עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    סתם שתדעו (זהירות, קצת אישי)

    5 תגובות   יום שני, 28/6/10, 01:35
    עוגות סמיילי
     
    אני מאוד גאה בתמונה הזאת. 
     
    מאז שהתחלתי לכתוב את הבלוג עניין הצילומים הפך להיות מלחיץ. קודם כל אני לא צלמת מקצועית. תמיד אהבתי לצלם אבל אף פעם לא למדתי את זה. שנית, אין לי מצלמה טובה. יש לי מצלמה דיגטלית, canon פשוטה שהולכת איתי מאז... מאז שקניתי אותה בדיוטי פרי לפני שטסתי להדריך במחנה קיץ בארצות הברית בקיץ 2006. מאז היא עברה הרבה.
     
    אז בלי ידע מוקדם, בלי מצלמה טובה ועם ידיעה שכדי שיצאו לי תמונות סבירות כדאי לי לבשל ולאפות בשעות היום (עד שש בקיץ, עד חמש בחורף, אחרת כל הצבעים דוהים) אני מנסה להוציא את המיטב מהתמונות ומהאוכל כדי שהתמונות יעוררו תיאבון ויספקו את עיני הביקורתית. אה, גם בלי פוטושופ. מקסימום קצת חיתוך והבהרה בפיקאסה.
     
    ובכל זאת אני מאוד גאה בתמונה הזאת. אפילו שבכלל צילמתי אותה עם האייפון בשתיים בלילה, השעה הכי חשוכה ביממה.
     
    אלו שתי עוגות יומולדת שעשיתי בהזמנה. לראשונה בחיי. הזמין אותן ממני אדם יקר שעבדתי איתו ב"העיר" ונתן לי הזדמנות לקפוץ למים, להתייחס לאוכל בצורה מקצועית ולהרוויח מזה על הדרך. הוא ביקש שתי עוגות סמיילי ליום ההולדת של בתו. נעתרתי מיד.
     
    כדי לא לאכזב בתוצאה הכנתי עוגה אחת לניסיון יומיים לפני כן. עבדתי לפי מתכון (של אמא שלי, אלא מי?), התנסיתי לראשונה בעבודה עם בצק סוכר כפי שהנחתה אותי רות מגרובשטיין. עשיתי טעויות וזרקתי בסוף את העוגה לפח האשפה, רושמת לעצמי את כל הטעויות שעשיתי כדי שלא אחזור עליהן כשתגיע שעת הש'.
     
    זה הזכיר לי שפעם מישהו סיפר לי על מורה לציור (בבצלאל כמדומני) שבסוף כל סשן ציור היה מבקש מהתלמידים לקחת צבע שחור ולקשקש על הציור. להוכיח שהכל זמני, ששום דבר אינו נצחי. על אחת כמה וכמה כשמדובר באוכל. עובדים שעות, מציירים על עוגות, מטגנים בצל, עומדים בתור לקניות, ממלאים קישואים, מתפיחים שמרים ובסוף הכל נעלם. (ואמא שלי היתה אומרת: "טורחים שעות וברגע אחד הכל נעלם").
     
    מה פתאום נכנס בי הרצון לכתוב על זה? להעלות תמונה כל כך לא מקצועית וטקסט כל כך לא מאורגן? לא ברור. אבל שתי העוגות האלה מחייכות אליי את החיוכים הצהובים שלהן. מסתירות את גוף השוקולד הפשוט שבתוכן, עם טעם ומרקם של עוגת יומולדת של פעם. כזאת שאוכלים בבית הספר בשישי עם סוכריות צבעוניות קטנות. ואני אומרת - למה לא בעצם?
     
    מתכון לעוגת יומולדת

    תבנית 26

     

    החומרים: 

    2.5 כוסות קמח תופח (אני ממליצה על 1.5 קמח תופח ו1 קמח רגיל, אחרת נוצרת גבעה במרכז העוגה)

    2.5 כוסות סוכר

    7 כפות קקאו או 5 כפות קקאו ו2 כפות שוקולית.

    1 כף קפה נמס אבקה

    5 ביצים שלמות

    1 1/4 כוסות שמן קנולה

    1.5 כוסות חלב.

     

    אופן ההכנה: 

    במעבד מזון או במיקסר בוחשים ביצים עם סוכר.

    מוסיפים את כל שאר החומרים.

    משטחים בתבנית משומנת.

    אופים בחום 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

     

    ציפוי גנאש 

    1 שמנת מתוקה + 250 גרם שוקולד מריר

     

    מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. מערבבים ומצננים. ורחים על העוגה הקרה. 

     

    ואיך עובדים עם בצק סוכר (בסיסי ביותר)?

    מורחים את הידיים במעט חמאה

    מתחילים ללוש את בצק הסוכר עד שהוא נהייה רך כמו פלסטלינה

    משטחים על משטח שעליו מעט קורנפלור או אבקת סוכר. מרדדים לצורה הרצויה.

    מעלים על מערוך ומעבירים מעל הגנאש.

    ניתן לצייר על בצק הסוכר עם עט מיוחד שמתאים לאכילה. 

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/10/10 12:28:
      יאמי! בא לי עוגת שוקלד-יומלדת של פעם עם סוכריות צבעוניות קטנות. נראה מאוד טעים...
        28/6/10 22:08:
      העלת חיוך גם אצלי.. פוסט מקסים. ומזל טוב על ההזמנה ראשונה.
        28/6/10 20:14:

      אני מזדהה עם עניין הצילום . אני מצלמת עם מצלמת פוקט (קנון 510) בת 5 בדיוק , ללא רקע לימודי בצילום ועם אותן מגבלות תאורה ואפילו מוקדם יותר חורף וקיץ. יחד עם זה שאינני עושה שימוש בפוטו שופ ,פשוט אין לי.מה שרואים זה מה שיש. עריכת תמונות של נרו מסייעת באופן חלקי בהבהרה וחיתוך של חלק מהתמונות .יחד עם זה ,כייף גדול להוציא תמונות 'מושקעות' יחסית עם מינימום תנאים .
        28/6/10 13:07:


      כמה כיף שהעוגה טעימה וגם מחיכת *

      תודה רבה :-)))

        28/6/10 10:34:


      הצילום מקסים והטקסט בא מהלב וזה מה שהכי חשוב.

      נהנתי לקרוא

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות