עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "תרים אותי עוד פעם אחת": עוגת טירמיסו דיאט

    21 תגובות   יום שני, 26/7/10, 18:11

    כשהיה נכנס ועומד בפתח הבית הייתי רצה לעומתו בשמחה .הוא נהג להרים אותי ,להניפני באויר ,לעשות כמה סיבובים ולחבק, חזק. כייף גדול. למזלי הוא היה קצת גבוה ממני ואני שקלתי אז כמה קילוגרמים פחות מהיום.. .זה קרה גם בטיול האחרון שלנו באילת. שבוע ומשהו של שכרון חושים . לשנינו היה נדמה אז שאנו צמודים יותר ואוהבים מכל אחד אחר שראינו ברחוב  .שהאהבה שלנו חזקה, מיוחדת ותשרוד לאורך זמן אולי אפילו ל'כל החיים'. הוא קרא ברחובות אילת בקול כמה הוא אוהב אותי . אבל שבוע אחרי לאחר הקשר שנמשך שנים ,בשברון לב גדול נפרדנו .

    שנים אחרי קראתי באיזו כתבה בעיתון שרומנים עם גברים צעירים תורמים לאישה מראה צעיר לאורך זמן. עכשיו אני יודעת שזה לא רק הגנים ..של המשפחה שלי ..

    ג'ינו ד'קמפו הוא שף בריטי עם שורשים איטלקיים. שף צעיר יחסית בעל מראה גברי .תמונתו התנוססה לאורך הכתבה במגזין בריטי שיצא בקיץ 2010. ג'ינו הוציא לאור ספר בישול חדש עם מתכונים איטלקיים דיאט. בספר יש גם מתכון לעוגת הטירמיסו  .השף מציע גירסא מדודת קלוריות לעוגה המפורסמת. בגירסא שלו העוגה שלו אינה מכילה כלל ביצים ובמקום גבינת מסקרפונה ושמנת היא מכילה גבינת ריקוטה ויוגורט יווני.כן, העוגה רזה והשף מציין שזה לא ניכר בטעם העוגה.

    כל משך הכנת העוגה עורך דקות ספורות בלבד וגם זמן הצינון הוא קצר יחסית. 

    --

    ''

    --

    טיפים לפני שמתחילים :

    במידה ואתם הולכים על גירסת הדיאט הכינו את העוגה לפי ההוראות. אין צורך להרזות אותה עוד.

    מומלץ להשתמש בבישקוטים קנויים תוצרת איטליה . יש צורך במארז וחצי . כל מארז שוקל 200 גרם ומכיל בתוכו 2 מארזי ניילון נפרדים של 12 בישקוטים חצי רכים כל אחד. המארז לא יקר ונמכר בעלות של כ- 8 ש"ח האחד . "בישקוטים ויצ'נצי" המיוצרים בורונה .

    העוגה מתאימה לתבנית בגודל 20 על 30 ס"מ .

    ''

    --

    ניתן לטבול את הבישקוטי בכל סוג קפה שתבחרו. חשוב שהקפה יהיה קר. ניתן להגדיל את כמות הקפה במידה ותרצו להרטיב עוד יותר את הבישקוטי. טבילת על עוגיה בקפה היא קצרה. אוחזים בבישקוטי ביד ,טובלים לשנייה ,הופכים לצד השני ומוציאים מיד. מסדרים את הבישקוטי בצפיפות בתבנית.

    השתמשו בגבינת ריקוטה מעורבת ביוגורט . במידה ואתם אוהבים את העוגה מתוקה יותר ניתן להוסיף עוד מעט סוכר (כף עד 2 נוספות) לתערובת הגבינה .

    -

    ''

    -

    מלית הגבינה מתובלת בתמצית וניל ואגוזים. האגוזים יהיו כתושים .ניתן להותיר חלק מהאגוזים כתושים גס וחלק עדין. ניתן גם לתבל את הקפה הקר במעט קינמון (אני ויתרתי) .

    את אבקת הקקאו יש לבזוק על כל מנה רק עם ההגשה. בזיקת קקאו ואיחסון העוגה במקרר תיצור מראה פחות נאה ו'רטוב'.אחסנו את העוגה ללא קקאו.

    -

    עוגת טירמיסו

    החומרים:

    500 גרם גבינת ריקוטה 5%  (= 2 מיכלים)

    250 גרם יוגורט יווני (קרוב ל- 2 מיכלים קטנים)

    80-100 גרם סוכר לבן (כמחצית הכוס)

    6 כפות אגוזים קצוצים (50 גרם)

    2 כפיות תמצית וניל

    200 מ"ל קפה חזק קר

    כ- 300 גרם בישקוטים ( חבילה וחצי=  38בישקוטיים)

    --

    אבקת קקאו לזרייה

    תבנית מלבנית : 20 על 30 ס"מ

    --

    אופן ההכנה:

    1. לערבב את הגבינה עם היוגורט והסוכר. להוסיף את האגוזים ווניל ולערבב היטב.

    2. לצקת את הקפה הקר לקערה. לקחת מחצית מכמות הבישקוטים. לטבול קצרות כל בישקוטי בקפה משני הצדדים. לסדר בצפיפות בתבנית (כמו בתמונה). למרוח מעל הבישקוטי מחצית מכמות מלית הגבינה.

    3. לסדר מעל הגבינה מחצית שנייה של כמות הבישקוטים הטבולים בקפה. למרוח מעל את יתרת מלית הגבינה.

    4. לאטום את התבנית מעל בניילון נצמד ולאחסן במקרר15-30 דקות לפני ההגשה.

    5. לחתוך מנות בגודל הרצוי . לנפות מעט קקאו (ממסננת קטנה) מעל כל מנה ולהגיש.

    חג אהבה שמח !

    ''

    ניתן לאכול עם 2 כפיות או כפית אחת לבחירתכם :

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (21)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/8/10 12:55:
      מה שטוב שבאמת לקח דקות להכין.
      יש לי רק בעייה אחת עם העוגה הזאת:
      היא יותר מידי טעימה :)
        2/8/10 12:52:
      "היא גדולה, היא גדולה !!"
      איריס יקירתי זה בשבילך .זה נראה טעים יותר ומאוד (ולא רואים שזה דיאט)
      תודה רבה על ההיזון :)
        2/8/10 12:46:

      ''
      וככה זה נראה, חבל שטעם לא עובר בתמונה...

        1/8/10 18:28:

      תיקון בפיסקה העליונה : כל משך הכנת העוגה אורך דקות ספורות בלבד.. ולא כפי שכתבתי.

      תודה.

        1/8/10 16:41:
      יצא מצויין !
      הוספתי גרנד מרניאר במקום הוניל
      מחר אני מוזמנת לתה, אז אקח איתי את הקינוח הטעים הזה.
      אשתדל להוסיף כאן תמונה
        1/8/10 13:03:
      היי איריס
      עניין של טעם אישי, לדעתי כן . אולי תוסיפי מעט ליקר טוב במקום,או 'תחזקי' את הקפה במעט ליקר(רום) .טעם הגבינה (לפחות המקומית) מעט טפל .בהצלחה.
      ממתינה לדיווח שלך .

      שבוע טוב .

        1/8/10 12:34:
      חני,
      האם תמצית הוניל חשובה כאן?
      (יש לי הכל בבית חוץ מהוניל)
        28/7/10 22:01:
      תודה חברים .
        28/7/10 21:59:

      צטט: חנן הראל 2010-07-27 20:26:01

      גם מתוקים הם סוג של נחמה...

       

      גם מתוקים  :-)

        28/7/10 21:57:

      צטט: ariadne 2010-07-27 09:16:50

      נשמע נהדר...
      אנסה אותה
      תודה..

       

      בתאבון

        28/7/10 21:57:

      צטט: rossini 2010-07-27 06:41:01

      נהדר. כל הטעמים שאני אוהב גם יחד.

       

      כייף , תודה !

        27/7/10 21:48:
      נשמע מעולה גם בלי קשר לדיאטה..
        27/7/10 20:26:
      גם מתוקים הם סוג של נחמה...
        27/7/10 18:36:

      אחלה עוגה *

      תודה יקירה :-)

        27/7/10 17:14:
      זה באמת יאמי ..
        27/7/10 14:27:
      אחחחחחחחח.... גרררררררר.... ממממממממ.....

      אני לא מצליחה להיות קוהרנטית מזה, לאור המראות המפתים הללו
        27/7/10 14:03:
      נשמע מתכון קל ופשוט להכנה.
      עם מרכיבים פשוטים.. אשתדל לנסות אותו השבוע.
      סוף סוף מתכון בלי שמנות והקצפות ומסקרפונות שמנות.
      יוגורט יווני יש כאן בסופר...
      תודה על המתכון.
        27/7/10 11:46:
      אוי, יקירתי, הרסת אותי על הבוקר...
        27/7/10 10:28:
      נשמע נפלא חיפשתי משהו בסגנון. תודה
        27/7/10 09:16:
      נשמע נהדר...
      אנסה אותה
      תודה..
        27/7/10 06:41:

      נהדר. כל הטעמים שאני אוהב גם יחד.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין