קלישאות שאפשר למצוא בכל כתבת אוכל/אתר אוכל/בלוג אוכל לתקופה זו:
"לכבוד הקיץ שהגיע", "קבלו את המתכון שיקרר לכם את הקיץ", "תקופת המבחנים היא תירוץ נהדר להכין את הקינוח השוקולדי הזה", "אז הנה מתכון שלא ממש מסתדר עם הביקיני החדש", "אמא שלי היתה מגישה את העוגה הזאת בלילות הקיץ החמים", "מי לא אוהב גלידה? אז למה שלא תנסו להכין כזאת אצלכם בבית", "מתכון קליל לימים (החמים) שעוד נכונו לנו"... להמשיך?
מישהו פעם אמר שקלישאה היא אמת שחוזרת על עצמה שוב ושוב. ולראייה, לכבוד הקיץ שהגיע אני שמחה לשתף במתכון שיקרר לכם את הקיץ: עוגת גלידה בשתי שכבות של קפה ושוקולד. תקופת המבחנים היא תירוץ נהדר להכין את הקינוח השוקולדי הזה והערך הקלורי שלה לא ממש מסתדר עם הביקיני החדש (או הטנגה הישנות). אמא שלי היתה מגישה את העוגה הזאת בלילות הקיץ החמים ובתכל'ס – מי לא אוהב גלידה? אז למה שלא תנסו להכין כזאת אצלכם בבית?
אחרי שעברנו בהצלחה את שלב הקלישאות אני יכולה לספר שזאת העוגה הכי מפנקת במחברת המתכונים של אמא שלי. ההכנה קלה ופשוטה והחומרים שדרושים להכנתה כל כך זמינים עד כדי כך שהם כוללים קפה נמס. כן, אותה אבקה ידועה לשמצה.
-"קפה נמס של עלית ולא שום קפה מגורען!", (אמא בטלפון) - "אולי אפשר להשתמש בתמצית אספרסו?" (אני מנסה את מזלי) - "לא! לא! לא! רק קפה נמס!" (אמא מזכירה לי מי באמת שולט במתכונים במשפחה)
כך הבנתי שעם כל הכבוד למכונת האספרסו שעל השיש, בשביל העוגה הזאת באמת שווה להחזיק קופסה קטנה של קפה נמס, שאותו מקציפים עם שמנת וסוכר ויוצרים שכבת קפה אחידה. זאת תמצא את מקומה מעל שכבת שוקולד מריר מחוזק בקקאו.
את העוגה הזאת שומרים במקפיא ובכל פעם שמתחשק מוציאים, חותכים, מעבירים לצלחת ונהנים מהקרירות המתוקה ומהמרקם שנמס לאיטו. אם רוצים להכין אותה במתכונת של עוגות אישיות משתמשים בתבנית שקעים. למרות פשטות ההכנה היא נהנית ממראה חגיגי ומטעם של עוד.
קצת מצחיק לקרוא לעוגה שאחד מהמרכיבים שלה הוא קפה נמס עוגת גלידה, בעיקר בעידן של גלידות בוטיק ומבשלות יוגורט צח. אבל עם ההצלחה שלה לא מתווכחים. קבלו מתכון קלילי לימים (החמים) שעוד נכונו לנו. להמשיך?
עוגת גלידה מתכון ממחברת המתכונים של אמא
החומרים לתבנית 24
לקרם שוקולד: 200 שוקולד 2 כפות קקאו 2 כפות סוכר 150 גרם חמאה 4 כפות מים 6 ביצים מופרדות
לקרם קפה: 250 מ"ל שמנת 2 כפיות סוכר 2 כפיות קפה נמס עלית
אופן ההכנה:
מכינים את קרם השוקולד: ממיסים ומערבבים בסיר את השוקולד, החמאה, הסוכר, הקקאו וארבע כפות מים. חשוב לא להרתיח את העיסה אלא להביא להאחדה של כל החומרים. מצננים מעט. טורפים את החלמונים בקערה ושופכים אותם בהדרגה לתערובת השוקולד להשוואת טמפרטורות. אחרי כל פעם שמוסיפים מעט מתערובת החלמונים חשוב לערבב אותם היטב עם תערובת השוקולד.
מקציפים במיקסר את החלבונים עד שנוצר קצף עמיד. מקפלים לתערובת השוקולד עד שנוצרת עיסה אוורירית ואחידה. שופכים לתבנית 24 ומקפיאים לשעה.
מכינים את השכבה הלבנה: מקציפים במיקסר מכל שמנת מתוקה עם שתי כפיות נס קפה ושתי כפיות סוכר עד שנוצר קצף יציב. (ברגע שהקצף לא נוזל מהמטרפה כשמרימים אותה מקערת המיקסר אז יודעים שהקצף עמיד). משטחים בעזרת מרית את הקרם הלבן מעל שכבת השוקולד ומחזירים להקפאה לשעתיים לפחות.
שומרים בהקפאה.
כמויות: אם רוצים להכין את העוגה בתבנית 26 מגדילים את הכמויות פי 1.5. כמות כפולה של החומרים תניב עוגה בתבנית 26 ועוד 12 עוגות אישיות קפואות בתבנית שקעים.
תבנית 26
תבנית שקעים (12) |
תגובות (3)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
נשמע טוב ומצולם מגרה... למי איכפת מהקלוריות...
הביקיני, שישאר בארון!
והגלידה תמיד מבורכת *
תודה רבה על המתכון והצילומים.