עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    צרפתיה קטנה ועדינה-קוראים לה סברין

    6 תגובות   יום חמישי, 15/7/10, 16:48

    בקצה החנות ההיא שבצומת אני מבחינה בה. גובהה ממוצע, עורה שזוף ובגדיה צבעוניים.עיניים צעירות לה והן בורקות.

    "סליחה .." אני קוראת לה. "אני מבקשת לבדוק מחיר של ספר.."

    היא מהנהנת בראשה. ממריצה צעדים וצועדת בעיקבותי.

    הספר היה גדול וכבד כך שלא נשאתי אותו עימי עליה. אומרים שזה ה'מה נבשל' של הצרפתים כבר מספר עשורים. בשנה האחרונה תורגם הספר מצרפתית לאנגלית.  

    ''

     

    אנו מגיעות למדף האמצעי של ספרי הבישול בלעז. אני מצביעה על הספר ומוציאה מאחור שתי תגיות מחיר מודבקות על ניילון מקומט . 

    "אני מקוה שהתוית הזו שייכת" (נו..זו הזולה מידי?!) .המוכרת מהנהנת בראשה.אינה יודעת. תכף נבדוק. בדרכנו לקופה היא מספרת לי שהספר נהדר.

    "..כלתי צרפתיה ..אמיתית (גויה) .." היא ממשיכה. "כשאנו מגיעים לשם (לצרפת) אימא שלה מכינה כאלו מטעמים.."

    "..ראיתי חלק מהמתכונים כאן בספר.."  

    ''

     

    "ישנה איזו עוגה..הם מכינים אותה רק לחתונות. ערמה גבוהה של פחזניות  (על מנת להמחיש לי ,היא מושיטה ידיה מעלה ) ממולאות בקרם גם עם קצפת..מעל זה יש קרמל..זה מעדן" (הקרמל קראנצ'י).

    "את מתכוונת לעוגת סנט הונורה? "

    היא מהנהנת. (ואני מציינת את הנסיון האחרון שלי עם העוגה ללא הקרמל שכשל..).

    "אימא שלה מכינה גם קרפים .אבל זה באמת משהו מיוחד. על כל קרפ שמהווה ארוחה בפני עצמה היא מגררת גבינה ושינקן ..ואופה את זה בתנור ככה.. זה מעדן.." 

     

    דיברנו גם על פרק הלחמים הצרפתיים שחסר בבספר ,תהיתי לסיבה והיא נתנה הסבר משלה.לערך באמצע הספר ראיתי את המתכון לעוגת הסברין. קלאסיקה במיטבה .

    הספר עב הכרס איתי בבית . אני עדיין בוחנת אותו : I KNOW HOW TO COOK  . מכיון שהספר חדש אצלי עדיין אין לי תסקיר/דעה מקיפה עדיין .יחד עם זה שאינני משוכנעת שזה ספר המתכונים הצרפתיים הטוב ביותר שתמצאו .

    הספר כולל מידע לבשלנים גם בעלי נסיון בסיסי בבישול /אפייה .הספר נתון בכריכה נאה (גם של נייר עבה וצבעוני)  וכולל לצד מתכונים ברורים גם איורים וקבצי דפים עם צילומים .

    את עוגת הסברין אני מכירה כבר שנים. תמיד מלווה בבצק שמרים (ולא שום בצק 'זריז' אחר).

    העוגה עצמה היא עדינה, חמאתית ועשירה ובעלת מתיקות מתונה .טבולה בסירופ רום (אמיתי ולא תמצית) מתוק שיש לצקת אותו חם על העוגה החמה. 

    ''

     

    מספר הארות/הערות לפני שמתחילים :

    - חשוב לשקול את כל המרכיבים.

    - לדאוג שכל מרכיבי העוגה יוצאו מהמקרר זמן לפני ויהיו בטמפרטורת החדר.

    - לשמן היטב את תבנית האפייה (אפשרי גם לקמח).

    - הבצק ניתן להכנה במיקסר (עם וו ה K) או ידנית.

    - להיצמד בדיוק להוראות ההכנה.

    - ניתן להכין כמות גדולה יותר מהסירופ ולמזוג על העוגה בעת ההגשה.

    - לא חייבים להגיש את עוגת הסברין עם קצפת (שמנת מתוקה אחת מוקצפת עם מעט מאוד סוכר) ופרי - אבל זה טעים ויפה יחדיו .

    - יש לשמור את העוגה עם הקצפת בקירור.

    - הבונוס: לאחר 20 דקות של אפייה (מתוך מחצית השעה ) יוצף המטבח שלכם בריח של עוגה חמאתית וטובה  .

     

    עוגת סברין

     

    מרכיבים לעוגה :

    15 גרם שמרים טריים או כפית וחצי (5 גרם) שמרים יבשים

    50 מ"ל חלב חמים

    250 גרם קמח רגיל

    3 ביצים L

    125 גרם חמאה רכה

    30 גרם סוכר לבן (2.5 כפות)

    חצי כפית מלח (בספר מומלץ לשים כפית וחצי ,אז אפשרי לשים יותר ממחצית הכפית)

    --

    תבנית אפיה : טבעתית קטנה

    --

    סירופ רום - למטה ובהמשך

     

    אופן ההכנה:

    1. להמיס את השמרים לתוך החלב.

    2. לנפות את הקמח לקערת המיקסר. ליצור גומה במרכז ולצקת פנימה את תערובת השמרים והחלב.

    3. להוסיף לקערה את הביצים (בבת אחת) ולערבב במשך דקות ספורות עד קבלת בצק רך (נוזלי).

    4. לכסות את הקערה (אפשרי להשאיר את הבצק בקערת המיקסר). להתפיח עד שמכפיל את הנפח לפחות למשך שעה (או 75 דקות).

    5. לחמם את תנור האפייה לחום של 200 מעלות . לשמן היטב את תבנית האפייה (עדיף בחמאה).

    6. להוסיף כעת לבצק התפוח את החמאה המלח והסוכר וללוש את הבצק היטב יחד עד שהוא רך ואחיד.

    7. לצקת את הבצק (להעזר בכף היד) לתוך התבנית וליישר . להתפיח כ- 30 דקות (עד שהתנור חם מספיק). הבצק התפוח ימלא כמחצית מגובה התבנית הקטנה.

    8. לאפות את העוגה במשך כ- 30 דקות.

    הכנת הסירופ:

    דקות ספורות לפני שהעוגה מוכנה לבשל את סירופ הרום :הסירופ החם ימזג על העוגה החמה ויספג כולו.

    לבשל יחד :

    125 מ"ל מים + 60 גרם סוכר לבן + 100 מ"ל רום.

    להביא לרתיחה ולהסיר מהאש. (לשימוש מיידי) .

      

    ''

     

    צילומים: חני הראל 

    I Know How to Cook

    מקור צילום כריכת הספר - כאן

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/7/10 08:51:
      יאללה, תביאי ביס.
        19/7/10 14:49:
      כמה מענג לבקר אצלך...
        18/7/10 13:20:
      בתאבון ובהצלחה ליאור . (איך יצאה העוגה?)
        17/7/10 19:54:
      נשמע מעניין
      אני הולכת לנסות
        17/7/10 18:32:
      תודה יקירה . לא טעמתי את העוגה הזריזה אבל קראתי אודותיה.
      מאחלת לך לידה קלה וכל טוב.
      שבוע טוב .
        15/7/10 17:31:

      זוכרת את העוגה מהילדות...

      (כנראה במתכון הזריז) ועם הרבה סירופ וקצפת.

      אמי היתה מכינה אותה מסולת.

      מתארת לעצמי שמשמרים הטעם הוא - חלומי.

      מקווה להכינה אחרי הלידה.

      תודה יקירה על הטוב שאת מביאה *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין