עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    נשנושי מונדיאל: מקלוני גבינה פיקנטיים

    5 תגובות   יום חמישי, 10/6/10, 10:41

    מקלות

     

    גמר המונדיאל אי שם ביוני 2002. על המגרש: ברזיל נגד גרמניה. שעתיים אחרי שסיימנו את הבגרות האחרונה כל הבנים של מגמת פיזיקה גיאוגרפיה הגיעו אלי הביתה לראות את המשחק. מה היה שם?הרבה צ'יפס ובמבה, לצד מלפפונים וזיתים. או במלים אחרות: כל מאכל שהוא בצבעי הדגל של נבחרת ברזיל. היה מגניב. ארוחה שלמה בצהוב וירוק, בלי פיצוחים ועם הרבה בירה. בסוף הברזילאים אפילו ניצחו (לא זוכרת כמה כמה. תעשו גוגל).

     

    בירה ברקע 

     

    אז לקראת המונדיאל שהוא עונת הנשנושים הגדולה, חיפשתי מתכון למאכל קריספי, מלוח ופשוט להכנה לימים שבהם נגמר הסטוק של הגרעינים השחורים, לימים שבהם אי אפשר לשאת את המחשבה על בייגלה (כי טחנתם אותם בלי הפסקה אתמול באיזה בר) ולימים שמתחשק להכין בהם משהו טעים אבל בלי יותר מדי עבודה. התוצאה: מקלות גבינה פריכים עם טאץ' פיקנטי של צ'ילי חריף.

     

    עם זיתים 

     

    מאחר שהמרכיב העיקרי כאן הוא גבינה אחרי שני מקלונים מתחילים להרגיש את הצמא בגרון. אין ספק שהשילוב הטוב ביותר כאן הוא בירה קרה (ואם בתקופת המונדיאל אין לכם שישיית בירהבסטנד ביי במקרר אז אתם באמת משהו מיוחד).

     

    בקיצור ובלי יותר מדי בלבולי מוח: כדורגל משחקים 90 דקות, מקלות גבינה מכינים ב-20 דקות, כל מה שצריך זה מזגן, בקבוק בירה וטלוויזיה שתתמודד עם איכות השידור של ערוץ 1. שהטובים ינצחו.

     

    מקלות 

     

    מקלוני גבינה

    מתכון בהשראת בלוג האוכל smittenkitchen

     

    החומרים: (ל-30 מקלונים):

     

    170 גרם (כוס וחצי) גבינת פרמז'ן (אפשר גם צ'דר) מגוררת

    50 גרם חמאה רכה חתוכה לארבע קוביות

    3/4 כוס קמח

    1/2 כפית מלח

    לאוהבי חריף: 1/2כפית פלפל צ'ילי

    כף חלב או ריוויון

    גיוונים: 1/2 כפית טימין/בזיליקום/רוזמרין/זרעי כוסברה (הידד! כבר מותר להכניס כאלה לעזה!)

     

    אופן ההכנה:

     

    פרמזן

     

    בפוד פרוססור או במיקסר עם וו גיטרה שמים את הגבינה המגוררת, החמאה הרכה, הקמח, המלח והתבלינים. מערבבים בפולסים של 20 שניות עד שנוצרים פירורים קטנים, בגודל דמוי אפונה. מוסיפים כף חלב או ריוויון. ממשיכים לערבב בפולסים עוד כמה שניות.

     

    חומרים

     

    פירורים 

     

    בצק 

     

    לשים את בצק הפירורים ביד עד שהפירורים מתאחדים לכדור בצק. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי אחיד של קצת פחות מחצי סנטימטר. חותכים את העלה לצורת מלבן ואת השאריות שומרים בצד.

     

     עלה

     

    בעזרת סכין חד חותכים את המרובע לאורכו למקלות בעובי סנטימטר.

     

    מלבנים 

     

    מעבירים את המקלות בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים אותם במרווחים זה מזה (המקלות יתפחו במהלך האפייה).

    חוזרים על פעולת הרידוד והחיתוך עם שאריות הבצק שנותרו.

     

    לפני 

     

    אחרי אפייה 

     

    אופים בחום 180 מעלות למשך 12-15 דקות, עד שהמקלות מזהיבים ומקבלים גוון חום.

    מוציאים מהתנור ומפרידים מהתבנית את נייר האפייה שעליו המקלות. מצננים.

    שומרים בקופסה אטומה (אל תבנו שיישאר משהו אחרי משחק כדורגל אחד).

     

    מוכן2 

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        14/6/10 15:44:

      איזה יופי כתוב נראה מדליק. תודה על השיתוף
        12/6/10 10:32:

      מריח טוב

      ונשמע פשוט להכנה-אפילו עבורי.

        12/6/10 09:10:

      נראה טעים ...

       

      אבל אפשר משהו פחות משמין ... ? לשון בחוץ 

        11/6/10 13:54:

      נראה ומריח נהדר

       

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות