עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    נשנושי מונדיאל 2: לחם בירה

    1 תגובות   יום חמישי, 24/6/10, 21:26

    בצק בירה 

     

    כמעט עשרה ימים עברו מתחילת המונדיאל ומפלס כרס הבירה עולה בקרב כוחותינו. בחלק התחתון של המקרר, איפה שפעם עמדה דרך קבע קופסת טאפרוור ארוכה ובתוכה חסה ופטרוזיליה, שוכבות להן שישיות גולדסטאר שמחכות למשחק הבא.

     

    אחרי מקלוני הגבינה החריפים, התעורר הצורך לעוד נשנושים מהסוג הזה. פיקנטי, פחמימתי, משביע והכי חשוב: שישתלב כמו שצריך עם הלגימות. הפיתרון התגלה בתור משהו כל כך אידיאלי, עד שהבירה כבר בילט אין בתוך המתכון. הרציונל: לחם בירה עשיר בעשבי תיבול, בזיתים, בגרעינים ובכל תוספת מעניינת שאוהבים. בזמן שנוגסים בו אפשר להרגיש בטעם האחורי שלהבירה, מן מרירות נעימה שמשתלבת נהדר עם הזיתים ועשבי התיבול.

     

    מוכן1 

     

    ההכנה לוקחת בדיוק עשר דקות ודורשת רק חיתוך מוקדם של עשבי תיבול או של כל מה שבוחרים להכניס פנימה (עגבניות מיובשות, זיתים, צנוברים, בצל, עשבי תיבול). את הלחם אפשר להכניס כשמתחיל המשחק וכעבור 45 דקות, בדיוק במחצית, להוציא אותו ולכרסם עד שתישמע שריקת הסיום.ו אל תשחקו לי אותה מנומסים – הכי כיף זה פשוט לבצוע ממנו חתיכות בידיים ולאכול מיד. מי שמעדיף לחתוך את הלחם לפרוסות בעזרת סכין ולהגיש בנימוס לאורחים מתבקש להעביר לטורניר ווימבלדון.

     

    מוכן וחתוך 

     

    לחם בירה


    החומרים לשתי כיכרות קטנות או כיכר אחת

    3 כפות פטרוזיליה

    3 כפות עירית

    2 כפות עגבניות מיובשות

    2 כפות זיתים מגולענים

    1/2 כפית פרמזן

    2 שיני שום כתושות

    1/2 כפית פלפל שחור

    כפית מלח

    2 כפיות סוכר

    3 כוסות קמח תופח

    בקבוק בירה (330 מ"ל)

    2 כפות שמן זית + 2 כפות למשיחה

    חופן צנוברים/גרעיני חמניה/גרעיני דלעת

     

    אופן ההכנה:

     

    חומרים 

     

    קוצצים את הפטרוזיליה והעירית, חותכים את העגבניות המיובשות והזיתים לחתיכות קטנות.

    שמים בקערה גדולה את הפטרוזיליה, העירית, העגבניות, הזיתים, הפרמזן , שיני השום, התבלינים והקמח התופח. שופכים את הבירה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק. מוסיפים לבצק שתי כפות שמן זית ומעבדים עוד קצת בעזרת הכף. אין צורך ללוש ביד.

     

    עם בירה 

     

    אם מעוניינים בשתי כיכרות נמוכים מחלקים את הבצק בין שתי תבניות אינגליש קייק. אם מעדיפים דווקא כיכר אחת תפוחה מעבירים את כל כמות הבצק לתבנית אינגליש קייק אחת.

     

    לפני אפייה 

     

    זורים מלמעלה את הצנוברים או את הגרעינים ואופים בחום של 200 מעלות כ45 דקות. חמש דקות לפני גמר האפייה מוציאים את הכיכרות, מורחים בשתי כפות שמן זית ומחזירים לתנור לעוד חמש דקות אחרונות.

     

    מוכן2 

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/6/10 17:13:
      תודה :-) *

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות