עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מתכון: נוגט שומשום ושקדים איטלקי

    1 תגובות   יום רביעי, 16/6/10, 15:15

     

    סוג של ממתק בעל מתיקות מתונה המכיל מרכיבים טעימים. הממתק המוכן הוא נגיס ואינו קשה ויישמר תקופה ארוכה בכלי אטום.גירסא שונה לממתק האיטלקי  הקלאסי .
    נוגט שומשום ושקדים

    מרכיבים:

    200 גרם דבש

    250 גרם שומשום

    50 גרם סוכר לבן

    75 גרם שקדים שלמים - לא מולבנים- קלויים מעט וקצוצים גס

    מעט שמן קנולה


    כלים נחוצים:

    סיר - 4 ליטר לערך

    משטח סיליקון - רצוי

    משקל דיגיטלי - רצוי

    אופן ההכנה:

    לצקת את הדבש לתוך הסיר ולחמם על להבה נמוכה עד שהוא הופך להיות נוזלי (זה יקרה מהר).

    להוסיף לסיר את הסוכר ולהביא לרתיחה עדינה בבחישה מתמדת.

    להוסיף לסיר בבת אחת את כל כמות השומשום , לערבב ולבשל ברתיחה עדינה על להבה נמוכה מאוד 5 דקות בבחישה מתמדת.

    להוסיף לסיר את השקדים הקצוצים, לערבב ולהמשיך לבשל בעדינות ובבחישה כ- 5 דקות נוספות או עד שהתערובת סמיכה .

    לשמן משטח סיליקון ולהניחו על תבנית אפייה /שיש/משטח אחר עמיד בחום.

    לצקת את התערובת החמה על המשטח ,להדק ולשטח בעזרת כף לעובי אחיד של כ 1.5-2 ס"מ.

    לצנן מעט ולחתוך לריבועים קטנים או כל צורה רצויה.

    להניח את הנוגט על רשת לצינון מוחלט.

    לשמור בכלי אטום.


     
    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/6/10 22:57:


      נראה מעולה !

      הכוכב היומי הלך על הערב השוקולדי.

       

       

      ארכיון

      פרופיל