עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    פשטידת עשבי תיבול

    2 תגובות   יום רביעי, 12/5/10, 17:12

    פשטידה 

     

    איך יודעים ששבועות מתקרב? כשמכל העיתונים נופלות חוברות מתכונים מעוטרות פרות, חציר וחלב. אני בינתיים נתקלתי בזו של מחלבות גד (הבוקר), בזו של תנובה (התפתיתי לקנות "לאישה")  ובזו של טרה שהתמקדה במתכונים עם גבינת טוב טעם (היא עדיין קיימת?!) ואני בטוחה שזה לא הסוף. מפה לשם, צריך לדעת איך לא ללכת לאיבוד בין שפע עוגות הגבינה, הפשטידות והחטיפים (חטיפים = הגדרה יפה לקרקרים או לבצק עלים תעשייתי מגולגל עם משהו).

     

    למרות כל השפע, אין כמו מתכון מנצח אחד, פשוט ולא מתחכם, ואם אפשר, אז גם בלי יותר מדי גבינות בפנים. הרי גם ככה בכל ארוחת שבועות נתקלים בפשטידת גבינות/צלחת גבינות/חטיפי גבינות, אז למה לא להוריד את רמת הלקטוז ולהביא מאפה קצת יותר קליל עם ניחוח מרענן של עשבי תיבול טריים?

     

     קערת עשבים

     טנא הביכורים שלי

     

    הפשטידה הזאת, שהרכב הגבינות בה כולל רוויון ושמנת, מתבססת בעיקר על עשבים קצוצים מה שהופך אותה לפחות כבדה בשלב של אחרי האכילה. המגוון עצום וכאן המקום לשחק עם טעם אישי והעדפות. האופציות: פטרוזיליה, בזיליקום, טימין (מומלץ!), עירית, בצל ירוק, נענע,טרגון וכל עשב אחר שאוהבים. בסך הכל העשבים הקצוצים צריכים למלא שתי כוסות. עם המינון, כאמור, אפשר לשחק.

     

    עשבים 

     

    בעניין האופן שבו קוצצים את העשבים יש שתי גישות: הגישה הידנית שנעזרת בסכין והגישה האוטומטית שנעזרת בקוצצים חשמליים שונים. החיתוך בקוצצים החשמליים מהיר יותר ודורש פחות מאמץ, מצד שני, הם עלולים להפוך למעין מחית אחידה שבה לא מרגישים ממש את הטעם והמרקם של העשבים. אישית, אני מעדיפה להיות אולד פאשן ולחתוך בסכין ובכך לשמור עלהטריות והרעננות של העשבים. אני מתחייבת ששלב הקיצוץ הוא באמת החלק היחידי שדורש קצת עבודה כל היתר – באמת קלי קלות. מה שבטוח הוא שמהרגע שהיא נכנסת לתנור, אי אפשר לחשוב על שום דבר אחר.

     

     פשטידה בחלון

     

    פשטידת עשבי תיבול

    תבנית פאי בקוטר 26

     

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    כפית מלח (שטוחה)

    150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

    כף מים מינרלים קרים

     

    למלית:

    2 כפות שמן זית

    בצל גדול קצוץ

    100 גרם צנוברים

    3 ביצים

    150 גרם שמנת מתוקה

    100 גרם רוויון

    2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, עירית, בזיליקום, טימין, נענע, רוזמרין)

    2 שיני שום כתושות

     

    אופציה – פרוסות גבינת פרומעז

     

    אופן ההכנה:

     

    מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר או בפוד פרוססור את כל חומרי הבצק עד שהם נהפכים לפירורים. משטחים את הפירורים בתבנית פאי משומנת ומהדקים גם לדפנות. רצוי להשתמש בתבנית פאי עם שוליים נמוכים. אם משתמשים בתבנית עם שוליים גבוהים מספיק להדק עד מחצית גובה הדפנות.

     

    בצק 

     

    נשיקההטיפ של אמא: לעבור עם מברשת משומנת על התבנית ועל הדפנות לפני שמהדקים את הבצק כדי להקל על שחרור הפשטידה לאחר האפייה.

     

    מברשת 

     

    מכינים את המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שתי כפות זמן זית עד שקיפות. מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לטגן בזהירות עד שהצנוברים נהיים חומים אבל לא שרופים. 

     

    מלית 

     

    מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר. בינתיים קוצצים את עשבי התיבול.

    אחרי שהבצל והצנוברים התקררו מערבבים אותם עם הביצים, השמנת והרוויון. מתבלים במלח ופילפל ומערבבים פנימה את עשבי התיבול הקצוצים. 

     

     

    עם עשבים 

     

    מערבבים 

     

    שופכים את המלית לתבנית עם הבצק. מניחים פרוסות גבינת פרומעז מעל ואופים בחום של 160 מעלות במשך 45 דקות או עד שעה עד שהמלית מזהיבה ויציבה. 

     

     לפני אפייה

     

    ומה שיפה בה זה שהיא טעימה גם ביום שאחרי, ובזה שאחריו.

     

    מוכנה 

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/5/10 11:33:


      תודה על המתכון

      נראה טעים

      יאמיחיוך

        13/5/10 17:25:
      תודה על מתכון נפלא וצילומים נהדרים *

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות