עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    העוגה של אימא-שלי :

    11 תגובות   יום שישי , 16/7/10, 17:57

    קיבלנו השבוע משלוח קטן ומתוק של "עוגה לקפה". לאחר יממה אימא-שלי שאלה אותי אם טעמתי מהעוגה שלה והשבתי שטרם הספקתי. "זו עוגה פשוטה.." אמרה . "..הכנסתי פנימה מה שהיה לי .." . הבטתי בעוגה השוקולדית של אימא ודחקתי אותה לתת לי את המתכון .אלופת הבישולים והעוגות (והאילתורים !-מה שאני לא.. ) טענה שלא צריך לרשום והיא מכינה את העוגה  בכל פעם קצת אחרת .

    אני סברתי שמתכון מוצלח צריך לרשום ומייד כי מחר כולנו שוכחים ואת הטעים הזה (כן, כבר אכלתי היום מנה יפה) אפשר וכדאי להפיץ לעולם. ובכלל ,מתכונים של אימהות וסבתות הם הכי , גם בגלל הטעם של-פעם והאהבה שהן מוסיפות בחופנים גדושים (תאמינו לי ,אין בזה קלוריות עודפות צוחק).הנה מתכון העוגה מבית-טוב של האלופה הפרטית שלנו . 

    ''

     

    העוגה של אימא שלי

     

    המרכיבים:

    4 ביצים L מופרדות

    3/4 כוס קמח רגיל (110 גרם)

    1/2 כפית אבקת אפייה (2 גרם)

    1/4 כוס אבקת קקאו

    פחות מכוס סוכר (170 גרם)

    קורט מלח

    גרידת לימון לפי הטעם

    50 גרם צימוקים בהירים או כהים - לחלוט ,לייבש ולערבב עם הקמח שלמעלה והשוקולד שלמטה

    30 גרם שוקולד מריר , מפורר

    2 כפות שמן קנולה (או שמן אחר ולא זית)

    אופציה :לא חובה אבל אימא הוסיפה לעוגה שלה:

    1 אגס קלוף ומגורד

    1 תפוח עץ קטן קלוף ומגורד (אפשרי תפוח אחד גדול במקום אגס ותפוח קטן)

     

    תבנית עגולה בגודל : 26 ס"מ

     

    אופן ההכנה:

    1. לחמם תנור לחום בינוני.

    2. במיקסר מקציפים את החלבונים .לאחר יצירת קצף רך מוסיפים בהדרגה את כל כמות הסוכר. להקציף עד קבלת קצף נוקשה. 

    3. במהירות נמוכה יש להוסיף למיקסר בזילוף דק את החלמונים והשמן (לשים אותם קודם יחד בקערית) .

    4. ידנית לקפל לקערה את הקמח המעורב עם אבקת האפיה, קקאו ,השוקולד והצימוקים .

    5. להוסיף בקיפול את כל יתר החומרים : גרידת לימון ופרי מגורר.

    6. לצקת את עיסת העוגה לתבנית המשומנת (או מרופדת בנייר אפייה לנוחיותכם) וליישר .

    7. לאפות את העוגה עד שהיא מוכנה במשך כ- 3/4 השעה. (העוגה נאפית מצויין בטוסטר אובן גדול)

    *  העוגה נשמרת היטב גם במקרר. 

     

    ומעט תמונות מבני הטיפוחים של אימי: 

    ''

     

    ''
     

     

    ''

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/7/10 13:25:
      תודה חנן ,אימא שלי שמחה. (גם אני)
        19/7/10 10:45:
      בטח אמצא אותה מכינה את העוגה הזו יום אחד. נקרא לה העוגה של אימא של חני
        18/7/10 14:52:

      צטט: בלוג אוכל 2010-07-18 13:18:06

      היי יוני,
      הפעם לא פותחים מערכה נפרדת .(העוגה 'זריזה' וקלת הכנה) :)
      שמים את החלמונים ומעט השמן בקערית קטנה.אין צורך אפילו לערבב.המיקסר יעשה את זה.
      כשהקצף כבר מוכן, מנמיכים את מהירות ההקצפה של המיקסר ומזלפים פנימה את החלמונים והשמן עד שהם נבלעים בעדינות ובאחידות . עירבול קצר יחסית ועדין .(אפשרי גם ידנית)
      לאחר מכן מסירים את קערת המיקסר וממשיכים בהוספת יתר החומרים באופן ידני.
      צר לי אם לא הייתי ברורה מספיק.
      תודה

       

      קריצהתודה

        18/7/10 13:18:
      היי יוני,
      הפעם לא פותחים מערכה נפרדת .(העוגה 'זריזה' וקלת הכנה) :)
      שמים את החלמונים ומעט השמן בקערית קטנה.אין צורך אפילו לערבב.המיקסר יעשה את זה.
      כשהקצף כבר מוכן, מנמיכים את מהירות ההקצפה של המיקסר ומזלפים פנימה את החלמונים והשמן עד שהם נבלעים בעדינות ובאחידות . עירבול קצר יחסית ועדין .(אפשרי גם ידנית)
      לאחר מכן מסירים את קערת המיקסר וממשיכים בהוספת יתר החומרים באופן ידני.
      צר לי אם לא הייתי ברורה מספיק.
      תודה
        18/7/10 12:40:
      לא הבנתי את הענין של החלמונים...מוסיפים אותם לקצף??אחרי שהוא מוכן? או כרגיל פותחים מערכה נוספת של חלמונים וקמח וכו?
        18/7/10 11:52:
      תודה דליה . (את מכינה את העוגה של אימך?)

      וגם תודה אישית לשירה,אלמה ורוסיני.
        18/7/10 11:44:
      זה מזכיר לי את אמא שלי ז"ל
      כל יום שישי אחה"צ לאחר סיום הבישולים
      הייתה מכינה עוגת שיש, כל פעם טעמה היה שונה
      לא היה מרשם מדויק אבל......... היה טעים........... יאמי...........
      דליה
        17/7/10 18:16:
      תודה חברים , שבוע טוב .
      (ולמי שמתכוון להכין -תוספת הפרי איננה אופצייה. העוגה דלת שומן,ממש דיאט והיא חייבת את התוספת של פרי מגורד)
        17/7/10 14:46:

      העוגה של אמא הולכת תמיד יחד עם ריחות הבית...

        17/7/10 10:59:

      יופי של מתכון! תודה רבה לאמך!

      צילומים נפלאים *

      שבת טובה וטעימה :-)

        17/7/10 10:41:

      איזה יופי של תמונות ואווירה קסומה.

       

      סופ"ש נעים וטעים - שירה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין