עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פאי תפוחים אמריקאי :אפל פאי ,ממש משחק ילדים

    2 תגובות   יום שני, 5/7/10, 13:01

    "אבל אני אוהבת בלי קינמון .."

    - "בסדר, אשמיט אותו .."

    "..אני חוזרת לשחק (באבלס).. צוחק" (מעניין מה היא מוצאת במשחק הזה?...)

     - "בואי תעזרי לי להדק את הבצק לתוך התבנית.."

    על הדרך שכחתי להוסיף את המיץ-לימון למלית התפוחים, לא הוספתי במכוון את הקינמון ובטעות שמתי רק מחצית מכמות הפירורים שיכסו את הפאי... .

    אבל הבטחות צריך לקיים וקודם כל לילדים. לאחר שפאי התפוחים הוצא מהתנור והתקרר לו על השיש קפצנו לרשת הפארם הקרובה. רכשנו מיני לק חצוף ואת הגלידה שהיא בחרה "זו עם העוגיות" שאני לא אוהבת אבל היא כן.

    מעט מאוחר יותר היא אכלה מנת פאי עם כדור גלידה . וביקשה תוספת. 

    "את צריכה כפית או מזלג ..?"

    .."תני לי את שניהם.."

     

    ''

     

    פאי תפוחים אמריקאי Apple Pie ליום שאחרי יום ההולדת שלהם ולכל השנה . מתכון זריז וקל הכנה שאינו דורש הכנות מוקדמות ולא מצריך רידוד ובהחלט ניתן להכין יחד עם ילדים.

    הפאי אינו גבוה וטעים לצד גלידה וגם כפי שהוא. המאפה כולל 3 שכבות:

    שכבת בצק פריכה,מלית תפוחים (לא מבושלת אבל תוספת החמאה מעל התפוחים עושה את העבודה) ושכבת פירורים פריכה. כל העסק ניתן להכנה בקערה אחת .חשוב להשתמש בחמאה קרה מאוד.

    רשימת קניות מוקדמת :

    6 תפוחי עץ בגודל בינוני מכל זן שתרצו.אפשר לערב גם כמה סוגי תפוחים. אנו השתמשנו הפעם במחצית תפוחים מזן פינק ליידי ובמחצית השניה תפוחים ירוקים חמצמצים.

    פאי תפוחים

    מרכיבים לשכבת הבצק:

    כוס וחצי קמח רגיל (210 גרם)

    כף סוכר לבן (אפשרי גם מחצית הכף)

    קורט מלח

    90 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות

    כפית חומץ תפוחים (או חומץ בהיר)

    3-4 כפות מים קרים (מהמקרר)

     

    למלית תפוחים:

    6 תפוחי עץ בגודל בינוני קלופים ופרוסים דק

    1 כף מיץ לימון

    1/3 כוס סוכר חום

    1/4 כוס אבקת קורנפלור

    קינמון לפי הטעם (כפית) - לא חובה

    30 גרם חמאה נוספת לזרייה על התפוחים

     

    מרכיבים לפירורי הבצק:

    1/2 כוס קמח רגיל (70 גרם)

    1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

    מעט קינמון ,לא חובה

    60 גרם חמאה קרה

     

    תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ

     

    אופן הכנת הבצק :

    לחמם תנור לחום 190 מעלות C.

    בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב :

    קמח,סוכר וקורט מלח. לחתוך פנימה את החמאה.

    לערבל הכל יחד עד קבלת תערובת פירורית.

    להוסיף את החומץ ובהדרגה את המים,לערבב קצרות עד קבלת בצק רך ואחיד.

    להדק את הבצק על תחתית ודפנות התבנית המשומנת (במעט חמאה).

     

    המלית:

    בקערה (אותה הקערה) לערבב את התפוחים החתוכים דק עם מיץ הלימון.להוסיף את הסוכר,קורנפלור וקינמון ולערבב הכל יחד.

    להעביר את מלית התפוחים לתוך קלתית הבצק וליישר.

    למעלה לפזר את 30 גרם החמאה החתוכה קטן.

     

    תערובת הפירורים:

    לערבב את כל המרכיבים ולפזר על מלית התפוחים באופן אחיד .

     

    אפייה:

    לאפות את הפאי כ- 45 דקות בתנור החם או עד שהוא מזהיב היטב.

    להגיש את פאי התפוחים חם,פושר או קר(גם מהמקרר) .  

     

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/7/10 12:42:

      תודה על המתכון! אח האמריקאים האלה... וגם הלכתי לשמוע ביוטיוב את הגירסה המקורית של דון מקלין, שיר שאני מאוד אוהבת. (מה יש לי לאחרונה משירים שמדברים על נוסטלגיה?)

        6/7/10 07:14:

      מתכון נהדר!! תודה חניתה יקרה!

      גם אנחנו לא אוהבים קינמון :-) בדיוק כמוך.

      אך מאוד אוהבים פאי תפוחים ועוגות פרי. 

      בעיקר עם תוספת של גלידה ליד.

      {חבל שלא נותנים לי לככב אותך}.

      ארכיון

      פרופיל