עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    my food blog

    מי לא אוהב אוכל?

    ארכיון

    האם מה שאהבנו כילדים מתרגם גם לבגרות? בורגר ראנץ כמקרה מבחן

    2 תגובות   יום שישי , 16/7/10, 22:34

    גילוי נאות: מדובר בארוחת בלוגרים שאורגנה על-ידי הרשת, ואף מנכ”ל הבורגר ראנץ’ השתתף בה. למקרה שלא הבנתם, לא שילמתי על האוכל.


    גדלתי בשנות ה-80, כששיא הקולניריה לילדה נתנייתית היתה הבחירה בין בורגר ראנץ’ בקניון השרון (החדש!) לבין מק-דיוויד או וונדי’ס (כן, הם היו פעם בארץ) אי שם בכיכר העצמאות בנתניה. ראנץ’, ספרדי, נקניקיה וכמובן שוקו-פאי (ואפילו תפו-פאי) היו השיא ביציאה של החבר’ה לקניון.

     

    עם השנים גדלנו, מקדונלדס הגיעו, בורגר קינג, ואז גם מוזס, בלאק, בורגוס, בורגרס, וולפנייטס, ועוד ועוד רשתות או מסעדות בורגרים שמציעות המבורגר אמיתי מבשר טרי או לפחות לא מעובד, ונטשנו את רשתות 100 הגר’ ועברנו ל-250 גר’ של ארטבורגר איכותי. החיך שלנו התעדכן? כפי הנראה. גם כנראה הבנו שעדיף לשלם 45+- ש”ח להמבורגר אמיתי ולא לפרוסת בקר מעובד, קפוא, שנעשה ע”י תיכוניסטים חביבים שיורים “ראנץ’” לתוך המיקרופון.

     

    קומבינה ספרדי

     

    אז האם נוסטלגיה ילדותית שכזו יכולה לעמוד בגאון גם בגיל 30? כנראה שלא.

     

    אני יכולה להבין את הקרייבינג לראנץ’, ספרדי, רויאל או כל מאכל פאסט-פודי שכזה (היי, החבר’ה בעבודה מזמינים לפחות פעם בשבוע ערימת ג’אנק ממקדונלדס וקוראים לזה אוכל), וגם לי זה לפעמים קורה. הספרדי ממש לא צולח את המעבר לבגרות, אבל הראנץ’ דווקא סבבה לז’אנר, וכך גם כל המסביב – כוכבי עוף מעובדים, קומבינה עם נקניקיות וטבעות בצל (עד היום אני מעדיפה טבעות בצל תעשייתיות מזעזעות על פני כאלו העשויות במקום. כן, כן, זה נוראי ולא בריא, אבל זה טעים!) ואפילו כנפיים שאנשים סביבי טענו שהן אחלה בחלה (אני לא אוהבת כנפיים, לי לא היה טעים). יש גם גלידות וקינוחים (פרווה) ושוקופאי אלמותי שממש, אבל ממש לא צולח את מבחן גיל ה-30.

     

    כוכבי עוף וכנפייםשולחן הבלוגרים עם שאריות גלידה ושוקופאי

     

    לסיכום, את מבחן הנוסטלגיה בורגר ראנץ’ לא עובר. מה שאהבנו בגיל העשרה, כנראה שכבר לא נאהב מאוחר יותר, אבל בתור נציגה של ז’אנר הג’אנק-פוד הם מצליחים לספק את הסחורה (במחיר גבוה למדי, אבל זו כבר רעה חולה של כל רשתות המזון המהיר).

     

    **התמונות באדיבות ששת שצ, מהקדירה של ששת.

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/7/10 12:14:
      אני חשבתי (ועדיין חושבת) שארוחת בלוגרים במקום כמו הבורגר ראנץ' זה פשוט מגניב. ולחשוב שקיבלנו יחס ואוזן קשבת אצל מנכל הרשת - בכלל.
        17/7/10 17:56:
      אני אהבתי ומאז הביקור נרשמו אצלי קריאות לארוחה נוספת שם ואני בהמתנה להזמנה הבאה

      פרופיל

      mayashoval
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      טלוויזיה = מציאות