עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    חם במטבח (ללא מיזוג ועם מים קרים): קיש כרישה צרפתי

    19 תגובות   יום שבת, 7/8/10, 23:21

    אני חוזרת ואומרת ל*שמעון  שהתענוג הגדול שלי מהמחסור (הזמני) במים חמים בבית (הדוד מקולקל) זה הידיים שלו והחלוק רחצה שהוא מביא לי אחרי. אבל הוא מצידו מתווכח איתי שזה לא זה. ובכלל ללא קשר אינני מבינה איך דוודים עובדים ולמה אי אפשר לרוקן את הדוד ממים לתוך האמבטיה לפני התיקון.. חישובים של כמה ליטרים יש לרוקן בשביל להחליף גוף חימום .. ולמה לא צריך בעל מקצוע הפעם..ועוד כהנה שלא בדיוק מעניינים אותי..

    תארו לעצמכם להכנס למיקלחת בידיעה שיצאו ממנה רק מים קרים .לא פושרים ,כלום .ברררר.. מזל שקיץ כעת .

    להרטיב את עצמך במים הקרירים הללו זה עוד מילא ונסבל , אבל שצריך להגיע לאחורי הגוף זה קר הרבה  יותר. כאן שמעון נקרא לעזרה. שובב האיש... הוא גם דואג להביא את החלוק הרך ...זה בעצם החלק הטוב הנוסף שאני מקבלת אחרי מיקלחת קרה שכזאת..

    -

    והוא מצידו טוען שזה שיוצאים מהבית ואני לא שואלת שוב פעם אם כיבינו את הדוד (והמזגן והמאוורר בחדר.. זה הכי שווה) אין דוד,חסכנו זמן .חוץ מזה הוא נהנה ,אפשר לקפוץ למיקלחת בכל רגע , לא צריך 'להכין' מים לפני קריצה (לכו תבינו גברים) .

    -

    התכנסנו כאן הערב מסיבה אחת בלבד. הקיש כרישה הצרפתי שהוכן ונאכל הערב .המים הקרים יסתדרו בקרוב .

    הידעתם שניקוי וחיתוך קילו שלם של כרישה מזיל גם כן דמעות?.. אבל לא כמו חיתוך קילו בצל !

    אז מה יש לנו כאן ? - מאפה עם טעם בסיסי של ירק ושמנת מתוקה.נצמדי למתכון הצרפתי אבל בהחלט ניתן להוסיף למלית הכרישה תיבול לטעמכם. המאפה כולל בצק פריך בסיסי השוהה במקרר במשך שעתיים+ כרישה, שמנת מתוקה,חמאה וגבינה .

    -

    ''

    המתכון התפרסם בספר הבישול הצרפתי הותיק מסדרת טיים לייף (מסדרת בישול סביב לעולם) אבל המתכון הכמעט זהה מופיע ברשת וכולל חלמון ולא ביצה שלמה בבצק .

    -

    קיש כרישה צרפתי - Flan bourguignon

    המרכיבים לבצק:

    250 גרם קמח רגיל

    125 גרם חמאה קרה

    1 ביצה L

    קורט מלח

    כ- 2 כפות מים (מהברז)

    -

    המרכיבים למלית הכרישה:

    1 קילו כרישה (כ- 5 כרישות גדולות)

    45 גרם חמאה

    1 כף קמח רגיל

    150 גרם שמנת מתוקה (32 או 38 % שומן)

    60 גרם גבינת גרוייר מגוררת (אני החלפתי את סוג הגבינה)

    --

    תבנית קיש/פאי בקוטר : 28 ס"מ

    אופן ההכנה:

    בקערת מיקסר או ידנית להכין את הבצק:

    לנפות את הקמח לקערת המיקסר . ליצור במרכז גומה ולהוסיף את החמאה החתוכה קטן ,הביצה והמים. לזרות מעט מלח. לערבב הכל לבצק אחיד (ניתן להוסיף טיפונת מים לאיחוד הבצק אבל הוא יתאחד גם ככה).

    לגלגל את הבצק לכדור. לעטוף בניילון ולאחסן במקרר למשך שעתיים.

    לחמם את תנור האפייה לחום של 200 מעלות צל'.

    על משטח מקומח לרדד את הבצק לעובי של 4 מ"מ. לרפד את התבנית המשומנת בבצק ולאפות אפייה עיוורת כ- 20 דקות.

    -

    בינתיים להכין את מלית הכרישה:

    לרחוץ את הכרישות .לחתוך ולזרוק את החלק העליון הירוק. את חלקי הכרישה הלבנים לפרוס לרצועות דקות וקטנות.

    להמיס 30 גרם מהחמאה במחבת (אני השתמשתי בווק עמוק). לטגן את הכרישה בבחישה במשך 5-6 דקות או עד שהיא הופכת להיות שקופה.

    לפזר מעל הכרישה את הקמח ולערבב . לבחוש פנימה את השמנת המתוקה ו-40 גרם מכמות הגבינה המגורדת. לבחוש ולהסיר להלהבה.

    להעלות את חום התנור ל-250 מעלות צל'.

    לצקת את מלית הכרישה לתוך קלתית הבצק האפויה וליישר.

    לפזר מעל את יתרת הגבינה המגוררת.

    לפזר למעלה חתיכות קטנטנות של חמאה (15 גרם או מעט יותר).

    לאפות במרכז התנור קרוב ל רבע שעה או עד שהמאפה זהוב היטב.

    הצרפתים ממליצים להגיש את המאפה עם יין לבן יבש או רוזה לבחירתכם.

    ''

    מוזיקה בבקשה  :

    ''

    [*שמעון =שם בדוי לשון בחוץ..  אבל בקרוב יהיו כאן מים חמימים ובשפע]

    דרג את התוכן:

      תגובות (18)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/8/10 10:06:

      צטט: ariadne 2010-08-10 07:44:57

      אוהבת את הבלוג שלך,
      כל מתכון פגז!
      אנסה גם את זה,
      אבל מזה גבינת גרוייר?
      ובאיזה גבינה החלפת?

      תודה רבה יקירתי ,שמחת אותי .

      השתמשתי בגבינת קשקבל באותה הכמות לטעמי פחות מתאימה .מומלץ לחפש גבינת גרוייר שוויצרית ,אולי במעדניות (לא ראיתי בסופרים) או להחליף לגבינת אמנטל שוויצרית (יש יבוא טוב באריזות מוארכות פרוס או שלם במרבית המרכולים).

      על הגרוייר ניתן לקרא כאן  + כאן   מתאימה גם לקישים .

        10/8/10 09:59:

      צטט: המון חרמון- הסוויטה. 2010-08-09 21:41:09

      יקירתי,
      גרוייר או לא,
      חלמון לבד או עם חלבון...
      סדרי לי קיש יומי כזה ואני מוכן להתקלח במיים קרים, גם בחורף.
      מעולה את!
      בני.

       

      אומר לך שוב : אין כמוך ! תודה רבה בני  :-)

        10/8/10 07:44:
      אוהבת את הבלוג שלך,
      כל מתכון פגז!
      אנסה גם את זה,
      אבל מזה גבינת גרוייר?
      ובאיזה גבינה החלפת?
      יקירתי,
      גרוייר או לא,
      חלמון לבד או עם חלבון...
      סדרי לי קיש יומי כזה ואני מוכן להתקלח במיים קרים, גם בחורף.
      מעולה את!
      בני.
        9/8/10 17:51:

      צטט: TOP CUISINER 2010-08-09 10:19:41


      אין על כרשה. מלכה אמיתית.

      תודה ! 

        9/8/10 17:50:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-08-09 06:53:14

      נראה סוף !
      באיזו גבינה השתמשת את ?

       

      השתמשתי בגבינת קשקבל .אני לא בטוחה שהיא המתאימה ביותר.  תודה איבי :)

        9/8/10 17:49:

      צטט: חנן הראל 2010-08-08 17:30:23

      פעם רציתי להמציא קיש ולקרוא לו קיש קשקוש. אבל לא יצא לי. חסרה תמונה

       

      המצאות זה הכי טעים . הבעייה בשחזורן ..  תודה :-)

      ''

        9/8/10 17:47:

      צטט: לוחש לסירים 2010-08-08 16:37:25

      מת על כרישה!!!!
      אצלנו קוראים לזה פרסה, וגדלתי על זה.הפוסט עשה לי חשק לכתוב לכם מתכון נוסף אבל אני אתן לכם זמן מה להנות מהמתכון הנ"ל.
      בלי שום קשר אחלה מתכון מעורר תיאבון.

      בבקשה,הב מתכון  . כל מתכון פרסה יתקבל בתודה . (אתה יכול להעלות אותו גם בקהילת האוכל בקפה,  5000 ומשהו איש יקראו ויהנו חיוך) .  תודה

        9/8/10 17:44:

      צטט: rossini 2010-08-08 15:44:07

      רק מלשמוע את השם , הריר נוזל מהפה...

      אני אוהב הכל מה שקשור לבורגונדי ובעיקר את היין.

       

      אתמול בדקתי בספר הצרפתי רעיונות נוספים,רובם חורפיים אבל נקראים טוב אחד אחד..  תודה .( יין משם הייתי טועמת ..)

        9/8/10 17:43:

      צטט: אני-מיכל 2010-08-08 15:14:44

      נראה נהדר. תודה על המתכון.

      תודה . 

        9/8/10 17:42:

      צטט: מיתר שליידר 2010-08-08 12:57:14

      אוהבת מאוד כרישה... ומשום מה תמיד נרתעת מלעבוד איתה במטבח. לא יודעת למה, היא מפחידה אותי קצת

       

      מוכר .. זה עובר בדר"כ  אחרי כמה ביסים קריצה  תודה .

        9/8/10 10:19:

      אין על כרשה. מלכה אמיתית.
      נראה סוף !
      באיזו גבינה השתמשת את ?
        8/8/10 17:30:
      פעם רציתי להמציא קיש ולקרוא לו קיש קשקוש. אבל לא יצא לי. חסרה תמונה
        8/8/10 16:37:
      מת על כרישה!!!!
      אצלנו קוראים לזה פרסה, וגדלתי על זה.הפוסט עשה לי חשק לכתוב לכם מתכון נוסף אבל אני אתן לכם זמן מה להנות מהמתכון הנ"ל.
      בלי שום קשר אחלה מתכון מעורר תיאבון.
        8/8/10 15:44:

      רק מלשמוע את השם , הריר נוזל מהפה...

      אני אוהב הכל מה שקשור לבורגונדי ובעיקר את היין.

        8/8/10 15:14:
      נראה נהדר. תודה על המתכון.
        8/8/10 12:57:
      אוהבת מאוד כרישה... ומשום מה תמיד נרתעת מלעבוד איתה במטבח. לא יודעת למה, היא מפחידה אותי קצת

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין