עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    פלפלים בכל מיני צבעים

    0 תגובות   יום רביעי, 2/6/10, 17:42

    pkpho 

     

    אם הייתי צריכה להכריע בין קניות בשוק לבין קניות בסופר ברור שהשוק מנצח ביג טיים. הסחורה יפה יותר, השפע גדול יותר והסיכוי לצאת משם עם השראה ללהטוטים במטבח גבוה יותר. אבל בשוק קיימת סכנה גדולה יותר הנוגעת לחולשה שלי לא להצליח להשאיר בארנק קצת מזומן. וזה אומר שהשפע והמחירים לרוב מצליחים לסנוור אותי ואני חוזרת עם סלים כבדים משאני יכולה לסחוב ועם הוצאות כפולות ממה שתכננתי להוציא. החלק העצוב בזה הוא ששבוע אחרי אני רואה שלא בדיוק מצאתי מה לעשות עם שלושה זרי פטרוזיליה, עם סלסלת חצילונים קטנים ועם חצי קילו דובדבנים והם בדרך כלל נזרקים לפח במצב צבירה שלא מיטיב עם המקרר. מה גם שכדי לתפוס את הסחורה השווה באמת כדאי להגיע בבוקר ובקרים פנויים הם מצרך נדיר במציאות העכשווית.

     

    בהכנות

     

    אז לאור העובדה שהמקרר ריק, לאור העובדה שאין בקרים פנויים בנמצא (אתם מוזמנים לבדוק – אני המאיור של ספריית מדעי החברה ונמצאת שם מבוקר עד ערב) ולאור העובדה שאני ממש מפחדת שהכספומט יפסיק להוציא לי שטרות החלטתי השבוע לוותר על השוק לטובת הסופר. זה לא היה קל.

     

    על הכביש 

     

    מה שמפתיע בזה הוא שאיך שנכנסתי לסופר חייכו אלי פלפלים צבעוניים יפהפיים: ירקרקים, אדומים, צהובים, כתומים וירוקים. אי אפשר היה להתעלם מהיופי הזה, מה שהעלה לי מיד מתכון למאפה פלפלים במילוי בשר שמעבר לזה שהוא טעים הצורה החיצונית שלו היא מהמרשימות ביותר.

    פרץ היצירתיות העולץ הזה נקטע כשניגשתי למחלקת הבשר כדי לקנות חצי קילו בשר טחון. כאן גיליתי שבסופר כמו בסופר, יש מבצע מטורף שמשך יותר מדי לקוחות, מה שהצריך לעמוד בתור לא פחות מ-45 דקות. ומילא לחכות, אבל למה בחברת הלקוחות הכי נודניקים בעולם? כאלה שלא מפסיקים להציק ולנסות להצחיק את הקצבים שכבר היו טרוטי עיניים, עייפים ועצבניים. וזה עוד לפני שהגעתי לקופות רק כדי לעמוד בתור מאחורי אלה ששכחו להביא משהו ברגע האחרון, שנגמר להם הכסף הקטן, שיש להם קופונים, שרוצים לשמוע על מבצעים.

     

    קלויים 

     

    בסוף הגעתי הביתה עם המון פלפלים צבעוניים, חצי קילו בשר בקר וחצי קילו עצבים מרוטים. אבל אם כבר סבלתי, אז לא הגיע הזמן להכין איזה מאפה מפנק? כזה שיוציא ת'עיניים לכל הלקוחות שקנו חמישה קילו עוף ב100 שקל, כזה שנראה כמו יצירת אמנות צבעונית ורק כשחותכים אותו מגלים את התערובת העשירה שבפנים. כזה שמשלב בין בשר וירקות בצורה הכי יפה שיש.

     

    מוכן 

     

    שלבי ההכנה דורשים קצת סבלנות וקצת עבודת ידיים. סבלנות – לשלב של קליית הפלפלים וקילופם, ועבודת ידיים – לשלב הסידור של הפלפלים הקלויים על תחתית התבנית, שתהפוך בסוף התהליך לחלק העליון של המאפה. ככל שמשקיעים בשלב הזה יותר תשומת לב כך התוצאה תהיה יפה יותר. (אתם לא רוצים חורים שיהרסו את היצירה המפולפלת). 

     

    אפשר להכין את הפלפלים הקלויים יום מראש ולשמור במקרר. אפשר גם להכין את תערובת הבשר תוך כדי שהם נאפים ובזמן שהתערובת מתקררת לקלף את הפלפלים. לזה אני קוראת ניצול זמנים.

     

    אחרי אפייה 

     

    מאפה בשר במעטפת פלפלים

    מתכון של ורדה עמרני

     

    החומרים לתבנית 26עם דפנות נמוכות

    *שימו לב: אין להשתמש בתבנית קפיצית או מתפרקת מאחר שהמאפה מגיר נוזלים במהלך האפייה. אני ממליצה על תבנית סיליקון או פיירקס עגולה

     

    שבעה פלפלים יפים בצבעים שונים

    שתי כפות שמן זית (ועוד קצת לשימון התבנית)

    שני בצלים

    500 קרם בשר בקר טחון (רצוי כתף)

    חופן גבעולי פטרוזיליה (בערך עשרה)

    חופן עלי בזיליקום

    חופן עלי נענע

    150 גרם צנובר/פיסטוק/גם וגם

    שתי ביצים

    כף קמח

    מלח ופילפל

     

    אופן ההכנה:

     

    קלויים1 

     

    שוטפים את הפלפלים ומייבשים. מניחים על נייר אפייה עם העוקצים ומכניסים לתנור בחום גבוה למשך שעה עד שהפלפלים קלויים. במהלך השעה הופכים את הפלפלים מדי פעם מצד לצד. לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם בעדינות ומנקים את בשר הפלפלים מעוקץ ומגרעינים.

     

    נשיקה הטיפ של אמא: אחרי שמוציאים את הפלפלים מהתנור כדאי להכניס אותם לשקית ניילון ולסגור, כך יהיה קל יותר להפריד את הקליפה לאחר שהפלפלים יצטננו.

     

    חומרים 

     

    בזמן שהפלפלים נקלים בתנור עוברים להכין את מלית הבשר. קוצצים את הבצלים, הפטרוזיליה, הנענע והבזיליקום (מאחר שנזכרתי מאוחר מדי שאין לי בזיליקום טרי השתמשתי ביבש, חבל).

     

    תערןבת

     

    במחבת מזהיבים את הבצל הקצוץ בשתי כפות שמן זית ומוסיפים את הבשר הטחון. מערבבים כל הזמן עד שהבשר משנה את צבעו מאדום-ורוד לאפור-חום ומוסיפים את הפטרוזיליה, הבזיליקום, הנענע והצנוברים. ממשיכים לערבב ומתבלים במלח ופילפל. נותנים לתערובת הבשר להצטנן. (סביר להניח שבזמן הזה תהיו עסוקים בלקלף את הפלפלים מה שייתן לתערובת זמן סביר להצטנן). לאחר שהצטננה מוסיפים לתערובת הבשר שתי ביצים וכף קמח ומערבבים היטב.

     

    תבנית 

     

    חותכים את הפלפלים הקלויים לאורכם לארבע חתיכות. משמנים מעט תבנית 26 ובפלפלים. יש להקפיד שכל חתיכת פלפל תכסה מעט את קודמתה כדי שלא יווצרו חורים בתחתית, וכן לרפד גם את דפנות התבנית.

     

    לפני אפייה 

     לפני אפייה

     

    שופכים את תחתית הפלפלים את תערובת הבשר ומכניסים לתנור למשך חצי שעה בחום של 200 מעלות.

    מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר כשעתיים. מצמידים לתבנית צלחת שקוטרה גדולה מקוטר התבנית מחזיקים את התבנית במרכזה והופכים במהירות. נותנים למאפה "ליפול" מעצמו.

     

     אחרי אפייה

     אחרי אפייה

     

    מרימים בזהירות את התבנית ומתפעלים מהצבעוניות והיופי של המאפה הזה.

     

     סופי

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות