עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    ספינת האהבה לאוכל - הטקסט המלא

    3 תגובות   יום חמישי, 1/7/10, 13:54

    כמה אפשר לאכול בשבעה ימים?

    מסתבר שהמון. ממש המון.

    נכון, יש גם זוטות כמו טיולי חוף, ספורט ימי, הרצאות, שיעורי ריקוד, הופעות ומשחקים, אבל היי – ההיילייט של ספינות בכלל, ושל ספינות אמריקאיות בפרט – הוא האוכל.

    אז קמים בבוקר וצריך להחליט אם רוצים את ארוחת הבוקר בחדר (כשצריך למלא שאלון ערב קודם), בבופה (בערך כמו במלונות הישראליים, רק גם כולל בשר ופירות ים), או בהגשה , שאז זה עם מלצרים בעניבות פרפר שקוראים לך MAM ומסדרים לך את הכיסא. המבאס בהגשה בבוקר הוא שלא נעים להזמין יותר מדי מהמלצר, וכאמור בארוחות בוקר נוטים בעיקר להתחרע. אז אחרי פעם אחת של הגשה אלגנטית החלטנו שאנחנו מעדיפים את הבופה. אין יותר מדי מה לפרט על המגוון האדיר של כל דבר שתרצו, כולל אורז סיני עם שרימפס (?) והמון סוגי תפוחי אדמה שהופכים ארוחת בוקר כזו לבראנצ' גם כשהשעה היא שבע בבוקר. מה שיותר יפה הוא שאדם מעמיס צלחת ומחזיק ביד השניה כוס מיץ, ועוד לא הספיק להתקדם לכיוון השולחן ומיד מזנק עליו מלצר שחיכה בצד, ומציע באסרטיביות "לקחת לך?" ואשכרה לוקח את הצלחת שלך והולך איתך למקום שלך, או מוצא לך מקום חדש, ולא נח עד שהצלחת לא מונחת יפה לפניך, הכוס לצידה, המפית על ברכיך ונוף הים מולך. לפעמים ממש לא נעים לסרב להצעות האלה שלהם. כמובן שבתור תייר המלצרים מיד יודעים מאיזה מדינה אתה, ושולחים אליך מלצר שיודע למלמל כמה מילים בשפה שלך, שיקבל אותך בשאגות "שלום וברכה מה שלומך?" בכל בוקר.

    הסתיימה ארוחת בוקר.

    המסעדה הופכת ל"מסעדת נשנושים" שכוללת כריכים, תבשילים, וכמובן קינוחים. אבל זה לא החלק המעניין. כי באותו זמן, אתה מתיישב על שפת הבריכה, או בתוך הג'אקוזי (החלש מאד אגב, בהתחלה חשבנו שזה מקולקל או לא מופעל אבל מסתבר שככה זה בקנדה ואמריקה..), ומלצרים מיד מזנקים ומציעים משהו מהבר, או לחילופין איזה עוגיה עם חלב..

    מצד שני, ליד הבריכה יש שלוש מלכודות אחרות –

    מסעדת הגריל שלא מפסיקה להוציא המבורגרים ונקניקיות, לידה פיצריה שעובדת נון סטופ'', וליד שתיהן גלידריה

    '', גם היא חופשית כל הזמן.

    אבל למי יש זמן ומקום לכל זה כשתיכף יש ארוחת צהרים?

    גם במקרה הזה יש מזנון אבל בצהרים ובערב אנשים רוצים להרגיש מפונקים יותר והולכים להגשה האלגנטית. במקור ארוחה כזו צריכה לכלול מנה ראשונה-מרק-עיקרית-קינוח. בפועל זה מנה ראשונה+מנה ראשונה נוספת+מנה שלא התכוונו להזמין אבל ראינו בשולחן הסמוך וזה נראה טעים+מרק+שוקו חם שהתחשק פתאום לאחת הבנות בשולחן להזמין (?)+מנה עיקרית+מנה עיקרית נוספת כי לא יכלנו להחליט מה בא לנו+רק חלק ממנה עיקרית שלישית, כי לא צריך את הצ'יפסים שבאים איתה ושכבר קיבלנו במנות האחרות+לפחות שלושה קינוחים, מהם שניים מהתפריט ואחד שהוא המצאה שלנו. (ובתמונה רואים את ההמצאה שלי – שני כדורי גלידת שוקולד, סלט פירות ענק, סירופ שוקולד, קצפת, תלתלי שוקולד וכמובן דובדבן. או כמו שהמלצר קרא לזה "Icecream with everything".)

    ''

    ומה יש עד ארוחת ערב?

    אז ככה- במזנון הבופה הופכים להיות שוב "חטיפים" (שיכולים להיות גם מזנון של "אוכל בסגנון אלסקה" שכולל המון גרסאות של סושי, דגים ופירות ים),

    ''

     בבריכה מגישים קעריות של מרק בוליון עם פטרוזיליה, כדי שלא יהיה לנו קר, ובמסעדת הצהרים מגישים "תה" כולל כמובן תה, עוגיות ועוגות, סקונס עם קצפת וריבה וכו'.

    אחרי הארוחה, צריך להיות קצת תרבותי, או לחילופין להנות ממשחק של הלייקרס בבר המרכזי. בכל מקרה, גם אם תבחרו בהרצאה או במשחק, תמיד יהיה כיבוד בצד – כמו דונאטס קטנים, סנדוויצים, עוגיות וכמובן שתיה.

    אבל אז מגיעה ארוחת הערב- כשבערבים הפורמליים מכריחים את הגברים לשים טוקסידו, וחוזר הטקס של ארוחת הצהרים, רק שהפעם חוץ מהאוכל יש תמיד איזה גימיק, כמו ערב איטלקי שבו המלצרים לובשים בגדים של גונדוליירים, או ערב "אלסקה אפויה" כולל מצעד של כל 187 הטבחים שעבדו באותה משמרת (אני לא צוחקת, זה היה אשכרה המספר!).

    ''

    אבל העיקר שאחרי ארוחת הערב, אחרי ההופעות (שבהם גם שוב מוצעים קוקטיילים ומשקאות חריפים), מגיעים לחדר, כדי למצוא שם פירות ואת השוקולד הקטן שמונח על הכרית.

    וכמובן שאם עדיין רעבים, תמיד יש רוםסרוויס. לא צריך לדאוג.

    בקיצור, לפחות בשיט שלנו, אחרי כל זה, כשיצאנו לחפש לוויתנים ודובים, כבר נראינו בעצמנו כאלה.

    אבל בקטנה, שום דבר שצום של שנתיים לא יכול להוריד...

     

    נ.ב. בתמונה התחתונה- זוכרים את תמונת העוגות מפוסט "ספינת האהבה לאוכל - התמונות"? אז הנה הצלחת שלי, ששימשה ארוחת צהרים באותו היום (לא שזה מנע ממני להשלים אוכל "אמיתי") שעתיים אחר כך..

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/7/10 14:16:
      מי יתנני אלסקה כזו עכשיו , השחיתות במיטבה ! ותודה כמובן על פוסטים משובחים.

      אה, ולמי שתוהה בדיוק מה יש בצלחת הזו - אז ככה- יש טירמיסו (למעלה), לצידו עוגת קרם ותותים, מתחתיהם בכהה זאכרטורט, מתחתיו עוגת מרנג לימון ובצד בננה טבולה בשוקולד. מבחר קטן.

      כמו כן, איך יכלתי לפספס את תמונת האלסקה האפויה?

      ''

      (ולצידה באופק - מוס שוקולד..)