עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "תתאמצו עליו(רק)בשביל מי ששווה את זה" :פאי תפוחי אדמה ושמנת

    8 תגובות   יום רביעי, 7/7/10, 09:59

     

    ככה המליץ השף ואני כבר שנים מאמצת את המשפט הזה .נולדתי משקיענית (תודה אימא, אני יודעת שהוא לא היה שווה את ההשקעה.הפעם זה היה חזק ממני,בואי נדבר על אוכל..OK? )משקיענות..הולכת כנראה להישאר (אבי היה נוהג לומר שישנם מקרים 'אבודים'..) .ההשקעה היא בעיקר במה שאני רוצה מאוד ועכשיו.. ומייד צוחק. אני מוכנה להתאמץ כמו גם היום למאורע המיוחד.זה יכלול הכנה של הפאי החגיגי הזה שהוזמן במיוחד והשקעה בדודה (במקרה הזה, זו אני).

    לפני שנים אחדות אהרוני פירסם בגליון סוף השבוע את המתכון המיוחד הזה לפאי תפוחי אדמה. המתכון היה ארוך והצטלם לתפארה בגודל XL על כמעט עמוד שלם. הכנתי את הפאי העשיר הזה כבר אז (גזיר העיתון עוד בבית) ומאז המאפה מככב באירועים משפחתיים .

    מה יש לנו היום ?  (התמונה שהישנה שצורפה מאחת הפעמים הקודמות מלפני שנים גם כן) . מילא היום אני ביום חופשה אבל טרם נכנסתי למטבח הבוקר..

     

    ''

    אז מה יש לנו הפעם?

    פאי תפוחי אדמה גדול וחגיגי . הפאי מורכב מבצק פריך המכסה את תחתית ודפנות התבנית .בתוך הבצק הטעים הזה יושב לו מילוי שמורכב מהמון תפוחי אדמה הנתונים בשמנת . התפודים זוריים בפלפל שחור ומעט מוסקט . הפאי הזה מהווה מנת תוספת או ארוחה קלה ללא מעט סועדים ותמיד סוחט קריאות התפעלות ולא בגלל קישוטי הבצק שלמעלה.

     

    פאי תפוחי אדמה

    המרכיבים לבצק:

    3 כוסות קמח רגיל (420 גרם)

    200 גרם חמאה קרה,חתוכה לקוביות

    2 ביצים (L)

    כפית וחצי מלח (שולחני דק)

     

    המרכיבים למילוי:

     1.5 ק"ג תפוחי אדמה ,קלופים ופרוסים דק

    40 גרם חמאה

    3 שני שום קצוצות

    2 בצלים פרוסים דק

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה

    מלח

    פלפל שחור טחון טרי

    מעט אגוז מוסקט (לא לוותר)

    1 שמנת מתוקה (=כוס ,250 מ"ל)

     

    לציפוי:

    ביצה טרופה

    --

    תבנית עגולה 26 ס"מ 

    אופן הכנת הבצק:

    במעבד מזון (ע"פ אהרוני) או במיקסר (או ידנית) יש לערבב את כל מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם . לערבב רק עד קבלת בצק אחיד .(ניתן לפי הצורך להוסיף מעט מים קרים).

    לחלק את הבצק ל- 2 חלקים : שליש ו 2/3. ליצור מכל חלק כדור ולאחסן עטוף במקרר לפחות למשך שעה.

     

    אופן הכנת המלית:

    מאדים את הבצל והשום בחמאה במחבת גדולה (אני אוהבת לעשות את זה בווק). מאדים עד שהבצל נעשה שקוף.

    מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים תוך כדי ערבוב בעדינות במשך 3-4 דקות . (הערבוב העדין הוא ע"מ להותיר את פרוסות התפודים הדקות שלמות ויפות).

    להוסיף תיבול ומלח, חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל=חצי כוס).לערבב ולהסיר מהאש.

    עיצוב הפאי:

    לרדד את החלק הגדול של הבצק (2/3) לעלה דק על משטח מקומח. לרפד את תבנית האפייה תחתית+שוליים(השף לא מציין את גודל התבנית.מצאתי שתבנית קפיצית/עגולה בקוטר 26 ס"מ מתאימה בדיוק). שולי הבצק 'יישפכו' משפת התבנית .

    עורכים את כדור הבצק השני לעלה בקוטר מעט קטן יותר משולי התבנית (קרוב ל- 26 ס"מ).

    ממלאים את התבנית המרופדת בבצק במלית תפוחי האדמה (לצנן אותה מעט קודם) ליישר.

    מכסים את הפאי בעיגול הבצק השני הקטן יותר.

    צובטים יחד סביב ומהדקים היטב את 'מכסה' הבצק לשולי הבצק שבתבנית. חותכים את שאריות הבצק. בעזרת סכין יוצרים חור קטן(בקוטר של כ- 1 ס"מ) במרכז המאפה .החור נועד לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה. 

    (את שאריות הבצק אפשרי לרדד מחדש ולקרוץ מהם קישוטי בצק כגון עלים,פרחים. להניחם על הפאי).

    למרוח את הפאי בביצה הטרופה.

    אפייה:

    לאפות את הפאי בחום של 200 מעלות במשך 15 דקות.

    להוריד את החום ל- 160 מעלות ולהמשיך לאפות במשך 50 דקות נוספות.(במידה ובזמן האפייה הפאי משחים מדי מומלץ לכסות אותו בנייר אלומיניום).

    בינתיים מביאים את יתרת השמנת המתוקה (חצי כוס) לרתיחה. יוצקים אותה בזהירות לתוך הפתח העגול במרכז הפאי האפוי לגמרי. להמתין 10 דקות.

    לפרוס ולהגיש.

    [תמונות חדשות של הפאי הנפלא הזה בהמשך].

     

    חלקו של גזיר העיתון : 

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/7/10 11:43:
      תודה על ההיזון , שמחתי לקרא .
      ממתינה לתמונה שלך .
        27/7/10 10:23:
      הכנתי... יצא מ-ד-ה-י-ם- !!!!!!
      ואוו, חוסל תוך כמה שעות והיה נפלא גם לא. צהריים וגם לא. ערב... :)

      המלית תפוחי אדמה פשוט טעימה !!!
      צילמתי.. אשלח לך בקרוב את התמונה :)
      תודה !!!
        7/7/10 14:41:

      צטט: rossini 2010-07-07 14:12:39

      תודה. אני אוהב תפוחי אדמה בכל צורה , רק לא במעטפת בצק...

      פשוט לא מסתדר לי בראש והרי הכל מתחיל משם.קריצה

       --

      אפשרי להכין רק את המילוי ולבשל קצת יותר זמן. עוד רגע המאפה נכנס לתנור .

      תודה רבה ,נוכחותך כאן מנעימה לי מכוכבים . (לבדיקתי ,יש תקלה מהבוקר עם כיכוב ואישורי חברות)

        7/7/10 14:15:

      והכיכוב שוב לא עובד...צעקה

        7/7/10 14:12:

      תודה. אני אוהב תפוחי אדמה בכל צורה , רק לא במעטפת בצק...

      פשוט לא מסתדר לי בראש והרי הכל מתחיל משם.קריצה

        7/7/10 13:06:
      תודה
        7/7/10 10:31:
      הקרוב הוא קרוב מתמיד .. תודה .
        7/7/10 10:27:
      "המשך בקרוב"? אחרי טיזינג כזה?

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין