עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הוא מבשל לי

    לגוון בשניצל

    2 תגובות   יום ראשון, 4/7/10, 21:01

    בין השניצל ולאזרחי מדינת ישראל נרקמה בין השנים מערכת יחסים הדוקה כל כך עד שהאחד כמעט ואיננו קיים בלי השני. לא ברור כיצד חדר המאכל הוינאי למערכת העיכול שלנו כל כך חזק, אבל הוא חדר לבטן ולקונצנזוס הישראלי ביג טיים. ישראלי פשוט לא יכול בלי השניצל שלו וזאת עובדה. ניתן לראות את השניצל בבסטות ברחוב, בבתי הקפה ואפילו במסעדות היקרות ביותר. הוא נמצא בכל מקום ובכל צורה: בבגט או בפיתה, עגול כמו פיצה, חתוך עבה או דק מה שלא יהיה הוא תמיד שם. בכל בית יושבת לה חבילת שניצלים קפואים למקרה חירום וכמה חזות עוף טריים לשניצל של שלישי. השניצל מוטמע כל כך חזק עד שהוגדר כאחד המאכלים הרשמיים של ישראל. טוב זה בסה"כ הכל טעים, אבל גם בשניצל חייבים לגוון. ואני לא רומזת להחליף אותו לגמרי, אולי רק להחליף את העוף.

     

    לגבר הישראלי יש בעיה באופן כללי עם גיוון, זה פשוט קונספט שהוא לא מבין. הגבר המצוי אוהד כל החיים את אותה קבוצת כדורגל, משתמש באותו בושם, קונה גינס בגיזרה אחת ולובש את אותו זוג הנעליים כחמש שנים ופשוט לא מבין מה הבעייה אם זה. וכמו שאבא שלי אוהב לומר "אם זה עובד למה לשנות" ואני עונה כי אפשר וכי זה כייף.

     גם בובון שלי הוא גבר טיפוסי בסך הכל. הוא לובש רק 2 טיפוסים של חולצות: טי- שירט עם הדפס או חולצות מכופרת (פריט אופנה שאני שתלתי בארון) בלווי של מכנס 4\3. את משקפי השמש השחורות שלו שנמצאו ברשותו עוד מהטיול לדרום אמריקה (שלא היה לאחרונה) הוא הסכים להחליף רק בקייץ האחרון ואת מקומם תפסו משקפי שמבדיקה גנטית הייה עולה כי הם אח התאום של הקודמים. גם בנושא הנעליים אין חדש תחת השמש. מדובר או בזוג אדידס שמחליף צבעים כל כמה שנים (מאדום לאדום דהוי לכחולות חדשות וחזור חלילה) או בירקנשטופ- תמיד אותו דגם.

    המעשה החתרני היחיד כנגד הסטריאוטיפ הגברי שבובון עשה בחייו הוא יציאת חוצץ כנגד עוף באשר הוא. ילדות בבית שבו לא שמעו על בשרים נוספים מלבד עוף ושנים של אכילת שניצל עוף, קציצות עוף, סטייק עוף, מרק עוף ואיך לא עוף בתנור, הפכו את בובון לאיך נומר, שונא עוף. לכן כשמדובר בשניצל, אצלנו בבית הוא לא עשוי מעוף.

    לשניצל "אוף" כמו שבובון ואני מכנים אותו ישנם דווקא כמה שידרוגים לא רעים בכלל: שניצל מלנזה מבשר בקר פרוס דק דק או שניצל מדג - ולא דג סול. אחד השידרוגים החביבים על בובון הוא שניצלוני ברבוניות. הדגיגונים הקטנים והלא יקרים מספקים חלופה מעולה לעוף הבנאלי. את פירורי הלחם מתבלים בתערובות ריחניות ופיקנטיות והתוצאה היא שניצלונים קרנציים עסייסים שאי אפשר להפסיק לזלול.

     

    ''

     

     

    ''

     

    המתכון

    500 גרם פילה ברבוניה

    2 ביצים

    פירורי לחם

    קח לבן

    טימין יבש

    לימון

    פפריקה

     

    אופן הכנה: במידה וקונים פילה ברבוניות קפוא יש לתת להם להפשיר כמו שצריך כמה שעות (בבקשה לא להאיץ בהם, זה יגרום להם להתפרק). את הביצים הקמח והפירורית מפזרים כל אחד מצלחת נפרדת, את הביצה מקשקים ומוסיפים מעט מלח ומניחים לפי סדר עבודה (קמח, ביצים, פירורית). לפירורית מוסיפים מעט תיבול: קוסברה טחונה, פפריקה מעושנת, צילי יבש, טימין, פלפל שחור גרוס ובעצם כל מה שאוהבים.  על הברבונית יש לבזוק מעט שמן זית ומיץ לימון בכדי לשמור על העסיסיות שלהם ומתחילים בהפיכת הדג לשניצל. לסיום מטגנים במחבת עם שמן לוהט. טיפ חשוב- אם מחליפים את השמן ומנקים את המחבת אחרי כל 2 נגלות של טיגון מובטח לכם שניצל משובח ללא פירורים שרופים.

     

    לצד השניצל אכלנו סלט טונה עם עגבניות שרי וזיתים, כי גם בפירה אפשר לגוון.

     

    ''

     

     

    ''

     

    בואו לראות מה קורה אצלי בפייס 

    http://www.facebook.com/#!/chen.rozenhak

     

    דרג את התוכן:

      פרופיל

      בובנית
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/8/10 16:19:
      לגבר הישראלי אכן יש בעיה בגיוון באוכל, בלבוש ואולי בעוד כמה תחומים אבל לרוב אם יציעו לו, אין לו בעיה להחליף נשים.
        1/8/10 05:51:
      לא ברור לי מדוע השניצל כבש לו מקום של כבוד בארץ.
      אולי כתוספת לעוף החסר טעם במילא. חבל להשחית בשר טוב ולשים אותו בפרורי לחם.
      אגב, שניצל וינאי הוא המצאה לתיירים - האוסטרים אינם אוכלים אותו בדרך כלל, אם כי יש מספר מסעדות בוינה המכינות אותו היטב.

      תגיות

      ארכיון