עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    להיות אופה

    7 תגובות   יום שבת, 15/5/10, 17:36

    באגטים על לבנים 

     

    ""מחר בבוקר אני הולך לעבוד בתנור", אמרתי.

    הוא שמט יד אחת מן העיתון והפנה אלי את פניו המזיעות. פיקת גרונו קפצה, שני נחיריו התרחבו, והעיתון פירפר בידו כמו חתול אחוז בזנבו ומשתדל לקפוץ. אני שילבתי את רגלי מתחת לשולחן להתחזק.

     

    "תשמע, תשמע", אמרה אמי לאבי והנידה את ראשה. אבי אימץ את שתי עיניו היגעות מאוד.

     

    "לעבוד בתנור?"

     

    אמרתי: "כן, להיות אופה".

     

    הוא הניח את העיתון על השולחן. וכשהפנה אלי את כל גופו וכל פניו ראיתי כי הלכה ממנו החיבה שמתוכה כינה אותי: כבודו. אימצתי את שריר רגלי והזדקפתי על כיסאי. יראתי פן יוציא גזר-דין כמו סכין מפיו.

     

    "להיות אופה?" אמר.

    "להיות משוגע!" אמרה אמי." 

     

    - "להיות אופה", נסים אלוני -

     

    אני נזכרת בסיפור "להיות אופה"  בכל פעם שאני נכנסת ללה מולאן, המאפייה שממלאת את בוגרשוב פינת טשרניחובסקי בריחות של אפייה. בשבוע שעבר סוף סוף הצלחתי להסתכל על מדפי הלחם שלה מהצד השני, מתוך המטבח הקטן שממנו יוצאים כל המאפים והלחמים. זה קרה בזכות מתכון לעוגת גבינה שהכנתי יחד עם מוטי חיימוביץ', האופה והבעלים, מתכון שיעלה כאן ובעכבר העיר בימים הקרובים.

     

    מאחורי הסורגים 

     מדף הלחמים מזווית הפוכה

     

    אף פעם לא הצלחתי לעבור ליד הוויטרינה של לה מולאן מבלי לבחון את הבאגטים, השמרים-צמות, הפוקאצ'ות. תמיד משתהה ליד הקופה ובוחנת את מדפי הלחמים שעליהם ממתינים כיכרות השיפון והבריאות, כאלה המצופים גרעיני דלעת או חמניה. הפעם חציתי את הקו המפריד בין החלק הפרונטלי והמעוצב של המאפייה אל עבר הלא נודע - מסדרון צר שבו משטח עבודה ובהמשכו מקרר ותנורים.

     

    המטבח בפעולה 

    קרואסונים משקיפים על עובדי המאפייה 

     

     התחלנו לעבוד. שקלנו חמאה, ניפינו קמח, הוספנו סוכר. בזמן שהמיקסר לש את הבצק שישמש בסיס לעוגה הצטננו לידי באגטים שנאפו על לבנים. בזמן שמוטי הוציא גבינות מהמקרר הבחנתי במגש קרואסונים שממול. באמת שניסיתי להתרכז במתכון. זה לא היה קל.

     

     מוטי בפעולה

    מוטי. כפרה עליו 

     

    מוטי מכניס לתערובת של גבינת מסקרפונה, שמנת וקמח גם חמש ביצים ומוסיף עוד שלושה חלמונים. אני מנסה להיזכר בהסבר שנתן לי לפני רגע על למה צריך כל כך הרבה ביצים, אבל בדיוק יוצא מאחד התנורים מגש עם קישים. תנסו אתם להתרכז עכשיו.  

     

    קישים 

    מיותר לכתוב כאן משהו 

     

     רדפתי עם המצלמה אחרי הקישים, מנסה לתפוס את הריח בתמונה. הם נעלמו מהישג ידי כשהועברו לדלפק שליד הקופה. אני נשארתי מאחורי הקלעים, מאחורי מדף הלחמים.

     

    ליד הקופה 

    כל כך קרובים. כל כך רחוקים 

     

    כשהעוגה נכנסת לתנור לשעתיים אנחנו יוצאים מהמטבח ומתיישבים באחד השולחנות. שותים סודה. מוטי עושה לי סדר במתכון, מפרט על וריאציות וגיוונים, מחשב כמויות. אני יוצאת אחרי שסיימתי לכתוב את הכל וחוזרת אחר הצהריים לצלם את העוגה. וגם לטעום אותה.

     

    עוגת גבינה 

    אל דאגה - המתכון בפוסט הבא 

     

    יומיים אחר כך אני מגיעה בבוקר לקנות לחם. נורא מתחשק לי להיכנס שוב אל מאחורי המדפים, אל המסדרון הקטן עם התנורים והסטיקרים של מכבי חיפה. זה מרגיש לי כמעט טבעי אבל אני נעצרת ליד הקופה. סוקרת את הלחמים ובסוף מחליטה על לחם חמניות, כרגיל.

     

    מוטי ליד התנור 

     

    "סילבן קרב אלי, שירבב את ראשו עד כי נגע בחוטמי, ואז פרץ בצחוק כסוס צוהל ועז.

     

    "אופה חדש!" קרא בקול גדול. "כל השכונה שואלת מי הוא!"

     

    "שמעת, ששון?" קרא איזאקינו לעברו של אדון ששון. אך אדון ששון החזיק עכשיו בשתי ידיו את המרדה עמוס עיסות הלחם וארב ללוע האדום המבקש לנשוך אותו." 

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/6/10 12:57:
      אחד הפוסטים הכייפים ביותר
        16/5/10 17:35:


      נפלא! *

      ומקווה גם למתכונים.

      המון תודה :-)

        16/5/10 15:26:


      כרגיל, מקסים  (אני מחכה למתכון)...

      וקטעי הכתיבה של נסים אלוני שצירפת - נפלאים ומעוררים געגועים ליוצר ענק.

        16/5/10 14:55:

      כלקוחה שלהם לשיפון...הריחות שתיארת עברו דרך המצלמה.
        16/5/10 12:51:
      מפעיל את כל החושים.

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות