עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    'בא לי' סילבאב- מנת קינוח אנגלי לסוף השבוע

    2 תגובות   יום חמישי, 17/6/10, 13:23

    syllabub מנת קינוח אנגלית מסורתית . תיחקור הרשת מגלה שהקינוח הזה מקורו במאה ה- 16 או מאוחר יותר במאה ה- 18 . הסילבאב הוגש כבר אז כמנת משקה או קינוח קייצי וצונן במיוחד.

    המנה מורכבת ממיעוט מרכיבים שחוברים יחד למשהו חדש צחור ומרענן (טעמתי !).

    אז מה יש לנו פה ?

    שמנת מתוקה, יין לבן, סוכר במידה, מיץ לימון ומעט גרידת לימון.

    המתכונים השונים לקינוח הזה כוללים רמות הקצפה מגוונות , יחס חומרים לא אחיד ומתיקות משתנה. ערכתי כעת גירסא קלה ופחות ממותקת מהרגיל ,כך שחובבי המתוק יכולים להוסיף רבע כוס סוכר נוסף ללא היסוס. הקינוח ניתן להגשה בסגנון טרייפל כשיוצרים שכבות של קרם לבן, עוגיות שלמות או מפוררות ופירות. יפה להגיש את הקינוח בכוסות שקופות בכל גודל רצוי .

    החומרים מוקצפים יחדיו ידנית או במיקסר ויוצרים קציפה קלה. אפשרי לאכול מייד או לצנן במקרר למשך 12 שעות לפחות. בהמשך תתכן הפרדה של הקצפת מהיין אבל למי אכפת..עירבוב אחד ,כפית נוספת והקינוח המענג היה כלא היה.. צוחק .

    --

    סילבאב

    המרכיבים:

    1 כוס שמנת מתוקה 38%  =1  שמנת מתוקה

    1/4 כוס סוכר לבן = 50 גרם (או רבע כוס נוספת)

    1/4 כוס יין לבן= 60 מ"ל  (אני השתמשתי ביין מוסקט צונן)

    1/8 הכוס מיץ לימון = 30 מ"ל

    כפית גרידת לימון

    לקישוט: פירות יער/פירות העונה/ עוגיות/בישקוטים

     

    אופן ההכנה:

    להקציף את השמנת המתוקה והסוכר עד שהקצפת מתעבה .

    בהדרגה לזלף פנימה (בזמן שהמיקסר עובד) את היין הלבן, מיץ לימון וגרידת לימון .להמשיך ולהקציף עד קבלת קצפת סמיכה וקלילה.

    להעביר לכלי הגשה כמו שזה או בשכבות עם פירות יער/פירות העונה.

    לצנן היטב לפני ההגשה . לשמור בקירור מכוסה.

    ניתן להגשה עם עלי נענע ופלח לימון .

    --

    קישורים:

    * סילבאב - כיצד מבטאים את זה - כאן

    * נייג'לה מכינה סילבאב אמרטו - כאן

    * השיר שליווה את הכנת הקינוח : Sia Breathe Me

    * Colonial Dessert- כתבה של ה- npr על הקינוח ההיסטורי כולל סירטון הדגמה . 

     

    צילומים וטעימות:  חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/6/10 13:14:


      תודה . כנראה שהקצפתי הרבה..התקבל מוסי כזה..

      אתמול קראתי שניתן לחזק את הקינוח בלימונצ'לו במקום יין לבן ,שווה ניסוי.

      מלבד זה וכיאה לפוד פורנו זו מנת קינוח מענגת ...

        17/6/10 15:16:
      קצפת עם היסטוריה, זה נחמד ! רגוע

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין