עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "תטעם מה(עוגיות) שוקולד שלי?"

    4 תגובות   יום שלישי, 20/7/10, 16:02

    שאלה קצרה : "האם תטעם מהשוקולד שלי ?.. "

    המענה-שלו  זריז וקצר עוד יותר : "כן, תתקרבי"!

    התמכרתי גם- אני לטעם קריצה.

    ''

    טיפים :

    - לדאוג שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר.

    - לשקול/למדוד את הרכיבים בכלי מדידה ומשקל.

    - בהכנה הראשונה מומלץ לשים כמות קטנה של מלח שולחני ובמידה ותאהבו להגדיל את הכמות להבא/לשנות את סוג המלח

    - לאחסן את שני 'נקניקי הבצק' במקרר לפחות 3 שעות או לזמן ממושך יותר . להוציא מהקרור גליל אחד בכל פעם (את השני לשמור בקרור).

    עוגיות שוקולד 

     

    כ- 36 עוגות בגודל בינוני

    החומרים:

    כוס ורבע קמח רגיל (175 גרם)

    1/3 כוס אבקת קקאו

    1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

    165 גרם חמאה בטמפ' החדר

    2/3 כוס סוכר דמררה זהוב

    1/4 כוס סוכר רגיל

    1/4 – 1/2 כפית מלח גס או רגיל

    1 כפית תמצית וניל איכותית

    140 גרם שוקולד איכותי קצוץ  או 3/4 כוס שוקולד צ'יפס

     

    ההכנה:

    1. 1. לנפות קמח+קקאו + סודה לשתיה לקערה.
    2. 2. במיקסר (או ידנית) לטרוף חמאה עד שרכה וקרמית.להוסיף סוכר זהוב וסוכר רגיל, מלח , וניל ולטרוף עוד 2 דקות.
    3. 3. לכבות את המיקסר, להוסיף כעת מרכיבים יבשים, לכסות עם מכסה נגד התזה (וגם מגבת..) ולהפעיל את המיקסר במצב "פולסים"- כ- 5 פעמים לשניה בכל פעם. אם הקמח עדיין לא נבלע פנימה להפעיל עוד קצת בפולסים בלבד.המטרה ללוש את הבצק כמה שפחות. כשהבצק אחיד, להוציא מהמיקסר וללוש פנימה שוקולד .(אפשר לערבל את השוקולד גם בזמן שהמיקסר עובד)
    4. 4. על משטח רידוד לחלק את הבצק ל-2 חלקים. מכל מחצית ליצור גליל בקוטר 3.75 ס"מ .
    5. לעטוף את הגלילים (אני עוטפת בנייר סנדוויץ ושמה בתוך שקית ניילון ), לשים בקרור לפחות ל- 3 שעות .
    6. ניתן לשמור את  גלילי הבצק בקרור עד 3 ימים או להקפיאם עד חודשיים .
    7. שלב האפייה :
    8. 5. לחמם תנור לחום 165 מעלות, להכין תבנית גדולה של התנור.הכמות מספיקה ל- 2 תבניות גדולות של התנור.
    9. עם סכין חדה ,לפרוס את הגלילים בעובי של 1.25 ס"מ, גם אם נופלים פרורים מהבצק פה ושם זה בסדר, להדק ולהמשיך  עם העוגיה הבאה.
    10. 6. לסדר את העוגיות בתבנית (עם נייר אפייה) במרחק 2.5 ס"מ זו מזו, הן גדלות ומתשפטות במהלך האפיה.
    11. 7. לאפות את העוגיות בתנור החם  כ- 12 דקות, העוגיות לא יראו מוכנות /יציבות מאוד , אלא רכות מאוד .ככה הן אמורות להיות (הן יתייצבו ויתקשו זמן קצר לאחר מכן), להמתין לקרור העוגיות בתבנית .להעביר לרשת צינון.
    12. לאחסן בכלי אטום ונאה.

     

    ''

    צילומים: חני הראל

    מתכון על פי דורי גרינספן מהספר : Baking: From My Home to

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/7/10 12:27:
      הוספת תגובה
        22/7/10 18:11:
      כל כך מגרה!!!!!!!!
      תודה!!!!!!!!!!!
        21/7/10 12:17:

      הצילומים שלך ראויים למאכל! *

      מותירים טעם נפלא בפה.

        20/7/10 20:29:
      מתי יוצא משלוח לת"א ? :)

      ארכיון

      פרופיל