עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    צרפתי (או איטלקי) זה הכי ,אחי :

    0 תגובות   יום שבת, 17/7/10, 12:54

    באתי לכאן לספר לכם היום על קלאסיקה צרפתית מוכרת : עוגיות המקרונס.

    [מתכון טעים שניסיתי - כאן ]

    המקרונס אינם יוצאים מהאופנה בצרפת זה שנים רבות. גירסא מוקדמת של העוגיה המפורסמת היתה קיימת עוד במאה ה- 16 עת הובאה לצרפת מאיטליה ע"י קתרין דה מדיצ'י . בתחילת המאה הקודמת החל בית הקפה לדורה לייצר את המקרונס בצורתם המוכרת גם היום . עוגיית סנדוויץ' מושלמת עשויה מרנג מקמח שקדים  (שקדים טחונים הכי דק ומנופים היטב) וסוכר.עוגיה עם קרום פריך ותוך עוגתי ומענג .

    מליות המקרונס מגוונות וכוללות גם : קרם חמאה,מחית פרי או גנאש. המקרונס עצמם נאפים במגוון טעמים וצבעים.

    טעמים מסורתיים לצד טעמים חדשים כגון : פיסטוק, פטל, לימון ,שוקולד, ג'ינג'ר, קאשיו מומלח עם שוקולד ועוד..

     

    מגזין ה Urbanite ראיין לאחרונה את ג'וזף פופון הבעלים של הפטיסרי הפריזאי : Patisserie Poupon

    הנה האיש בזמן הכנת עוגיות המקרונס :

     

    ''

     

     הנה מספר טיפים מפי המומחה להכנת מקרונס טובים מוצלחים: [מקור גם לשתי תמונות המקורנס- כאן ] :

     - אימון,סבלנות,הקפדה על ההוראות מדוייקות,טכניקה ומיומנות.
    - מומלץ להתחיל עם מתכון טוב מאוד.

    - יש לתת חשיבות לחומרי הגלם ומידות מדוייקות.

    - החלבונים המהווים את בסיס המקרונס חייבים להיות 'מיושנים' - מונחים (מופרדים מהחלמונים) מחוץ למקרר למשך יממה עד שתי יממות.

    - החלבונים צריכים להיות מוקצפים לדרגת הקצף המדוייקת (לא נוקשים יתר על המידה).

    - יש לנפות פעם/פעמיים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים .

    - יש לערבב ידנית ובעדינות את קצף החלבונים עם תערובת הסוכר- שקדים לתערובת בסמיכות מדוייקת.


    תראו כמה מושלמים המקרונס של פופון :

     

    ''

       

    מקור :  http://www.urbanitebaltimore.com/baltimore/object-of-desire/Content?oid=1279593

     אפייה :

    - יש לזלף עיגולים קטנים על משטח סיליקון או נייר אפייה . מיומנות נדרשת על מנת לעשותם שווים חלקים ומושלמים.

    - המקרונס צריכים 'להתקשות' במידה טרם האפייה . הקפדה על הייבוש בתבנית טרם האפייה תתרום לעוגיות לתפוח ולקבל את צורתן הקלאסית וגם המירקם הטיפוסי ,הטעים ויפה כל כך.

    - מיומנות הכנת המקרונס אינה פשוטה אבל אפשרי בהחלט להכינם גם בביתכם. במידה ולא , גשו לבית המאפה הקרוב ..

     

    הכתבה זכתה בתגובה ראשונית חביבה:"

    Oh my god these look so good... Thanks for the insight on how they're made but I might leave it to the experts for now! Patisserie Poupon, here I come! " צוחק

     

    מתי ואיך אתם מכינים מקרונס ? ..

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל