עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    לזברה שלי יש פסים(עוגת זברה):

    7 תגובות   יום רביעי, 26/5/10, 22:54

     

    עוגה בחושה עם פסים כמו של זברה.עוגה שתספק את טעמם של אוהבי עוגות השוקולד וגם את אוהבי הוניל או העוגות הבהירות גם יחד. עוגה קלת הכנה שאינה דורשת הכנות מוקדמות ושתי קערות בלבד.(צר לי על הצילום הזריז היה יום עמוס) .קדימה לעבודה ..  

    עוגת זברה

    החומרים:

    1 כוס סוכר לבן =200 גרם

    4 ביצים L

    1 כוס חלב

    1 כוס שמן (קנולה)

    כפית תמצית וניל

    240 גרם קמח רגיל

    2 כפיות אבקת אפייה

    1/4 כפית מלח

    3 כפות אבקת קקאו

    --

    תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס"מ (גובה העוגה ישתנה בהתאם לקוטר התבנית וגם זמן האפיה ישנה במעט).

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד את תחתית התבנית בלבד עם נייר אפייה. את דפנות התבנית לשמן קלות .

    בקערת מיקסר לבחוש את הסוכר והביצים במשך שתי דקות.

    לזלף פנימה את השמן החלב ווניל. לערבב עד קבלת תערובת חלקה.

    בקערה נפרדת לנפות את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף את המלח.

    להוסיף את תערובת הקמח לקערת המיקסר, לערבב (לגרד את הדפנות הקערה)במשך דקה /שתיים.

    לתוך קערה נפרדת להוריד 2 כוסות מהתערובת ולנפות פנימה את אבקת הקקאו ולערבב (זו תהיה התערובת השוקולד)

    [מומלץ: להכין שני כלי מדידה (זהים) בתכולה של שליש כוס (=כ- 60 מ"ל) או לחלופין מצקת שתכיל 3 כפות מדידה של התערובת] .

    לצקת לתוך מרכז תבנית האפייה 3 כפות מהתערובת הבהירה. לתוך מרכז העיגול הבהיר לצקת 3 כפות מהתערובת הכהה.

    להמשיך לצקת תערובת על תערובת ,בהירה וכהה לסרוגין ובכל פעם בכמות של 3 כפות (לצקת אותן מכלי מזיגה בבת אחת ולא כף אחר כף) להמשיך עד סיום שימוש בשתי התערובות.

    בהמשך המזיגה פסי העוגה יהיו דקים יותר. [בצילום למעלה העוגה בשלב ההכנה וטרם נמזגה כל התערובת] .

    לאפות את העוגה בתנור החם 40-45 דקות . לבדוק עם טסטר /קיסם עץ שהעוגה מוכנה.

    * ניתן לצפות את העוגה גם עם קצפת .


     

    מתכון ע"פ KAF .

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/6/10 19:25:
      בהמשך תגובתי מאתמול , לדעתי צריך לחלק את הבלילה לשתים ולאחר מכן להוסיף את אבקת הקקאו לאחת הקערות .
        4/6/10 23:47:

      במתכון כתוב להוריד 2 כוסות עבור תערובת השוקולד !!

      עשיתי כך , אבוי בזיון של מי שנתן את ההוראה . כי במזיגה לסירוגין ,נגמרה תערובת השוקולד ונשארה כמות

      רבה מאוד של התערובת הלבנה  !!

       

        30/5/10 16:42:

      יפה וקלה להכנה:-)

      תודה

        28/5/10 20:01:


      אני ממש אהבתי את הצילומים....

       

      תודה וסופ"ש מצויין

      רונית

        28/5/10 01:34:


      מדליק מדליק מדליק ונראה קל וכיפי.

      מתי את פותחת קונדיטוריה ?

      *

       

       

        27/5/10 17:30:

      תודה אלמתי , סוף שבוע נפלא !  נשיקה
        27/5/10 17:08:


      זברה שאפשר לאכול והיא מתוקה :-) *

      תודה יקירה וסופ"ש טעים וכייפי.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין