עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    ערב יינן בטרואר (16.05.10)

    4 תגובות   יום ראשון, 23/5/10, 01:15

    1. "טרואר (בצרפתית: Terroir) הוא מונח המתאר מכלול של תנאי סביבה לגידול חקלאי. מקור המונח הוא במילה "Terre
    " - "אדמה" בצרפתית - אך הוא כולל לא רק את אופי האדמה (הרכבה, הקושי שלה, כושר הספיגה שלה וכו') אלא גם את האקלים לפרטיו, שיפוע המדרונות, ובעלי חיים וצמחים במרחב הגידול." ויקיפדיה, המרחב הוירטואלי הגלובלי, 2010.
    2. "טרואר – בר יין צמוד לנחלת בנימין. משמש קודם כל כ-show room ליינות, מהם ניתן ליהנות במקום או לקחת בקבוק הביתה.  משווק בלעדי של כמה יקבים ישראלים. המקום מציע ערבי טעימות בהנחיית היינן של היקב הנטעם אחת לכמה שבועות." בלוג האוכל של שמן ושמנת, אותו מרחב וירטואלי גלובלי, 2010.

    אם פירוש 1 נשמע לכם מרתק, אתם קוראים את הטקסט הלא נכון. קפצו מהר לויקיפדיה להשלים את החסר. אם אתם רוצים לשמוע עוד על פירוש 2, תגללו למטה ותוכלו לקרוא על ערב טעימות לבלוגרים של יקב
    red poetry שנערך לפני כמה ימים בטרואר. זה המקום לציין שלא שילמנו עבור ההשתתפות בטעימה.

    הטרואר אינו מקום גדול. מעט מאוד שולחנות וספה בפנים, ועוד כמה שולחנות פולשים לרחוב בחוץ. ישנו קיר תצוגה גדול הבנוי מחביות יין, ובתוכם בקבוקי היינות המוצגים במקום. לכבוד טעימת היין לבלוגרים המקום היה מואר מכרגיל והמוזיקה הייתה חלשה מבדרך כלל. בדרך כלל הטעימות הנערכות במקום הם באווירה יותר של בר-יין, ופחות "הדרכתית" כמו שהיה אצלנו.

    האחראי ליין,השתלן והבעלים של יקב
    Red Poetry - דובי טל, הציג את עצמו ואת יבולו. לא רק יין, אגב. הוא מגדל גם פירות מאכל – כמה אפרסקים שהביא עימו היו טריים וקשים מדי, אבל עם טעם נהדר. בתור השתלן של הגפנים הוא מכיר את האדמה טוב, ומלווה את היין לכל אורך התהליך. את הרשת המקיפה והמזוהה עם בקבוקי היין שלו הוא מתרץ כסוג של יצירת אומנות שהוא אוהב "וזה גם נורא ישראלי. אנחנו חיים במדינה שמלאה רשתות. אני זוכר את זה מהצבא שלי". נזכרתי במילואים האחרונים שלי והסכמתי איתו.

    היין הראשון שטעמנו הוא "יין משוגע" על שם היין שאבא שלו היה מכין. זהו בלנד שמורכב גם מענבים פחות משומשים בארץ בשם קריניאן. שמנת התלהבה מהיין הזה שהיה מתוק למדי, יחסית ליין יבש כמובן. אני לא השתכנעתי ממנו. לא עדין מספיק בגרון לטעמי. סביר ולא יותר.

    מיד אחריו נמזג לנו יין שנקרא "אהרונסון" על שם אהרון אהרונסון – האיש שהעשייה וההיסטוריה שלו ריתקו את דובי איש היין. אהרונסון (היין, לא האיש) הוא שילוב של מורבד-סירה. יין טוב שטעמו משתנה בין טעימה לטעימה. עובדה שכל הטועמים הבחינו בה.

    הטעימה השלישית הייתה של קברנה סוביניון. יין מוצלח ועשיר בטעמים. אם תרשו לנו להתפלצן קצת אז גם נוסיף "מלא". בהנחה שאנחנו מבינים מה זה אומר...

    בכדי לסגור את הבאסטה פתחנו גם בקבוק "שרונה". קברנה-פרנק, שילוב שאהוב עליי במיוחד. היין הזה לא אכזב. טעמים מפתיעים ו"כבדים" שאומנם פחות מתאימים לאווירה הקלילה של הקיץ והחום שמגיעים מכיוון דרום-מזרח, אך אם היין הוא העיקר והוא לא רק מלווה לארוחה, זאת תהיה הבחירה שלי. היין המוצלח ביותר שטעמנו באותו ערב. כמובן ששמנת חלקה עליי ולא נתנה לא ציון יותר מ"לא רע".

    היה נעים להכיר את הטרואר ובמיוחד את ערבי היינן שלו. כל טעימה שכזאת עולה 40 שקלים לאדם. מחיר באמת שווה למגוון טעימות, מעט נשנושים של גבינה ולצאת קצת יותר חכמים ביין והרבה יותר שמחים.

    נ.ב

    את טעימות היין ליוו לחם מרוקאי חם וטוב, בצקי מאוד ועבה לצד חמאה. גם גבינה מפתיעה וטעימה מתוצרת משק יעקבס ומעט ירקות בשביל המצפון. האוכל הבסיסי שבר יין צריך.

    נ.ב. 2

    דובי טל מגדל לא רק ענבים לעצמו. הוא גם מוכר ליקבי בוטיק אחרים ולחובבים. לכל המתעניינים ביין ביתי.


    שיהיה לכם לחיים,
                    שמן ושמנת.
    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/5/10 19:38:


      ולמי שרוצה לראות קצת יותר, תמונות שצילמנו מהארוע:

       

      http://www.facebook.com/group.php?gid=137030085675&v=photos

       

        24/5/10 19:11:


      טרואר כשבודקים בוויקפידיה השם ממש מעשיר

      המקום נראה לי עם פוטנציאל אדיר

       

      תודה

        24/5/10 08:57:

      צטט: גדגדים 2010-05-23 20:18:37

      יין ישמח לבב אנוש.

      :-) 

       

       

      בהחלט!

      צוחק
        23/5/10 20:18:

      יין ישמח לבב אנוש.

      :-) 

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין