש של פעם מאבא שלך.
      אני לא מאמין בלעשות דברים בכח :-)
      אם לא נראה לי טעים - לרוב לא מנסה. ואגב, אם מנסה - לרוב זה באמת לא טעים. סביר שזה פסיכולוגי.

       

      חברים ,יש פסיכולוג בקהל ? נותרתי חסרת מענה . בנעימות ולא בכח נבנה את הטעמים .. :-)

        9/8/10 16:40:
      ימות העולם. יש מצלמה חדשה?
        9/8/10 16:02:

      צטט: בלוג אוכל 2010-08-09 15:05:22

      יאיר ,אתה מזכיר לי שאבא'שלי נהג לומר שחייבים לטעום כל דבר חדש לפחות פעם אחת ואז להחליט אם טעים לנו או לא.
      החציל רך,רך .ותודה על הורוד :)
      אגב שניצלים של ירקות :שהפכו להיות פופולריים יותר לאחרונה.. ישנם (ניסיתי !) שניצלים אפויים נהדרים גם מכרובית.

      "לאחרונה" ?! אז תרשי לי לחדש לך . כאשר הינו עולים חדשים( לפני כמה וכמה עשורים) "שניצל" חצילים  מטוגן, היה אורח קבוע על שולחנינו.

       

      אהבתי גם את ציפוי ה...מאמאליגה וגם את שיטת האפיה.

        9/8/10 16:00:

      צטט: בלוג אוכל 2010-08-09 15:05:22

      יאיר ,אתה מזכיר לי שאבא'שלי נהג לומר שחייבים לטעום כל דבר חדש לפחות פעם אחת ואז להחליט אם טעים לנו או לא.
      החציל רך,רך .ותודה על הורוד :)
      אגב שניצלים של ירקות :שהפכו להיות פופולריים יותר לאחרונה.. ישנם (ניסיתי !) שניצלים אפויים נהדרים גם מכרובית.

       

      מסכיהמ במאת האחוזים עם אבא שלך :-)

        9/8/10 15:54:
      אני מכיר את התיאוריה.
      אני כנראה יותר איש של פעם מאבא שלך.
      אני לא מאמין בלעשות דברים בכח :-)
      אם לא נראה לי טעים - לרוב לא מנסה. ואגב, אם מנסה - לרוב זה באמת לא טעים. סביר שזה פסיכולוגי.
        9/8/10 15:05:
      יאיר ,אתה מזכיר לי שאבא'שלי נהג לומר שחייבים לטעום כל דבר חדש לפחות פעם אחת ואז להחליט אם טעים לנו או לא.
      החציל רך,רך .ותודה על הורוד :)
      אגב שניצלים של ירקות :שהפכו להיות פופולריים יותר לאחרונה.. ישנם (ניסיתי !) שניצלים אפויים נהדרים גם מכרובית.
        9/8/10 14:45:
      מצטער, צריך את החצילים שלי בטיגון רגיל. מחבת פסים או גריל עושים אותם קשים ולא מזמינים. לא מצליח לאכול שניצל/כרובית בפירורי לחם שעברו אפייה ולא טיגון.
      אהבתי את הצבע של הלק.
      בהחלט מעורר תאבון
        9/8/10 14:22:
      אז לך תכין .. בתאבון :)
        9/8/10 14:17:
      וואי וואי עשית לי חשק!!!!!!!!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין