עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    ארוחת הגאלה בסיום כנס טרה אוליבו במלון ענבל בירושלים

    3 תגובות   יום ראשון, 1/8/10, 07:12

    ארוחת גאלה – כנס טרה אוליבו – מלון ענבל

     

    ''

     

     

    איציק ברק " אומן הקולינריה " האיש שנולד בירושלים, מבשל בירושלים את המאכלים שהוא לומד בסיורים בעולם.

     

    מלון ענבל בירושלים אירח את הכנס הבינלאומי :

    TerraOlivo 2010 אשר אורגן על ידי חיים גן  -

    איש הענבים.

     

    השף איציק ברק התמחה לאחרונה בבישול מולקולרי,

    ואכן הוא הצליח להדהים את האורחים בחלק מיצירותיו.

     ''

    בסיום הכנס עם הכרזת בזוכים בטקס רב רושם  הגיש לנו השף

    איציק ברק את ארוחת הגאלה החגיגית והמרשימה.

     

    במשך שעות עמל צוות המלון והטבחים על הכנת ארוחה זו ,

     ואכן היא הייתה מעולה. לא סתם זכה השף להאכיל כמה ממנהיגי העולם ונשיאי ישראל. האיש ממש אומן!

     ''

    הלוואי ויכולתי לטעום מכל האוכל הטעים שהיה שם בשפע.

     

    פתחתי עם משהו מולקולרי שהיה מוגש בכפיות חובה להתנסות לא?

     ''

     

    אבל מיד משכתי לי צלחת עם קרפצ'יו בקר בשמן זית ירוק, חומץ בלסמי ועלי רוקט. מנה נהדרת!

     ''

     

    המשכתי בחזה ברווז עם בטטה חרוכה ופטריות צרובות, ברוטב פירות יער. אהבתי לעופות המים באה לרגע קט לסיפוקה המנה ממש מעולה ,

    מרגישים שהוכנה בידי אומן אמיתי שהמגע שלו עם המוצר הופכת את המוצר ( כאן זה החזה ברווז) ליצירה.

     ''

     

    אלא שאז פנינה קדם העמיתה שלי לשולחן מגישה לא אוסובוקו טלה,

    אין, פשוט אין על האוסובוקו הזה. איך מכינים את זה שף? שתף אותי.

    הייתי חייב לגשת אישית לשף וללחוץ לו יד ולברך אותו. לא שאר המאכלים היו פחות טובים, אבל זה היה השיא עבורי.

     ''

    כמובן הצלחת הועמסה באנטיפסטי ותוספות מדהימות.

    מנה מיוחדת הייתה הבוקצ'וי שחלק מהאורחים אמרו ...חסה!

     ''

     

    ואז קלטתי שיש מדליוני פילה בקר עם פירה ירקות שורש, פרחי וקישוא ברוטב מרלו.

    אמנם הטבחים קצת הגזימו בחלק מהנתחים בהם וידאו הריגה, אבל עמדתי וביקשתי אחד מדיום שהיה נפלא

     

    ''

     

    רק משסיימתי את המנה העיקרית ניגשתי למרקים: מרק ירקות כתומים מוקפצים.

    מרק חציל מעושן מוקפץ מוגש בספלי אספרסו. מרק הקרם חציל היה נפלא.

     ''

    ואז פנינה אומרת לי שיש קוסקוס מולקולרי, הלכתי לקחתי והנחתי על השולחן והכל נידף ונעלם, מוזר.

     

    את מנת בס הים רק ראיתי כי הייתי חייב להשאיר מקום למתוקים

    וטוב שהשארתי מקום כי היו שם מתוקים שאסור לוותר עליהם.

     ''''''''

     

    אם בבתי מלון עסקינן אז זו הארוחה הכי טובה שאכלתי ולא רק במלון.

    והנה קולאז' סיכום

    ''

     

     גילוי נאות: הייתי אורח הכנס והארוחה

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      נשמע שעשית חיים, איזה כיף !
        1/8/10 23:16:
      נשמע טעים להפליא.

      אהבתי את השילוב של המולקולרי המתוחכם עם מנות ביתיות ובסיסיות יותר. תענוג לחך
        1/8/10 07:23:
      אחחחח, איזה נציג ראוי ומוכשר שלחתי במקומי...
      ששת אהובי, אני כל כך שמחה שבאת, אתה עושה עבודה נפלאה ואני מודה לך על הכל.
      שמעתי מכל אלו שהיו שהיה אגדה, אבל בזכותך כעת אני גם יכולה לראות שאכן כך היה.
      אדבר עם השף איציק ברק ואנסה לארגן לנו ארוחת פינוק ראויה.
      תמיד זו סיבה למסיבה לשבת אתך עלאוכל טוב.
      אוהבת המון ושוב תודה,
      ארי

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון