עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "רגעים של הנאה" - פלפלים כבושים באדום וצהוב

    11 תגובות   יום שישי , 30/7/10, 13:22

    פתחתי את הבוקר עם קייט בוש."רגעים של הנאה" היא עשתה לי כפי שאני אוהבת .בזמן שהיא שרה בקול שטפתי את הפלפלים שבכיור.שפע של פלפלים אדומים וצהובים שנרכשו אך אתמול .--

    ''

    הפלפלים הללו יכבשו היום בטעם - הנה הם עוד לפני  :

    ''

    מתכון כבושים זריז וקל הכנה לפלפלים שמוכנים כבר ביום הכבישה עשויים בטוב טעם.אופן ההכנה קצת שונה מרגיל.הפלפלים אינם עוברים קלייה .אין צורך לקלוף אותם והרכב תחמיץ הכבישה לטעמי משובח .

    תהליך הכבישה פשוט: מערבבים את רצועות הפלפלים עם שמן ,פרוסות שום ועשבי תיבול מפרובאנס ומניחים להם לספוג קצת טעם בעורם הצבעוני והבשרני .

    ''

    מרתיחים את נוזלי הכבישה המורכבים גם מיין לבן ,חומץ יין לבן,מלח וסוכר. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומבשלים דקות ספורות הכל יחד עד שהפלפלים חצי רכים רק 'אל דנטה'. את הפלפלים שמים בצינצנות ומעל שופכים את התחמיץ החם.

    וזה מוכן. רישמו מתכון שיכול להוות גם מתנה ארוזה בצינצנת נאה וללוות  כל מנה.[ניתן ללחוץ על כל תמונה בכדי לראותה בהגדלה]

    ''

    פלפלים כבושים

    הכמות: 3 צינצנות בגודל בינוני

    המרכיבים:

    800 גרם פלפלים אדומים

    800 גרם פלפלים צהובים

    60 מ"ל מים

    2 כפות שמן (זית)

    1 כפית גרגירי פלפל שחור חריף שלם

    3 כפיות תערובת תבלין מפרובאנס (עדיף מיובאת)

    5-6 שיני שום קלופות,פרוסות

    400 מ"ל חומץ יין לבן

    300 מ"ל מים

    250 מ"ל יין לבן (חצי ייבש או אחר לטעמכם אבל לא יין מתוק)

    20 גרם מלח גס (כ- 3.5 כפיות)

    חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)

    2 גרם אבקת מלח לימון (ככפית מהאבקה הלבנה הזאת-לרכישה בשקיות במח' התבלינים בכל מרכול)

    --

    אופן ההכנה:

    1. לרחוץ את הפלפלים ולחצות כל אחד.להוציא את הגרעינים ואת ראש הפלפל. לפרוס לרצועות.

    2. בקערה גדולה לערבב את המים עם השמן,הפלפל השחור (השלם) ועשבי התיבול.לערבב ולהוסיף את השום.

    3. להוסיף את רצועות הפלפלים ולערבב (עם היד זה קל). להניח למחצית השעה.

    4. לצקת לסיר גדול (מאוד) את נוזלי הכבישה: חומץ, מים,יין לבן,מלח וסוכר. לערבב ולהביא לרתיחה.

    5. להוסיף את רצועות הפלפלים המתובלות . להביא לרתיחה ולבשל (ללא מכסה) כ 5 עד 7 דקות או עד שהפלפלים חצי רכים ,'אל דנטה' ולא יותר.

    6. למלא את הצינצנות (מזכוכית ועמידות בחום) ברצועות הפלפלים. להוסיף את מלח הלימון לנוזלי הכבישה ולערבב.

    7. לצקת לכל צינצנת מנוזלי הכבישה. לצנן ולשמור במקרר.

     

    [אגב,אני מקוה שאתם לא תמצאו פלפל בודד (היום זה היה אחד אדום) מונח על מתקן ייבוש הכלים ,רגע לפני הכנסת הצינצנות הכבושות למקרר...]

     

    ''

    ''

    צילום וטעימה: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        31/7/10 20:58:

      צטט: צליל CITYMALL 2010-07-30 21:28:28

      נראה מעניין , השבוע אני מכינה!

       

      תודה, בתאבון

        31/7/10 20:57:

      צטט: חנן הראל 2010-07-30 19:32:21

      אנחנו עם כובש

       

      בטוב טעם ועם חומץ מתובל אזי טוב .

        30/7/10 21:28:
      נראה מעניין , השבוע אני מכינה!
        30/7/10 19:32:
      אנחנו עם כובש
        30/7/10 18:49:
      תודה לולה .שבת טובה ושקטה .
      (קראתי את מה שכתבת אצלך,תשקלי !)
        30/7/10 18:36:
      כוכב באהבה. מתכון מוצלח ותמונות יפות.
        30/7/10 18:29:
      הערה לגבי המתכון לא כתבתי ברור מספיק:
      'השריית' הפלפלים עם השמן,התבלין השום והמים. כמות המים כאן היא הכמות הקטנה המצויינת מעלה.כלומר 60 מ"ל =רבע כוס.זה נספג מייד אין עודפים.
      לתחמיץ המבושל יש להשתמש בכמות המים הגדולה הרשומה עם חומרי התחמיץ.
      תודה על ההערה .
        30/7/10 18:20:

      צטט: rossini 2010-07-30 17:46:42

      ממש דליקטס !

       

      תודה ,יצא מדוייק  .

        30/7/10 18:19:

      צטט: המומלצים בע"מ 2010-07-30 17:36:49

      חני כרגיל, הפוסט שלך מומלץ אצלי אבל בבלוג החדש
      http://blog.tapuz.co.il/estan

      חיבוק.

       

      תודה רבה על ההמלצה והביקור :)  בהצלחה ! 

        30/7/10 17:46:

      ממש דליקטס !

        30/7/10 17:36:
      חני כרגיל, הפוסט שלך מומלץ אצלי אבל בבלוג החדש
      http://blog.tapuz.co.il/estan

      חיבוק.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין