עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הוא מבשל לי

    7 ימים 7 אורחים ו-3 סעודות

    2 תגובות   יום שבת, 19/6/10, 20:15

    ככה זה שמתחילים לכתוב בלוג, החברים תמיד מפרגנים, נכנסים, מגיבים מפרסמים, אבל שום דבר לא בא בחינם, גם שמדובר בקרובים עלייך ביותר. אחרי שלושה פוסטים התחילו לזרום הבקשות "אז מתי אתם מזמינים לארוחה" שאלו. ניסינו לחמוק בתשובות כגון בעזרת השם ובזמן הקרוב  אך על מכירנו הקרובים ביותר הלוקשים לא עבדו. הם דרשו ארוחה ודרשו אותה עכשיו. בובן ואני החלטנו לעמוד באתגר: 7 ימים 7 אורחים ושלוש ארוחות. את הסיפתח נתנו ליניב וגל זוג חברים שלנו. לא שהם גיי, פשוט חיי השותפות בדירה מזה שנתיים הותירו בהם סמננים של זוג נשואי: כאלו שמשלמים אחד לשני את המשפטים אבל לא שוכבים אף פעם. את שניהם בובון מכיר מימיו כברמן ולכן החלטנו על ארוחה אם ניחוחות נוסטלגים. שישי צהריים של בירה ומולים. התחלנו את היום בחוף עלמה שם העברנו שעות בצלייה בשמש ובהאזנה לגל מספר על קבוצת ברסה ועל מסי. אני שאנני חובבת כדורגל (בלשון המעטה) לרוב לא ממש מוקסמת מסיפורים על קבוצות של בבונים שרודפים אחרי כדור. אבל כשגל מספר על הקבוצה שלו אי אפשר שלא להתאהב. במוחי אני מדמיינת קבוצה של אלים יוונים עשויים ללא חת, אסטרטגים מופלאים שברור למה ללכת שבי אחריהם באש ובמים. עזבנו את החוף שרוחו של מסי שוררת מעלינו והלכנו ליפו לקנות מולים והביתה למאלכה. יניב וגל שיותר רגילים בלחם עם חומוס התמוגגו מכל צדפה וצדפה. את רוטב השמנת שליווה את המנה זללנו עם חלה טריה ופרשנו (כל זוג בביתו) לסיסטה של שישי.

    יום ג' לעומת זאת של אותו השבוע היה אידאלי פחות,התכנון לאותו היום, ארוחת ערב עבור גיא-מריאנה ויוליה. בניגוד ליום שישי שהתחיל בים יום ג' התחיל במשרד ואם כל אהבתי לאורחים, הייתי שמחה יותר לקבל הזמנה מלארח.  גיא הזמין פסטה בולונז שבניגוד לכל המנות שנעשות בידיו  האמונה של בובון, בולונז זו המומחיות שלי. כך ביום ג', עברתי ישירות מהמשרד למטבח, מחליפה בין חליפה, לשמלה כפרית חומה עטופה בסינר שתהלום את אופי הארוחה. גיא ומריאנה הם הזוג המתחרה שלנו. אחרי שאנחנו עברנו לפרלורנטין הם עברו, לקחנו כלב, הם לקחו כלבה, אנחנו קונינו ארון באיקאה, הם ספה, בקיצור מראה לחיי הזוגיות הדביקה והבורגנית שלנו. יוליה לעומת זאת מניפה את דגל הרווקת שאינה יודעת שובע. דרכה אני חייה את תל אביב של שבין חצות לזריחה. לאחרונה החליטה יוליה שגם זמנה להתמסד הגיעה, ואת הסטוצים המירה ביידיטים חד פעמיים. אם עד עכשיו היא נהתנה מההיצע של תל אביב בתחום הרווקים, עכשיו היא מגלה את המחסור בתחום הרציניים. תל אביב היא עיר של זמינות, יש הכל וכל הזמן וזו התחושה שמלווה כל תל אביבי מצוי, לכן חברתי היקרה מתקשה להתמודד אם העובדה שאי אפשר להזמין בטלפון 2 רול של ספייסי טונה וחבר. את רוב הארוחה העברנו ביזכרונות על דייטים כושלים מהעבר, ויולה מההווה, וגיא שידוע כחסר טקטק נידב מול מריאנה קצת יותר מידי פרטים שאף אישה לא צריכה לדעת על החבר שלה.


    הארוחה השלישית שהכנו נקבע ליום חמישי, והאורחים הנכבדים: אחי הבכור וכלתו לעתיד. התירוץ- ארוחת יום הולדת לאחי שחוגג 31 שנים. בתפריט הייה פסטה (כי כבר הכנו עודפים בשלישי) בברבוניות עגבניות וזיתים שחורים.  את ההשראה לקחנו מהספר של השף העירום ובחרנו במנה כי חשבנו שהיא תזכיר בטעמה את הלויגויני טונה של הרוסטיקו, שזו המנה האהובה על אחי. מעולם לא ניסנו את המתכון והחלטנו שזו הזדמנות טובה. שידרגנו קצת בתוספים חריפים כגון פלפלים חריפים וטבסקו ויצא ממש לא רע.


