עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    קינוח בטעם של פעם : פודינג תפוזים

    1 תגובות   יום חמישי, 27/5/10, 17:34

     

    אני לא אוהבת לסחוט תפוזים . גם לא לימונים וגם לא את יתר הפירות משפחת ההדרים. זה קשה לי. סוחט ממני את הכוחות .כשאני יכולה אני קוראת לאחד החזקים (ממני) בסביבה ".. ת'סחוט לי .." הוא כבר רגיל .

    שני סיבובי מסחטה ויש המון מיץ. הלוואי שיכולתי גם ככה .... צוחק.

    היום נאבקתי איתם לבדי. שוטפת כל תפוז שמצאתי בשתי סלסלות הפרי והירק. חיסלתי את כל התפוזים, אבל שמעו ..היה שווה. יש פודינג תפוזים בצבע חם וצהוב כהה כפי שהשמש לא נתנה לנו כזה היום.

    סוף עונת התפוזים :הפודינג הזה מזכיר את הרפרפות של פעם. שנים רחוקות מילדותי ,עת בישלתי פודינגים מבוססים על מיצי פירות , בעיקר לימון ותפוז , הסמכתי באבקת קורנפלור ובסופו של דבר מילאתי עוגה או קונכיות בצק. זה קרה מזמן אבל הטעם נותר ..

    הפודינג הזה טעים מאוד כשהוא קר לגמרי. לא צריך לאכול אותו חם/חמים וכשהוא צונן מאוד יפה לקשט אותו בקצפת .

    הקינוח מהווה גם פתרון למי שצריך קינוח פרווה (סורי, לא אצלי) או בשינוי סוגי ההמתקה גם לצימחונים.

    הפודינג מוכן בדקות ספורות .

    הערות :

    ניתן להשתמש בכל סוגי פירות ההדר הכתומים או/ו תפוזי דם.

    ניתן להותיר את הפודינג בטעמו הטבעי כמעט ללא הוספת סוכר. אני מצאתי שטעים להמתיקו בשתי כפות דבש .למי שאוהב אפשרי גם סירופ אגבה .

    פודינג תפוזים

    החומרים:

    כפית גדושה זסט/גרידה מתפוז כתום

    1 כף סוכר לבן

    3 כפות מדידה קורנפלור 

    2 כוסות מיץ תפוזים (או מיץ הדרים כתומים מעורב) 

    קורט מלח

    1 כף חמאה = 15 גרם 

    להמתקה נוספת: דבש, סירופ אגבה - לפי הטעם (שמתי 2 כפות דבש)
     

    אופן ההכנה:

    לערבב את גרידת/זסט התפוז עם כף הסוכר.לשים את התערובת בסיר קטן (2 ליטר). להוסיף ולערבב פנימה:

    קורנפלור, מיץ תפוזים וקורט מלח. לערבב היטב עד שהקורנפלור נמס ואין כלל גושים.

    לבשל את התערובת בבחישה ולהביא לרתיחה(זה יקרה מהר).

    להנמיך את הלהבה ולבשל את הרפרפת בבחישה דקות ספורות עד שהיא מסמיכה .

    להסיר מהלהבה ולבחוש פנימה את כף החמאה .(ניתן להוסיף מעט מי פריחת תפוז- לא חובה).

    לטעום ולתקן מתיקות לפי הטעם (2 כפות דבש רגיל או דבש בטעם תפוז או סירופ אגבה).

    לצנן מעט את הפודינג ולהעביר לכלי הגשה בכל גודל רצוי.

    לצנן במקרר עד שמתייצב למשך שעתיים לפחות.

    ניתן להגיש בעיטור קצפת.

     

     

    צילומים: חני הראל 

    מתכון על פי הספר של דבורה מדיסון :

     

    Seasonal Fruit Desserts: From Orchard, Farm, and Market

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/6/10 11:31:

      האבקה בקופסאות , קילקלה את המוניטין של הקינוח הנהדר הזה.

      יופי לפגוש את הדבר האמיתי !

      ארכיון

      פרופיל