עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    פוסט יום הולדת ועוגת גבינה חגיגית !

    11 תגובות   יום שלישי, 18/5/10, 09:40


    הוא יליד 18.5.2009 בן לאימא בשנות ה- 40 לחייה . אינו הילד הבכור, אחיו הבוגרים ברשת נולדו כבר לפני למעלה מ 5 שנים- זמן קצר לאחר הולדת בלוג האוכל הראשון ברשת הישראלית [קישור] . בעל תאבון בריא ולחיים אדמדמות מלידה. החל ללכת באופן עצמאי כבר מימיו הראשונים וכתב קרוב ל- 300 פוסטים של אוכל בשנתו הראשונה . בהמשך כבר למד לרוץ למרחקים ארוכים. דוגל במקצוענות, סבלנות,  גישה אוהדת והוא גם חביב על השכנים . הולך על בהונות רגליו בין השעות 2-4 ולא בוחש בסירים של אחרים צוחק . אינו מקבל הנחות מאף אחד ויודע שחשוב לעבוד (קשה) בשביל להוציא 'עבודה' טובה . אופטימי ניצחי.. רגיש לפרקים יותר מהממוצע ,קם מכל נפילה .ואולי יהיה לו טור אוכל בעיתון - קבלו אותו  : 

    בלוג האוכל פוד פורנו להמונים ! בן שנה בדיוק היום .

    תודות לליאת זנד שתמכה והמריצה אותי לפני שנה ויותר לפתוח את הבלוג הזה כאן בעכבר קפה בנוסף ובמקביל לבלוגי האוכל הקיימים והותיקים שלי ברשת (והבלוג הותיק בקפה דה מרקר). תודות למיתר שליידר הבחורה 'בעלת הפוני' . הערכה ותודות לכולכם קוראי הנאמנים והיקרים, תודה שאתם קוראים אותי. המוני מסרים ותגובות כאן ובאופן פרטי מחממים את ליבי ! 

    אז לכבוד יום ההולדת וחג השבועות הבאתי ע-וגה. מה לא תטעמו ?

     

    חג שמח !!

    -

    עוגת גבינה חגיגית שנאפת 3 שעות (כן!) בתנור בחום נמוך מאוד (100 מעלות). העוגה מכילה תחתית של ביסקויטים וחמאה, מלית של גבינה 9% .לקראת סיום האפייה העוגה מצופה בשמנת חמוצה. העוגה נותרת בתנור סגור במשך 4 שעות או לכל הלילה. עוגה לבנה, עדינה ומקצועית (לא גבוהה). על פי המתכון של הקונדיטורית סוזי מילר ז"ל שהתפרסם לפני שנים ספורות בטור של אודטה במוסף ידיעות אחרונות .

    -

    עוגת הגבינה של סוזי מילר

    החומרים לתחתית:

    150 גרם ביסקויטים (ההמלצה על ביסקויטים בטעם שוקולד,אני שמתי רגילים) = 21 יחידות

    4 כפות סוכר =60 גרם

    50 גרם חמאה נמסה

    כפית גרידת תפוז (ויתרתי)

    החומרים למלית הגבינה:

    666 גרם גבינת סימפוניה בטעם טבעי 9% (שמתי 3 מיכלי 200 גרם+ השלמתי את הכמות עם גבינה לבנה רגילה)

    13 כפות סוכר לבן = 200 גרם

    2 חלמונים

    3 חלבונים

    3 כפות קורנפלור

    50 גרם חמאה נמסה

    החומרים לציפוי : 

    2 מיכלי שמנת חמוצה 15% = 400 מ"ל

    4 כפות סוכר = 60 גרם

    ----

    תבנית קפיצית 26 ס"מ

    -

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור לחום של 100 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה את השוליים משמנים.

    הכנת הבסיס:

    במעבד מזון מפוררים את הביסקויטים השבורים. מוסיפים את הסוכר ומערבלים עד קבלת תערובת שנראת כמו חול. מוסיפים 50 גרם חמאה נמסה וגרד תפוז, מערבלים עד קבלת תערובת כמו חול לח מעט.

    מרפדים בתערובת הזו את תחתית תבנית האפיה. שמים בצד.

    הכנת מילוי הגבינה:

    בקערת מיקסר (אני עירבבתי ידנית) שמים את הגבינה. מוסיפים את הסוכר, 2 חלמונים ו- 3 כפות מחוקות קורנפלור.מערבלים במהירות איטית עד שהעיסה אחידה למראה. מוסיפים את החמאה הנמסה (בזילוף עדין) ושוב מערבלים עד שאחיד. מניחים בצד.

    בקערת מיקסר מקציפים את 3 החלבונים ללא תוספת סוכר. מקציפים עד קבלת קצף רך. כשהוא מוכן יוצקים אותו לתוך עיסת הגבינה ומערבבים ידני עד שהכל מתאחד. שופכים את מלית הגבינה על הבסיס בתבנית . מכניסים את העוגה לתנור החם.

    אפייה:

    אופים את העוגה בחום של 100 מעלות 3 שעות בדיוק.

    הכנת הציפוי:

    אחרי 3 שעות אפייה מוציאים את העוגה מהתנור . מערבבים את השמנת החמוצה והסוכר ויוצקים על העוגה. מכניסים את העוגה חזרה לתנור לאפייה של רבע שעה נוספת באותו החום הנמוך. משאירים את העוגה לצינון בתנור המכובה לעוד 4 שעות (השארתי לכל הלילה).

     

    צילום: חני הראל
    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/5/10 19:17:


      מחיוך

      זחיוך

      לנשיקה

      טנשיקה

      וצוחק

      בנשיקה

      תודה על המתכון

      חג שמח יקירה.

        19/5/10 19:08:


      מיטב איחוליי.

      מזל טוב לעולל בן השנה.

        19/5/10 16:28:

      תודה !
        19/5/10 15:54:
      מזל טוב. שתמשיכי לצלם בצורה מדהימה כזאת
        19/5/10 09:32:

       חברים יקרים, תודה רבה . חג שמח
        19/5/10 06:33:


      כמו יין ההולך ומשתבח עם השנים, כך הבלוג/בלוגים.

      מזל טוב וחג שמח.

      קבלי *.

        18/5/10 21:57:

      מזל טוב לבלוג :)

      נולד בדיוק ביום ההולדת שלי....

        18/5/10 18:56:


      מזל טוב מזל טוב מזל טוב מזל טוב!!

       

        18/5/10 18:54:


      מזל טוב! מזל טוב! מזל טוב!

      את כ"כ מוכשרת יקירה *

       

        18/5/10 12:24:

      חיוך

      התענוג הוא גם שלנו

      לקרוא לראות  וגם לטעום לפעמים

      אל תשתני   ואז אולי תקבלי

      לא רק טור בעיתון

      אלא תור של עיתונים

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין