עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    ערימה של ניוקי ירקרק (לא) על הדשא

    15 תגובות   יום ראשון, 27/6/10, 18:02


    ניוקי תפוחי אדמה ומנגולד .

    שש דקות בדיוק לקח לפינוק הזה להיות מוכן .כמובן מבלי להחשיב הכנות מוקדמות וכן, היתה הפעם עבודה . מתברר שוב שבשביל לאכול טוב צריך לעבוד במטבח ומחוצה לו (או לרכוש מן המוכן /ללכת למסעדה/ללכת לאימא או שמישהו אחר יכין לך..לא בהכרח בסדר הזה) .

    6 דקות בישול במי מלח מומלחים קלות ומבעבעים.לאחר שסוננו הונחו הניוקי הירקרקים בצלחת הגשה , שמן זית הרווה אותם . באותו הרגע נזכרתי בקרם הפנים הראשון שרכשתי לא מזמן ('קרם יום') .קרם קל ,לבן  למזלי כמעט שאינו מורגש. במריחה ראשונה תאי העור רוו לחות ('גלו- גלו' ואל תצחקו ממני בבקשה) מעניין היכן צינצנת הקרם הזו כעת ..

    --

    אז מה יש לנו הפעם ?

    ניוקי המוכן מיחס כמעט זהה של תפוחי אדמה ועלי מנגולד (סלק) טריים. תוספת של ביצה, שמן זית וקמח לבן במידה יוצרים בצק אחיד.כדאי להימנע מתוספת קמח בכדי לשמור על רכותם של הניוקי שלנו.

    את הניוקי מבשלים כאמור 6 דקות והוא מוכן לאכילה . התוצר הסופי רך וטעים מאוד.(מה שלא נאכל מייד מומלץ לשמור בקופסא בשכבות עם מעט שמן).

    הניוקי משתדכים היטב עם כל רוטב שתרצו ובמיוחד עם שמן זית ורוטב עגבניות . לא ספרתי כמה ניוקי מתקבלים אבל הכמות גדולה יחסית ומילאה 2 קופסאות בגודל בינוני .

    -

    ניוקי תפוחי אדמה ומנגולד

    מרכיבים:

    1/2 קילו תפוחי אדמה בקליפתם רחוצים (2-3 תפוחי אדמה בהתאם לגודל)

    צרור עלי מנגולד במשקל של כ- 400 גרם (= מארז עלי מנגולד הנמכר במרכולים)

    מלח גס 

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 ביצה L

    1 כף שמן זית

    כוס וחצי קמח רגיל = 210 גרם

    -

    עוד כחצי כוס קמח לרידוד הניוקי (70 גרם)

    -

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את התפוחי אדמה השלמים במים רותחים וסיר מכוסה עד שהם רכים לגמרי (20-30 דקות) . מצננים מעט.קולפים ומועכים למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור.

    2. במקביל שוטפים היטב את עלי המנגולד .קוטמים את הקצוות וחותכים במרכזם (כך ייקל לבשלם).

    מבשלים את עלי המנגולד בסיר עם מים מומלחים קלות במשך דקות ספורות בלבד עד שהם מתרככים.

    מסננים מהמים היטב. טוחנים את עלי המנגולד במעבד מזון .(אין צורך לקבל ממרח מהעלים , אלא עלים כתושים דק מאוד).

    3.  מוסיפים את מחית המנגולד למחית התפוחי אדמה.

    מוסיפים את הביצה וכף שמן זית.מערבבים הכל עם כף .יש להוסיף את הקמח, בהדרגה.

    יתקבל בצק רך מאוד ואחיד. להעביר כף גדושה מאוד מהבצק למשטח מקומח היטב. לגלגל את התערובת בקמח שהיא תהיה מקומחת כולה .

    4. ליצור גליל דק וארוך (בעובי אצבע לערך) . לחתוך לניוקי קטנים באורך הרצוי (2-2.5 ס"מ לערך).

    לבשל את הניוקי בסבבים במי מלח 6 דקות בדיוק כל סבב . (זמן הבישול ימדד מרגע כניסת הניוקי למים הרותחים).

    5. לסנן את הניוקי ולהגיש .


    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/7/10 12:00:
      כייף לקרא איש :)
      אמתין כמו תמיד (בסבלנות) לדיווח שלך. בתאבון ושבת שלום.
        8/7/10 14:57:
      בגללך קניתי מנגולד - נעשה ונראה :)
        29/6/10 14:08:
      נפלא...
        29/6/10 13:55:

      תודה. לא ניסיתי להחליף כאן או בבצקי ניוקי אחרים את הקמח הלבן לקמח אורז/קמח אחר. אני לא משוכנעת בקבלת תוצאה מוצלחת עם קמח אורז. כמות הקמח כאן כאמור קטנה יחסית ואינה דומיננטית (אבל 'קושרת' יופי את המרכיבים) ביחס לכמות הירק (קרוב לקילו). אשמח באם תנסי ותדווחי .
        29/6/10 13:10:
      נראה נפלא. האם ניתן להחליף את הקמח בקמח אורז?
        29/6/10 10:37:

      צטט: הטבחית 2010-06-28 23:27:01

      אוף כמה שזה נראה טוב

      מתכוונת לנסות

      תודה

       

      תודה ובתאבון . 

        29/6/10 10:37:

      צטט: דיקלה5 2010-06-28 20:53:35

      תודה לך*

       

      תודה !

        29/6/10 10:36:

      צטט: rossini 2010-06-28 18:38:13

      התמונה של הניוקי המוכנים, רק לאכול אותה...חיוך

       

      תודה, דעתך חשובה לי . (מסרתי את חלקם לפנק את אימא'שלי)

        29/6/10 10:34:

      צטט: mi alma 2010-06-28 13:19:56

      יופי של מתכון ויופי של ניוקי *

      תודה חנית והמשך יום טעים :-))

       

      תודה יקירתי המשך שבוע טוב נשיקה

        29/6/10 10:34:

      צטט: לוזיתה 2010-06-28 01:14:42

      אני חובבת מושבעת של ניוקי מתפוח"א בשילוב כל מיני

       עם מנגולד טרם ניסיתי אז תודה.

       

       

      תודה
        28/6/10 23:27:

      אוף כמה שזה נראה טוב

      מתכוונת לנסות

      תודה

        28/6/10 20:53:
      תודה לך*
        28/6/10 18:38:
      התמונה של הניוקי המוכנים, רק לאכול אותה...חיוך
        28/6/10 13:19:

      יופי של מתכון ויופי של ניוקי *

      תודה חנית והמשך יום טעים :-))

        28/6/10 01:14:

      אני חובבת מושבעת של ניוקי מתפוח"א בשילוב כל מיני

       עם מנגולד טרם ניסיתי אז תודה.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין