עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    (כן) גילינו את אמריקה:עוגת גבינה ועוגיות שוקולד

    17 תגובות   יום שלישי, 29/6/10, 15:14

     

    למען הסדר תחילה הסבר על התמונות:

    תמונות 1-3 : גירסא ישראלית ופרטית לעוגת הגבינה והעוגיות (האמריקאית) המפורסמת:

     chocolate chip cookie dough cheesecake bars
    תמונה מס' 4 : תעוזה כמו באפייה כך גם בחיים זה תמיד טוב .הראשונה שלי ..בצבע הזה.

    תמונה מס' 5: המלצה-  'סקרפר' - לקקן עשוי סיליקון .כלי יעיל ונח לשימוש לדעתי יותר מאחיו הגדולים אוחזי הידיות. נמכר בחנויות כלי בית ומטבח במחיר של כ- 25 ש"ח . מרכז הללקן מלבד השוליים קשיח. תוצרת: HK-Home & Kitchen .מתנקה בקלות וניתן לתלייה (נצפה בצבע לבן בלבד).

    (smart easy Tools)

    --

    בתחילת החודש נ' שלחה לי מייל עם בקשה לא יוצאת דופן. למייל הקצר והתכליתי צורף קישור למתכון. [הנה המתכון] " ותכיני לי בדיוק כזה..." . על פניו המתכון והתמונה נראו מעניינים .הלכתי לבדוק את המתכון ברשת ומצאתי שהוא הוכן בבתים רבים ברחבי העולם ובתמונות הוא נראה כמעט תמיד אותו הדבר . מקורו בספר מתכונים שכולו גירסאות וקומבינציות על עוגיות שוקולד צ'יפס. הספר יצא לאור לפני קרוב ל- 3 שנים ונכתב ע"י אלינור קליבנס שאצל חלק מהקוראים נחשבת כסוג של מרתה סטיוארט בענייני מתוקים.

    -

    ''

     -

    גבינה ושוקולד, גבינה ועוגיות ?... התלבטתי. כמו באפייה כך גם בחיים אני בעד גיוון, חידוש ועניין בכל פעם מחדש..  קריצה. החלטתי שאני ניגשת למלאכה אבל עם מקצה שיפורים. המתכון המקורי יעבור דיאטה.כשאמרות השפר של החבר'ה שלי נושפות בעורפי ".. אם זה יהיה מתוק מאוד אנו לא נאכל.." וכיוצא בזה .בדרך זו גם כן נולדים מתכונים 'חדשים' מה שכל אחד יכול לעשות בעצם .זה מקורי או לא ? החלטה שלכם . 

    מדובר בעוגה בעלת 3 שכבות . מסוג החיתוכיות המוכנות בתבנית נמוכה ושטוחה וניתן לפרוס ממנה בכל גודל רצוי. 3 שכבות לעוגה שביחד יוצרים שילוב מלא הפתעות. כאן נכנס לתמונה סרטון שהעלה הדה מרקר לפייס בוק: לא רק צ'אנקי מאנקי [HQ] -  חובה לצפות בסרטון גם אם אתם אוהבים את גלידת בן אנד ג'ריס שלכם בטעם קינמון באנס..! .אז..גם בעוגה שלנו יש הפתעות.

     

    שכבת התחתית במתכון המקורי מורכבת בעיקרה מעוגיות graham cracker המעורבות בחמאה ושוקולד צ'יפס.אין בעיה ליצור את העוגיות הללו בבית (לא מאוד מוצלחות לטעמי) או להחליפן בפירורי ביסקויטים מקומיים.אתם מוזמנים לנסות. אני ייצרתי תחתית מקורית יותר העשויה מבצק הכולל גם שקדים מעט מומלחים וסוכר חום.התחתית האפויה טרם ציפויה מעט רכה והיא תתגבש היטב בהמשך האפייה.

    שכבת הגבינה במתכון המקורי מורכבת מגבינת שמנת בלבד = cream cheese בתוספת של סוכר ביצה ווניל.

    אני השתמשתי בגבינת שמנת מקומית 30% שומן מעורבת בגבינה לבנה .

    לגבי שכבת העוגיות: הכנתי את כל הכמות התעורבת והנחתי רק חלק ממנה בתלוליות ובמרחקים על הגבינה. את יתר התערובת עירבבתי עם ביצה ויצרתי עוגיות (זה לא רע אבל מיותר לטעמי). הצעה שלי וזו אכן תירשם במתכון להכין מחצית מכמות תערובת העוגיות .

    מעל העוגה ניתן לזלף מעט שוקולד מומס המעורב בככפית חמאה. זהו. אפשר לגשת למלאכה:

    -

    ריבועי גבינה עם עוגיות שוקולד צ'יפס

    תבנית ריבועית: 22 ס"מ

    -

    מרכיבים לשכבת הבסיס:

    1 כוס קמח רגיל=140 גרם

    1/2 כוס סוכר חום כהה

    1/2 כוס שקדים טחונים (לא מולבנים)

    125 גרם חמאה מומסת

    -

     

    לשכבת הגבינה:

    225 גרם גבינת שמנת 30% (גבינה ישראלית הנמכרת בגביע בטעם טבעי)

    100 גרם גבינה לבנה רכה (5 או 9%)

    2-3 כפות סוכר לבן

    1 ביצה L

    מעט תמצית וניל

    -

     

    לשכבת העוגיות:

    35 גרם חמאה רכה

    1/6 כוס סוכר זהוב

    כף וחצי סוכר לבן

    מעט תמצית וניל

    כ- שליש כוס קמח רגיל = 53 גרם

    70 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו) קצוץ

     

    לזיגוג השוקולד: 

    30 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)

    ככפית חמאה

     

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה.

    שכבת בסיס:

    בקערה לערבב את כל המרכיבים לפי סדר הופעתם (לשמור את אותה הקערה להכנת יתר שכבות העוגה). להדק את הבצק על תחתית התבנית. לאפות כ- 10 דקות . להוציא מהתנור ולצנן לפושר.

    שכבת הגבינה:

    לערבב את כל המרכיבים ולצקת על שכבת הבסיס האפוייה. ליישר.

    שכבת העוגיות :

    להקרים את החמאה, שני סוגי סוכר ווניל. להוסיף את הקמח ולערבב. להוסיף בערבוב את השוקולד הקצוץ (אפשרי להחליפו בשוקולד צי'פס באותו המשקל).רצוי לערבב את התערובת בידיים.תתקבל תערובת פירורית .

    ליטול כפית מדידה ולצקת תלוליות מהתערובת במרחקים קטנים בשורות על פני העוגה.

    אפייה:

    לאפות את העוגה בתנור החם במשך 30-35 דקות . מלית הגבינה תשאר בהירה .

    זיגוג:

    להמיס את השוקולד עם מעט חמאה . לזלף בעדינות מעל פני העוגה הצוננת. 

    צילומים וטעימות: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (17)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/7/10 06:59:
      צרוף קטלני...
        3/7/10 20:53:

      צטט: mi alma 2010-07-02 15:53:51

      עוגה מטריפה! * חולה על עוגות גבינה. את אלופה!!

       

      תודה יקירתי ושבוע טוב נשיקה

        3/7/10 13:14:
      זה נראה פשוט טעים!!! הייתי שמח לקנות חתיכה. נראה לי שזו חתיכת פצצת אנרגיה,תוספת לאנרגיה שיש לי זה יהיה פיצוץ גרעיני...
        3/7/10 09:36:

      צטט: rossini 2010-07-01 15:51:37

      חט על פשע וגם לא חוקי !!!!!!!!!!! ( צחוק)

       

      תודה כפולה. באמת  חיוך 

        3/7/10 09:35:

      צטט: ליאת z 2010-07-01 14:30:31

      חיוךאת מושחתת ואני רוצה להיות מושחתת בדיוק כמוך

       

      החלטתי שזה הזמן (שלי) קריצה תודה רבה.

        3/7/10 09:29:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-07-01 13:22:49

      הרסת אותי כאן :) אפילו שאני לא אוהבת עוגות גבינה, הייתי בשמחה אוכלת כמה עיגולים מלמעלה ...

       

      הגבינה היא לא העיקר.העיגולים הפריכים טעימים..  תודה !

        3/7/10 09:28:

      צטט: דליה מ. 2010-07-01 12:40:59

      השחיתות פה עולה על כל דימיון אוהבת עוגות גבינה - נראה מדהים וטעים.

       

      תודה !

        2/7/10 15:53:
      עוגה מטריפה! * חולה על עוגות גבינה. את אלופה!!
        1/7/10 15:51:
      חט על פשע וגם לא חוקי !!!!!!!!!!! ( צחוק)
        1/7/10 15:15:

      חט על פשע ו גם לא חוקי !!!!!!צוחק

        1/7/10 14:30:

      חיוךאת מושחתת ואני רוצה להיות מושחתת בדיוק כמוך

      הרסת אותי כאן :) אפילו שאני לא אוהבת עוגות גבינה, הייתי בשמחה אוכלת כמה עיגולים מלמעלה ...
        1/7/10 12:40:
      השחיתות פה עולה על כל דימיון אוהבת עוגות גבינה - נראה מדהים וטעים.
        30/6/10 22:25:
      תודה. לאחר יממה העוגה טעימה אף יותר . מהמקרר !
        29/6/10 23:00:


      כוכב באהבה.

      שווה!

        29/6/10 15:32:

      תכף שולחת לך (הולכת לחתוך מנה יפה)  קריצה thx
        29/6/10 15:27:
      אפשר ביייייייייייסססססס?

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין