עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    ערב שוקולדי (מאוד)

    2 תגובות   יום רביעי, 16/6/10, 23:29

    קינוחי שוקולד טעימים קלי הכנה ושתמיד מצליחים. קינוח השוקולד ('כמו מילקי') אהוב על כל אחד (תמיד מהווה הפתעה) וגם יתאים להכנה עם הילדים. המעדנים ,הברוניז והפתעות נוספות יפנקו השבוע את החבר'ה בצבא.

    -

    מעדן חלב

    הכמות: 18-20 מעדנים - יתאימו להגשה בכוסות ח"פ קטנות העמידות בחום=לשתייה חמה (נמכרות במארזים של 50 יח' בעלות של ש"ח ספורים -תוצרת/שיווק ע"י 'הנמל' בכל רשתות השיווק)

    איך מכינים ?

    בסיר בתכולה של 4 ליטר לערבב:

    12 כפות סוכר
    4 כפות קורנפלור
    4 כפות אבקת קקאו
    קורט מלח


    לטרוף פנימה בהדרגה: 3 כוסות חלב
    להוסיף בבחישה כוס שמנת מתוקה (= 1 שמנת מתוקה=250 מ"ל)

    כעת, לבשל הכל על להבה בינונית בבחישה עד הרתיחה.להמשיך לבשל בעדינות עד שמסמיך על להבה מתונה.
    להוסיף 240 גרם שוקולד מריר 60%.
    לבשל בבחישה עד שהשוקולד נמס והפודינג סמיך במשך דקה/שתיים.
    להסיר מהאש.להוסיף כפית תמצית וניל ולערבב.
    לצנן בסיר 5 דקות.לבחוש מס' פעמים על מנת שלא יווצר קרום.

    לצקת כ- 3 כפות פודינג לכל כוסית . לצנן בחוץ עד שצונן .

    לזלף שיכבת קצפת עבה מעל כל מעדן צונן.לשמור בקרור עד להגשה.
    לקצפת:
    להקציף 2 כוסות שמנת מתוקה (= 2 יח' שמנת מתוקה= 1/2 ליטר) +3 כפות סוכר (או כמות סוכר לפי הטעם)

    ---

     

    בראוניז

    הכמות : 16 יחידות

    החומרים:

    100 גרם שוקולד מריר 60%

    120 גרם חמאה

    1 כוס סוכר (פחות 2 כפות)

    1/2 כפית אבקת אפייה

    1/4 כפית מלח

    2 ביצים L

    2/3 כוס קמח רגיל = 100 גרם

    1 כף ליקר גרנד מרנייה או תמצית וניל

    -

    תבנית אפיה ריבועית 20 ס"מ

    ההכנה:

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

    בקלחת /סיר קטן ועל להבה נמוכה להמיס את השוקולד והחמאה עד שנמס. לצנן דקות ספורות.

    בקערה בינונית לערבב: סוכר, אבקת אפייה,מלח ,ביצים ,ליקר (או וניל).

    לטרוף פנימה את תערובת השוקולד והחמאה. להוסיף ולערבב פנימה את הקמח.

    לצקת את התערובת לתבנית . לאפות 25-27 דקות.

    לצנן בחוץ ולחתוך ל- 16 יחידות.הבראוניז ניתנים להקפאה. 


    הערת אגב: מישהו הרי צריך ל'נקות' את קערת הקצפת לפני שטיפת הכלים. בבקשה אל תדברו איתי על קצפת בזמן הקרוב ...לשון בחוץ

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/6/10 12:50:


      תודה אלמתי היקרה ושבת נפלאה לכולכם.

      אגב, החבר'ה בצבא שאלו אם אפשר כזה כל שבוע .. 

        17/6/10 17:28:

      יקירתי, יופי של מתכוני שוקולד!

      בראוניז בתוספת כמה כדורי גלידה קרירים יעשו לי את היום :-)))

      (מעדיפה גלידה במקום קצפת).

      {חוק 24 השעות...)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין