עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    פאדג' בראוניז

    3 תגובות   יום רביעי, 26/5/10, 14:40

    קאפקייקס 

     

    אם אתם בריאותנים,עושים דיאטה או סובלים ממיגרנות תכופות הפוסט הזה לא מיועד אליכם. חבל, חבל שתבזבזו את הזמן על המתכון הזה, שהצליח להפיל גם אותי לסטלת שוקולד אכזרית. אם אתם לא דופקים חשבון לקלוריות, אוהבים את החיים או פשוט אוהבים שוקולד תעצרו כאן ועכשיו. אחרי שתאכלו את הפאדג' בראוניז האלה לא תוכלו לחזור אחורה.

     

    בראוניז 

     

    לא ניכנס לוויכוח בנושא "המתכון לעוגיית הבראוניז המושלמת". פשוט כי זה ויכוח שאי אפשר לשפוט בו: יש את אלה שאוהבים אותן יבשות וקשות, יש את מי שמעדיף רכות ונימוחות, אחרים רוצים אותן עם נטיפי שוקולד לבן, עם קפה, עם אגוזים, עם חמוציות. אין לזה סוף. כדי לצאת מזה באלגנטיות פשוט נגדיר את המתכון הבא כמתכון המושלם לעוגיות פאדג' שוקולד שלא דומות לשום דבר אחר. אין כאן הרבה חוכמות. רק שוקולד והרבה שוקולד. והתוצאה – בראוניז במרקם רך עד נוזלי שנמסות בפה וממלאות אותו מתיקות, שצריך לעצום את העיניים כדי להכיל אותה.

     

    שוקולד 

     

    במקרה שלי, כשהתחלתי בהכנות גיליתי שדאגתי להכל חוץ מהמרכיב הבסיסי ביותר - שוקולד. כך יצא שכדי להגיע ל-400 גרם שוקולד ששילבתי בין מריר של עלית שהכיל 60 אחוז מוצקי קקאו עם קליבו בעל 53 אחוזים ולזה הוספתי עוד אחד שמצאתי במקרר (כנראה מאיזה דיוטי פרי) והתגאה ב-70 אחוזים. שילוב כזה לא ממש מומלץ אבל מצד שני זה לא מה שיפגע במרקם הפאדג'י הרך או בטעם הממכר. בקיצור – כל שוקולד עם 60 אחוז שוקולד יעשה כאן את העבודה.

     

    באפייה 

     

    מבחינת אפייה והגשה מומלץ לאפות את הבראוניז בתבנית מרובעת ולחתוך אותן לחתיכות גדולות כשהן עדיין חמות. אפשרות שנייה היא לחלק את התערובת לפני האפייה לתבנית שקעים ובכך לקבל מאפינס שוקולד עשיר. ההבדל היחיד הוא זמן האפייה שמתקצר במקרה שמחליטים ללכת על מאפינס. המלצה שלי – ותרו על המאפינס, לכו על הבראוניז בתבנית. פחות עבודה, יותר כיף. מה צריך יותר? רק כרית ושמיכה.

     

    תבנית 

     

    פאדג' בראוניז

    החומרים לתבנית מרובעת בגודל 35X35 (תבנית תנור סטנדרטית עם שוליים גבוהים)

     

    400 גרם שוקולד מריר

    320 גרם חמאה

    2 כוסות סוכר

    3/4 1 כוסות קורנפלור

    1/2 כוס קקאו

    8 ביצים

     

    אופן ההכנה:

     

    ממיסים את השוקולד,החמאה והסוכר מעל בן מרי או בסיר על אש קטנה.

     

    יבשים 

     

    בקערה נפרדת מערבבים קורנפלור וקקאו.

     

     מערבבים

     

    מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת השוקולד ומוסיפים לה בהדרגה שמונה ביצים טרופות אחת אחרי השנייה.מערבבים היטב. התערובת צריכה להיות צמיגית ומבריקה.

     

    ביצים 

     

    שופכים לתבנית מרובעת המותאמת לתנור. אם אין תבנית כזו ממלאים תבנית אחרת. הגובה של התערובת לא צריך להיות גבוה מדי. בערך סנטימטר וחצי. את השאריות אפשר להעביר לתבנית קטנה אחרת או למלא תבנית שקעים כדי ליצור מאפינס. (אני השתמשתי במלבנית בגודל 35X24 ויצאו לי עוד שמונה מאפינס יפים שאותם קישטתי באגוזי מלך ולוז).

     

    יחידי 

     

    אופים בחום של 180 מעלות. עבור תבנית – 25 דקות, עבור מאפינס – 20 דקות. עד שמתקבל ציפוי פריך מעל בראוניז רטובים ונוטפי שוקולד. יאמי.

     

    בראוני 

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/6/10 17:17:
      מעולה, פשוט מעולה
        26/5/10 18:07:
      לא חוקי. נקודה
        26/5/10 17:15:


      גילי, טעים לי :-) *

      נמס בפה.

      תודה!

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות