עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "זה לא אני גם לא אתה "- סלט זוקיני ושעועית לבנה(ארוחת קיץ)

    14 תגובות   יום רביעי, 28/7/10, 12:46

    אני מחליטה לקפוץ לסניף הדואר עוד לפני שמתחיל יום העבודה. בדרך אני עולה בגרם המדרגות הרחב והישן הזה .'מריחה' ריח של לחמניות טריות מוארכות וקטנות. אין כאן מאפייה קרובה והסופר מעבר לפינה. אולי אני מדמיינת. אני נזכרת במכולת של יאשה וגלינה . המכולת שכבר איננה והיתה קרובה כל כך לים . בילדות כשנשלחתי למכולת קניתי שם גם 'חצי לחם שחור' ואת החלב והלבן. יאשה הרים תמיד את הראש מעל ערימת הגבינות במשקל שהיתה מונחת לו למעלה. במידה ולא היה שומע היטב את קולי ביקש את הרשימה.. . כשיאשה היה פוגש את אימא נהג לומר לך שהקטנה הביישנית שלה היא הילדה הכי יפה בעיר. מזל שאימא סיפרה לי את זה לאחר שנים רבות אחרת הייתי מתביישת אז עוד יותר..

    בדרך לדואר חולפת על פני הגברת מחנות הצילום . זו היא שמצלמת את הילדים והנשים שעושות 'פוזה' למצלמה (צריך להיות נחמד..) . היא מחזיקה בידה ערימה גבוהה של כובעים צבעוניים. לפניה צועדת נערה קצת מלאה כבת 16 לבושה בסרבל קצר והדוק בכחול ולשפתיה שפתון ורוד פוקסיה שמסתיר את רעננות נעוריה.

    ''

    אני מסיימת את הסידורים (עבודה ) בסניף וקופצת לסופר הקרוב . ברשימה שלי פריטים מועטים: זוקיני, שעועית לבנה, פטרוזיליה ועירית . אני רוצה את כל הירקות שלי טריים ויפים . אני מתכננת להכין את הסלט של ג'ינו . שמוליק הירקן עונה לי שאין זוקיני טריים יותר במחסן (לאחר שהוא מצביע על הארגז שעל הריצפה) ."מקבלים רק 2 ארגזים בשבוע ..אין יותר ..אבל קחי קישואים רגילים.."

    אני 'קוטפת' 2 פלפלים חריפים מהשפע שבסופר ורק בגלל שהם יפים ולאחד מהם עלים קצת רעננים .לצלם אותם.

    ''

    מאוחר יותר אני מתקינה חיש קל את הסלט .סלט מרענן שהוא ארוחה שלמה. משאיר טעם טוב בפה. עכשיו עם קצת אנרגיה..אפשרי ל'כבוש את העולם'.

    הסלט מורכב מקישואי זוקיני בצבע ירוק כהה, משעועית לבנה, פטרוזיליה, עירית , זסטים ומיץ לימון, מלח (גס), שמן זית כתית טהור ופלפל שחור.

    ''

    -

    ג'ינו קורא לסלט שלו בשמו האיטלקי המקורי:[ זוקיני ,לימון ושעועית ]

    Zucchine, Limone e Fagioli

    --

    טיפים לפני שמתחילים להכין את הסלט:

    - מומלץ להשתמש בקישואי זוקיני בעלי קליפה בצבע ירוק כהה . חשוב שהקישואים יהיו טריים .קישואים 'זקנים' יניבו טעם מריר ותוכן חלול.

    - לימון עדיף להשתמש בלימון שאינו מרוסס . דרוש לימון קטן בלבד (או גדול יתר לטעמכם).

    - שעועית לבנה -ניתן להשרות ללילה שעועית לבנה (קטנה או גדולה לטעמכם) ולמחרת לבשל אותה עד לריכוך .אפשרי גם לחסוך זמן : לרכוש שקית שעועית לבנה קפואה. להוריד לקערה 400 גרם ,לצקת מים רותחים ולהניח למספר דקות. השעועית הקפואה כבר מבושלת .כל שנותר זה רק לסנן אותה.

    - פטרוזיליה ועירית -להשתמש בטריים בלבד.ניתן להוסיף מהם כמות נוספת קצוצה דק ולפי הטעם.

    - שמן זית כתית מעולה  -סוג השמן לטעמכם ,אני השתמשתי בשמן זית ספרדי  של "בורחס".

    מערבבים או מסדרים את מרכיבי הסלט ואוכלים טרי ובטמפרטורת החדר .

    --

    סלט זוקיני ושעועית

    המרכיבים:

    4 זוקיני

    1 לימון

    400 גרם שעועית לבנה מבושלת ומסוננת

    2 כפות עירית קצוצה ,או יותר לפי הטעם

    1 כף פטרוזיליה קצוצה , או יותר לפי הטעם

    2 כפות שמן זית

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את הזוקיני לאורכם דק מאוד (כמעט עד שקיפות).

    2. להרתיח מים בסיר. להוסיף את פרוסות הזוקיני ולבשלם דקה או מעט יותר (במידה והזוקיני פרוס עבה יותר). לסנן ולהניח בקערה או כלי הגשה.

    3. לפזר מעל הזוקיני זסט של לימון. לצקת מעל מיץ לימון סחוט טרי.

    4. להוסיף מעל את השעועית , עירית ופטרוזיליה .

    5. לתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס טרי. לזלף מעל את שמן הזית ולערבב.

    להניח לדקות ספורות ולהגיש .

    --

    ''

    צילומים וטעימות: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        31/7/10 09:12:
      נקרא טעים, והצילומים נהדרים.

      הזכרת לי את ילדותי, עם המכולת השכונתית... גם אותי היו שולחים לקנות חצי לחם שחור :-)
        30/7/10 10:47:
      תודה רבה חברים . שבת שלום
        29/7/10 17:41:
      כאחד שגדל על שעועית אין ספק שזה טעים וגם נראה ככה.
      מבחינתי לאכול את השעועית בכל צורה שהיא בכל עונה של השנה.
        29/7/10 17:09:

      צטט: נירוש' 2010-07-29 11:55:15

      בטוח טעים.
      מתה על זוקיני

      אם את אוהבת זוקיני, כדאי לך להציץ ב"צוקישוט" שלי. 

        29/7/10 17:04:

      שילוב לא שיגרתי. נישמע מעניין. תודה.

        29/7/10 11:55:
      בטוח טעים.
      מתה על זוקיני
        29/7/10 11:24:
      בדיוק הטעמים שמתאימים לי לקיץ
        29/7/10 11:02:
      תודה חברות .
        29/7/10 10:40:

      מתאים לי! *

      תודה :-)))

        29/7/10 10:08:
      נראה טעים מאד, ומתאים לחום הזה :) עשית חשק לנסות...
      תודה
        28/7/10 21:46:

      צטט: TOP CUISINER 2010-07-28 18:05:59

      נהדר

       

      תודה

        28/7/10 21:45:

      צטט: מיתר שליידר 2010-07-28 15:00:37

      וואו זה נראה נפלא! כל כך קייצי ומרענן... אנסה את זה בבית :)

      תודה  :-) 

        28/7/10 18:05:
      נהדר
        28/7/10 15:00:
      וואו זה נראה נפלא! כל כך קייצי ומרענן... אנסה את זה בבית :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין