עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הוא מבשל לי

    חם חם חם ...

    10 תגובות   יום חמישי, 3/6/10, 00:40


    החזאים מבשרים לנו שהקיץ הולך להיות חם ומגניב, נמל יפו המתחדש והקונטיינר של וינס מוסטר כבר מסתמנים כמהקומות החמים של הקיץ. אך מה שבטוח הוא שהמקום הלוהט ביותר שבו נבלה בחודשים הקרובים הוא המטבח הביתי שלנו. אחרי שנה מיוזעת בדירה קטנה בגורדון הבנתי שעל מזגן בדירה לא מתפשרים וכשבובון ואני עברו לקן האוהבים שלנו בפלורנטין דאגנו שבכל חדר יהיה מזגן חדיש. אבל מזגן במטבח, זה משהו שהראש היהודי עוד לא חשב עליו.


    לקראת ערב, בעוד הטמפרטורה מסרבת לרדת הבנו בובון ואני שאנחנו בצרה צרורה, רעבים ומפוחדים להיכנס למטבח הבנו כי נחוץ לנו פתרון אלגנטי, זריז וטעים לארוחת ערב. לאכול בחוץ לא בא בחשבון כי רק היום בבוקר נשבענו כי החודש הולך להיות חודש "אוכלים בבית" או בשמו הפחות אופטימי "חודש לא אוכלים בחוץ" ולהישבר תוך פחות מ- 8 שעות זה עלוב, אפילו בשבילנו. החלטנו לחפש את הבשורה בספרי הבישול, ישבנו בסלון הממוזג שלנו והפכנו בדקדקנות בכל אוצר המתכונים הביתי. את הישואה מצאנו בספרו של אורי בורי, מתכון קיצי בהחלט לשרימפס באבוקדו. המתכון התיישב בדיוק במקום, במקפיא חיכתה לנו חצי שקית שרימפס קפוא ועל השיש ישב לו אבוקדו מיותם שלא ידע מה יעלה בגורלו. צירוף המקרים המופלא מילא את בובון ואותי בתחושה של שליחות ובגבורה ונחישות הסתערנו על המטבח. בובון אחראי על המרינדה ואני על השרימפס. תוך פחות מחמש דקות בשדה הקרב היינו ישובים בסלון מנשנשים את את אחת הארוחות היותר כייפיות שלנו. מדובר בהחלט במתכון המנצח שלי להקיץ. הפעם אפילו עזרתי לבובון במטבח מה שזיכה אותי יותר מאוחר בקיצי בגב.

    שרימפס באבוקדו זיתים ושמן זית
    קולפים את השרימפס וחולטים במי מלח רותחים (כדקה) עד שצבעם נהיה ורוד. בינתים יוצקים 4 כפות שמן זית לקערה, 1.5 כפות טבסקו ירוק וכפית מיץ לימון, מערבבים ומוסיפים את הזיתים (מגולענים). ברגע שהשרימפס מוכנים מוסיפים לקערה.את האבוקדו פורסים על צלחת  וממליחים קלות. יוצקים מעל את תוכן הקערה ומוכן. אנחנו אכלנו את המנה עם חלה טרייה. בתאבון.

    דרג את התוכן:

      פרופיל

      בובנית
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/7/10 06:34:
      גם אני מזיעה במטבח.
      הפתרון ללכת לים.
        11/6/10 17:01:
      like
        4/6/10 13:27:
      נראה טוב..
        4/6/10 12:01:

       

      אחלה

        3/6/10 18:06:

      פלויד.. את הפירות ים אפשר לקנות בטיב טעם.. בהחלט פיתרון פשוט ... מוצרים טריים אני ממלציה ביפו ברחוב יפת 37. הכי כדאי ביום ה'- יש הכי הרבה סחורה.
        3/6/10 16:19:
      מזגן במטבח. קודם צריך להתחיל לבשל, לא? אני אחשוב על זה :-)
        3/6/10 16:17:


      מממ... לא רק נשמע אלא גם נראה מעולה. אחלה צילומים (אני מצלם, אז העניין של צילומים איכותיים משדרג בשבילי כל דבר :-).

      איפה ממליצה לקנות את השרימפס הקפואים במחיר שפוי? מצאתי כאלו במסעדת צל תמר בצפון באחלה מחיר, אבל זה רחוק. יש משהו הוגן במרכז או שאתם בקטע של טיב טעם הקצת יקרנים?

      תודה,

      דני

        3/6/10 11:34:

      מחזקת את ידיכם על שלא נשברתם ועמדתם בגבורה בהחלטה "לאכול בבית" (או "לא לאכול בחוץ"... מה שתעדיפו) חיוך

       

      האלטרנטיבה נראית כיפית וטעימה לא פחות מגיחה למסעדה או בר.

        3/6/10 07:55:

      אכן כן ומומלץ בחום :)
        3/6/10 01:30:

      נשמע טעים השילוב הזה:)

       

      רוזן

       

      תגיות

      ארכיון