    מכל ארוחות הגורמה נשארו לנו שאירות לא רעות בכלל מה שתרם לכך שבסוף שבוע הזה יש לנו פתור מהמטבח. בסה"כ היה כייף. הקושי האמיתי הייה בכמויות הכלים שפקדו את מטבחנו. הגענו להחלטה שהבית שלנו זו לא מסעדה ובפעם הבאה שמארחים או ששוכרים שוטף כלים או שמעבירים את האחריות על הכלים לאורחים.


    http://www.youtube.com/watch?v=aRpWp77BREU


    ארוחה ראשונה: מולים ברוטב חמאה ויין.

    חומרים: קילו מולים סגורים, בצל גדול, כף חמאה, 0.5 כפית קורנפלור, 250 מיל שמנת מתוקה, 0.5 כוס יין לבן, פטרוזיליה קצוצה דק ו3 שערות זעפרן.

    אופן הכנה: מחממים מחבת גדולה בעלת תחתית עבה, מכניסים את החמאה והבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות. מוסיפים שמנת ונותנים לה לרתוח. תוך כדי מוסיפים את הזעפרן והקורנפלור (לערבב שלא יהיו גושים). בו זמנית, בסיר אחר חולטים את המולים במים מלוחים עד שהצדפות נפתחות. לאחר, מוסיפים את המולים למחבת ומקפיצים עד שהרוטב נתפס עליהם. מתכנים תיבול - מלח פלפל ומפזרים פטרוזיליה.

    צורת ההגשה שלנו- בקערה ענקית, לצד בירה קרה וחלה.


    ארוחה שניה: פסטת תרד ברוטב בולונז

    חומרים: 500 גרם פסטה תרד, 500 גרם בשר בקר טחון, 2 גזרים, בצל גדול, 4 שיני שום, 4 עגבניות טריות, קופסת רסק עגבניות, בזילוקים.

    אופן ההכנה: לתוך מחברת מחוממת היטב בשמן זית, מכניסים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף, מכניסים את השום, הגזר (חתוך לקוביות קטנטנות) ומיד לאחר את הבשר הקצוץ. מפרידים את הבשר היטב ומתבלים בבפרקיה חריפה (מעושנת רצוי), פפריקה מתוקה, מלח , פלפל. מוספים את העגבניות כשהן חתוכות לריבועים בינוניים, את רסק העגבניות (חבילה קטנה) מוסיפים מעט מיים וממתינים לרתיחה. מתקנים תיבול- רצוי להוסיץ כף שטוחה של סוכר ומניחים מכוסה על אש קטנה כחצי שעה. לפני הגשה מוסיפים בזיליקום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה. הסוד של המנה טמון בגזר שנותן מתיקות ובבשר האיכותי.

    צורת ההגשה שלנו- למנה ראשונה הגשנו לחם אם חמאה שום וטימין, סלט חסה בלימון ושמן זית (בארוחה כבדה כמו פסטה חשוב לא להשתמש ברטבים כבדים). את הפסטה הגשנו מתוך המחבת לצד יין אדום.


    ארוחה שלישית: פרפדלה בברבוניות עם זיתים ועגבניות מיבשות

    חומרים:500 גרם פסטה לבנה, 8 כפות שמן זית, 500 גרם ברבוניות, 0.5 כוס יין לבן, צילי, 2 פלפלונים אדומים חריפים, טבסקו ירוק, שן שום קצוצה, חופן עגבניות מיבשות פרוסות גס, חופן זיתים שחורים, פטרוזילה קצוצה.

    אופן ההכנה: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הברבוניות כאשר העור כלפי מעלה. מוסיפים פלפלים, שום, עגבניות מיבשות ואת הזיתים ומקפיצים הכל יחדיו עד שהטעמים נפתחים. מוסיפים את היין ונונים לו להתאדות. ממולץ להקפיץ מידי פעם. מזיזים את הברבוניות לצידו האחד של המחבת, כך שהמיצים נאגרים בצידה האחר ומוסיפים את הפסטה (מבושלת) שתתפוס את מיצי הרוטב. בעדינות מקפלים את הברבוניות (שלא יתפוררו) לתוך הפסטה, מפזרים פטרוזיליה ומוכן להגשה.

    צורת ההגשה שלנו- למנה ראשונה הכנו קרפציו עגבניות- עגבניות חתוכות לפרוסות, שוכבות על צלחת מעליהם פרוסות עגבניות שרי- תמר ובצלי שלוט פרוסים דק ושום קצוץ. מעל זורים מלח גם, פלפל שחור גרוס ויוצקים שמן זית וחומץ בלסמי. לצד הסלט הגשנו לחם שום. את המנות צלחנו לכל אחד על מנת שהברבוניות לא יתפרקו.

    דרג את התוכן:

      פרופיל

      בובנית
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/6/10 13:16:

      חיים טוב :) כייף לכם ולחברים
        20/6/10 18:23:

      הבלוג הכי כיפי שקראתי בזמן האחרון, תענוג לקרוא מעבר למתכונים יבשים...תודה

      תגיות

      ארכיון