עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מקלוני לחם רכים זה הלהיט (הנישנוש) הבא !

    19 תגובות   יום רביעי, 23/6/10, 14:47

    אני סופרת כמה מקלונים נותרו. היו כמעט 30 וכעת נראה שסלסלת הלחם מונה פחות. חכו לי ! אני חייבת לצלם את מקלוני הלחם לפני שהם נעלמים ! .

    ומה הפעם ? מקלוני לחם מעט רכים וטעימים עד מאוד. מסוג המקלונים הנמכרים בפיצריות שלצידן מטבל או רוטב טעים.זה לא גריסיני שהוא מקלון דקיק ועמיד .המתכון הזה הוא מהקלים להכנה שיש גם למי שלא הכין בצק שמרים מימיו . 

    המקלונים עשויים מבצק שמרים פשוט וטעים.לתוך הבצק יש להוסיף עשבי תיבול יבש לפי הטעם או המצאי בבית. את הבצק מערבבים במשק דקה אחת בלבד (!) ומעבירים אותו לתבנית אפייה גדולה. משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות בשמן זית (איכותי בלבד, וזה טוב לידיים גם כן..צוחק) .

    בעזרת חותכן פיצה מסמנים (חותכים אבל לא ממש לעומק)מקלונים שתי וערב ומניחים להתפחה למשך שעה. אופים את הבצק כפי שהוא לפרק זמן קצר. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בעזרת אותה גלגלת לפיצה חותכים את המקלונים ומחזירים אותם לתבנית האפיה (כמו ביסקוטי) לאפיה קצרה נוספת. חמש דקות אפיה נוספת יניבו מקלונים רכים .5 דקות אפייה נוספות ייבשו אותם מעט וקל יהיה לטבול אותם בכל מטבל או לנשנש ככה. את מקלוני הלחם מומלץ להגיש חמים מהתנור או פושרים. את הנותרים אם ישנם מומלץ לשמור בשקית הקפאה במקפיא .

    --

    המלצה : אל תאמינו לאף מילה הכתובה כאן ! קריצה

    הצעה מעשית: בידקו בעצמכם לעת ערב. רוצו למטבח (כנסו מהר) והכינו את הלהיט הבא שלכם : מקלוני לחם רכים.


    מקלוני לחם רכים

    המרכיבים:

    כוס וחצי מים חמימים = 340 מ"ל

    3 כפות שמן זית

    כפית ורבע מלח דק

    3 כוסות קמח = 420 גרם

    1 כף שמרים יבשים = 11 גרם

    2-4 כפיות תבלין יבש לבחירה (תבלין לפיצה,תבלין איטלקי או הרב דה פרובאנס)

    --

    מעט עשבי תיבול יבשים לזריה + מעט שמן זית נוסף לשימון הבצק

    הכמות: 30- 36 מקלונים עבים

    -

    אופן ההכנה:

    1. לרפד תבנית אפיה גדולה של תנור סטנדרטי בנייר אפייה.

    2. בקערת מיקסר עם וו לישה או קערה לערבוב ידנית לערבב את כל מרכיבי הבצק במשך דקה אחת בלבד.

    הבצק יהיה רך מאוד ואחיד.

    3. להעביר את הבצק לתבנית האפייה. בעזרת שתי ידיים משומנות היטב (שמן זית) לשטח את הבצק למלבן בגודל של 45 על 32 ס"מ לערך (קרוב לשולי התבנית) .

    4. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה או סכין לסמן פסים לאורך הבצק בעובי של כ- 2 ס"מ. לחצות את הבצק לרוחבו (כל מקלון נחתך כעת לשני מקלונים קצרים יותר) .

    5. להניח להתפחה במשך שעה.

     אפייה:

    6. לחמם תנור לחום של 190 מעלות .לנטף מעט שמן זית על הבצק התפוח ולפזר למעלה מעט עשבי תיבול יבשים לפי הטעם.

    7. לאפות את הבצק בתנור החם במשך כ- 25 דקות או עד שהוא זהוב -חום. (בדקות האחרונות של האפיה ניתן לשלב את תוכנית הטורבו ע"מ להחיש את האפיה ואת קבלת הצבע השזוף למקלונים).

    להוציא את התבנית מהתנור ולצננה מעט .

    8. בעזרת גלגלת הפיצה או סכין יש לחתוך את המקלונים לפני הסימונים. להחזיר לתבנית האפייה כשכל מקלון מונח על צידו (הצד החתוך כלפי מעלה).

    9. לאפות  את המקלונים במשך 5-10 דקות נוספות (בחום 190 מעלות) לפי דרגת הפריכות הרצויה.

    10. להגיש חם/פושר. המקלונים יישמרו היטב בהקפאה למשך מספר שבועות. 


     

    צילומים וטעימות: חני הראל

    המתכון מבוסס על : KAF

    דרג את התוכן:

      תגובות (19)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/9/10 16:12:
      נראה מצויין. אני חושבת שתוספת העשבי תיבול משדרגת את זה לסוג של מעדן
        20/9/10 11:28:
      תודה על ההיזון , את מוזמנת להפיץ את המתכון לכולם הזמיני אותם בשמי לבלוג, יהיו הפתעות נוספות טעימות לא פחות !
      לגבי כמות המקלונים, התלויה בגודל רידוד הבצק ואופן החיתוך,אולי לא חתכת באמצע ? (סעיף 4 בהוראות ההכנה)
      שמחתי .
        20/9/10 09:14:
      אכן שמרתי ורק אתמול הכנתי
      יצא מדהים! מתכון מעולה שכבר הפצתי לאהוביי. שיחקת אותה

      מה שכן, הכמויות יצאו לי קטנות בהרבה, כ14 מקלוניםץ

      תודה
        25/6/10 14:47:

      צטט: yonasaf 2010-06-25 11:22:38


      מעורר תאבון,

      במיוחד בשישי בבוקר .

        תודה .

       

      תודה לך.

        25/6/10 14:47:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-06-24 19:43:01


      וואו וואו וואו

      מתי ערב טעימות ?

      נפלא.

       

       

       

      תודה איבי יקרה . מתי שתרצי .צריך להכין שוב (אחפש תיבול מעניין אחר) סוף שבוע נהדר .

        25/6/10 14:45:

      צטט: odelia76 2010-06-24 13:42:41

      נראה מעולה!

       

      תודה אודליה !

        25/6/10 14:45:

      צטט: mi alma 2010-06-24 13:39:07

      הצילומים שלך מעולים!!! *

      גם המתכון! מעורר תיאבון.

      תודה יקירה וסופ"ש טעים

       

       

      תודה יקירתי .סוף שבוע נהדר לכולכם נשיקה
        25/6/10 14:44:

      צטט: רויטל ברזילי 2010-06-24 12:46:24


      הכל אצלך טעים ויפה!

      לחם בתנור - ריח מדהים

      והמקלונים - רעיון גדול.

      תודה :)

      יום מקסים

       

      תודה רויטל יקרה.סוף שבוע נעים . 

        25/6/10 14:43:

      צטט: חנן הראל 2010-06-24 10:19:22

      אני חייב לספר לך שיום אחד תפסתי את חברה שלי עם המחשב הנייד במטבח (פעם זה היה ספרי בישול היום זה המחשב הנייד) מכינה את אחד המתכונים שלך.

       

      משמח אותי .תודה רבה חנן .

       

        25/6/10 11:22:


      מעורר תאבון,

      במיוחד בשישי בבוקר .

        תודה .

        24/6/10 19:43:


      וואו וואו וואו

      מתי ערב טעימות ?

      נפלא.

       

       

        24/6/10 13:42:
      נראה מעולה!
        24/6/10 13:39:

      הצילומים שלך מעולים!!! *

      גם המתכון! מעורר תיאבון.

      תודה יקירה וסופ"ש טעים

        24/6/10 12:46:


      הכל אצלך טעים ויפה!

      לחם בתנור - ריח מדהים

      והמקלונים - רעיון גדול.

      תודה :)

      יום מקסים

        24/6/10 10:19:
      אני חייב לספר לך שיום אחד תפסתי את חברה שלי עם המחשב הנייד במטבח (פעם זה היה ספרי בישול היום זה המחשב הנייד) מכינה את אחד המתכונים שלך.
        24/6/10 08:40:

      תודה חברים . אכן מתכון מוצלח "גזור ושמור" .
        24/6/10 08:34:

      את הנותרים אם ישנם מומלץ לשמור בשקית הקפאה במקפיא .

      אצלי הם לא יספיקו לקפוא...

      תודה לך על המתכונים והתמונות המרהיבות...

      לך*

        24/6/10 07:09:
      יש למקלונים אלה, חסרון אחד : מתחסלים מהר מידי...אטום
        23/6/10 19:36:

      עשית לי חשק..

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין