עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    ממרח סקורדליה יווני על לחם לבן כפרי

    8 תגובות   יום שני, 2/8/10, 17:38

    ממרח יווני שבגירסא זו מבוסס על תפוחי אדמה מבושלים . הממרח מתובל בנדיבות בשום, מיץ לימון, מלח,פלפל שחור ושמן זית.

    הממרח טעים טרי /קר כממרח או מטבל (לירק טרי). או עם כפית .. .אני אוהבת את הממרח בטעם מודגש של חמיצות ,מליחות והרבה שום  .

    הנה המרכיבים לסקורדליה :

     

    ''

    ''

    המתכון לסקרודליה הוא לכמות בסיסית וקטנה . ניתן להכפיל כמויות ולשנות את התיבול לפי הטעם :

    סקורדליה

     

    לבשל 300 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות במים עד שהם רכים מאוד. לסנן ממי הבישול.

    למעוך את התפודים למחית חלקה ולהוסיף בהדרגה :

    4-6 שיני שום כתושות

    3 כפות שמן זית

    1 כפית מלח גס

    מיץ מלימון שלם

     

    לתבל בפלפל שחור גרוס טרי .

     

    הנה הממרח המוכן :

    ''

    --

    לממרח נחוץ לחם. הכנתי את 'לחם הבית' - לחם לבן פשוט ונהדר:

    לחם לבן כפרי

     

    בקערת המיקסר לערבב :

    750 גרם קמח מיוחד ללחם+ 2 כפיות מדידה מלח דק.

    לחתוך פנימה 30 גרם חמאה קרה לחתיכות קטנות ולערבב עד קבלת גרגירים.

    להוסיף :  2 כפיות סוכר לבן + 3 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים ולערבב.

    ליצור גומה בקמח ולצקת לתוכה 300 מ"ל מים חמימים ולהתחיל ללוש לבצק.

    להוסיף לקערה עוד 150 מ"מ מים חמימים בהדרגה. ללוש הכל לבצק חלק במשך 5 דקות.

    להתפיח את הבצק עד שמכפיל את הנפח, כשעה.

    ללוש את הבצק ידנית במשך דקות ספורות. לשטח עם היד למלבן קטן ועבה.

    לגלגל את המלבן מהצד הרחב לקבלת גליל עבה.

    להניח את גליל הבצק בתבנית כיכר רחבה וגדולה מאוד (שתתאים לק"ג בצק) . לנפות מעל הכיכר מעט קמח.

    להתפיח את הכיכר עד שמכפילה את נפחה וממלאת את התבנית ,קרוב לשעה.

    בזמן התפיחה לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 230 מעלות.

    לאפות את הלחם 35 דקות.

    להוציא מתהנור ומהתבנית ולהחזיר לאפייה נוספת של 10 דקות רק על נייר האפייה.

    לצנן היטב לפני הפריסה .הלחם יישמר מצויין פרוס בהקפאה ונתון בשקיות הקפאה (משך חודשים ספורים)

    [מתכון הלחם ע"פ רוז לוי בירנבאום].

    לחם לבן ומעל סקורדליה:

     

    ''

    תמונה ישנה של הלחם XL:

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/8/10 23:26:

      צטט: iri20 2010-08-02 23:24:05

      טוב זה כבר דורש לוגיסטיקה... נשמע טעים
      נהניתי מהתמונות

       

      תודה רבה !

        3/8/10 23:25:

      צטט: osso 2010-08-02 21:57:46

      ממרח מדהים!
      הכרתי את גירסה שונה מעט, בה משתמשים בשקדים טחונים במקום מחית תפו"א.

      תודה, עם שקדים (וקיימת גם גירסא עם לחם לבן) זה מעניין .

       

        3/8/10 23:24:

      צטט: TOP CUISINER 2010-08-02 19:32:34

      נהדר

       

      תודה

        2/8/10 23:24:
      טוב זה כבר דורש לוגיסטיקה... נשמע טעים
      נהניתי מהתמונות
        2/8/10 21:57:
      ממרח מדהים!
      הכרתי את גירסה שונה מעט, בה משתמשים בשקדים טחונים במקום מחית תפו"א.

        2/8/10 19:32:
      נהדר
        2/8/10 17:48:
      שני המתכונים קלים מאוד להכנה. תודה אוסי .
        2/8/10 17:43:
      טעים טעים במקרה הגעתי אלייך
      אני מבטיחה שאעשה נשמע קל מאד

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין