עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    עוגת הגבינה המושלמת ! - מתכון לשבועות

    17 תגובות   יום רביעי, 12/5/10, 11:45


    "אפשר לקבל פרוסה נוספת מהעוגה ?.."

    אני פורסת לו פרוסה נדיבה נוספת מעוגת הגבינה .העוגה עדיין חמימה אבל מישהו כאן לא יכול להתאפק.

    "את יודעת שאם הייתי לוקח את העוגה הזו למקום העבודה שלי היא היתה מנצחת בתחרות עוגות הגבינה..?"

    "כמה מסובך להכין את העוגה ?.."

    והיא "..איפה אני אשיג גבינת שמנת בשעה כזו..אני חייבת להכין את העוגה .." .

    -

    ואני בכלל עבדתי 'קשה' כל כך בהכנת עוגת הגבינה הזאת... קריצה . למיין כמאה תמונות שצילמתי במצלמה הקטנה שלי : תמונות החל משלב הכנת הבצק, הכנת המלית העשירה, העוגה כבר בתנור.. העוגה שלמה, העוגה פרוסה.. העוגה בצלחת. לא טוב, העוגה על מפית. לא, לשנות זוית..יש שמש , כבר אין שמש..ליד החלון.. ולא לטעום עדיין מאומה.

    -

    את העוגה הזו עירבבתי בקערה אחת .רקחתי מתכון לעוגת הגבינה הקלה בעולם . עוגה עדינה שמי שאינו יודע שהיא גם עוגת גבינה המכילה גבינה רזה חושב שכולה על טהרת גבינת השמנת .העוגה מכילה בצק תחתית רך ומעליו מלית גבינה.כלום עבודה והטעם נהדר. העוגה לא 'נופלת' , אינה נסדקת והמתיקות שלה מעודנת ."העוגה מושלמת !" זה הוא אמר.

    -

    עוגת גבינה

    החומרים לבצק :

    125 גרם חמאה רכה

    1/2 כוס סוכר = 100 גרם

    2 ביצים L

    1 כף חלב

    כפית תמצית וניל

    מעט זסט/גרד לימון

    1 כוס קמח רגיל = 140 גרם

    1 כפית אבקת אפייה = 4 גרם

    1/4 כפית מלח דק

     

    החומרים למלית:

    250 גרם גבינה לבנה 5%

    250 גרם גבינה יבשה בנייר (טוב טעם)

    1 מיכל שמנת חמוצה 15% =200 מ"ל שמנת

    1 כוס סוכר = 200 גרם

    4 ביצים L

    מעט זסט/גרידת לימון

    -

    תבנית עגולה קפיצית 24 ס"מ - את התחתית בלבד לרפד בנייר אפייה את הדפנות לשמן בחמאה

    אופן ההכנה :

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

    הכנת הבצק:

    בקערה גדולה טורפים את החמאה והסוכר (אין צורך במיקסר) .להוסיף את הביצים בהדרגה.

    לערבב פנימה חלב, וניל וזסט לימון.

    בנפרד לנפות קמח+אבקת אפיה, להוסיף את המלח. להוסיף את תערובת הקמח לתוך הקערה הגדולה ולבחוש קלות.

    לצקת את הבצק על תחתית התבנית וליישר .בעזרת כף להגביה את הדפנות מעט (1-2 ס"מ) להניח את התבנית בצד.

    הכנת המלית:

    באותה הקערה לערבב את הגבינות עם השמנת החמוצה.

    להוסיף את הסוכר והביצים אחת אחרי השניה.להוסיף זסט לימון.

    לצקת את מלית הגבינה על הבצק בתבנית וליישר.

    לאפות את העוגה בתנור החם 45-55 דקות או עד שהיא מוצקה .

    לכבות את התנור ולצנן את העוגה כרבע שעה עם דלת מעט פתוחה.

    להוציא את העוגה ולצנן 30 דקות נוספות לפני הפריסה.

     

     

    צילומים : חני הראל

    -

    טיפים :

    - מומלץ להשתמש בביצים גדולות (L). במידה ויש לכם 2 סוגי ביצים :גדולות מאוד= XL רצוי לשלבן עם ביצים בגודל בינוני - M.

    - העוגה תופחת בזמן האפייה וממלאה את כל גובה התבנית. השקיעה מינימלית וחשוב להמינע מאפיית יתר , העוגה מתמצקת עם הקירור.

    - העוגה הטרייה תשמר שעות ועד יממה מחוץ למקרר. למחרת יש לשמור אותה בקרור.

    - ניתן להגדיל את כמות גרידת הלימון לפי הטעם.

    - יפה להגיש את העוגה מאובקת במעט אבקת סוכר.


    דרג את התוכן:

      תגובות (17)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/5/10 17:56:
      ו.....כמובן שכחתי..... אני במקום סוכר משתמשת בדיאטיפ שהיא סוכרזית נוזלית..... עובד מצויין לעוגות, משקאות קרים. תה נענע, מנטה מיצים ועוד.....
        17/5/10 17:53:

      העוגה נראית מדהימה, הצילום נהדר, הכיתוב חמוד ושווה לב.... וזה שאפשר בתיק תק להכין עוגה בלי יותר מדי כלים ובלג נים.... שווה את ליבי. אני אנסה אותה. אולי לחילופין אשתמש בחצי קמח וחצי קורנפלור, וכמובן מעט צימוקים, כי צריך איזה טוויסט לא? אבל תודה על הרעיון.... וחג שבועות שמח. מלכה יונגבלוד.

        16/5/10 07:39:

      תודה רבה חברים , שבוע טוב וחג שבועות טעים ושמח .
        16/5/10 00:11:


      הולכת לנסות לפי התאור מעורר ההשראה כאן.

      אני במיוחד אוהבת את התמונות.

      תודה. אורלי

        15/5/10 09:07:


      אני בטוחה שהעוגה מעולה כמו התמונות שלה!

       

        14/5/10 16:48:

      נראה טעים !! תודה
        13/5/10 15:55:


      נראה ומריח מעולה :)

      תודה :)

        13/5/10 15:34:


      המממ...

      אין מילים.

      רק משהו קטן, ובעצם גדול- קישור לכתבה איך עושים ביצים גדולות- על ידי הרעבת תרנגולות

        13/5/10 11:38:

      נשמע ונראה נהדר!

      בני ביתי יאהבו אותה, אני בטוחה.

        13/5/10 09:59:
      אויש, חני... את נהדרת!
        13/5/10 09:56:

      עוגה מושלמת
        13/5/10 08:26:

      התרגלתי לקרוא אותך- נהנת מהאינטלגנציה, השכל בבחירה במדידה בהדרכה -למשל עוגת גבינה בשבועות המתכונים נערמים ואת אבל את ענית לצורך  - לגבינה הרזה בטעם נימוח - אז שוב הצלחת בבחירה -ואני מלקקת משארית העוגה - ת ו ד ה   בגדול
        12/5/10 20:50:

      עוגת גבינה בניחוח וניל וגרידת לימון, זיווג מושלם!

       

       

        12/5/10 18:16:

      תודה רבה יקירתי
        12/5/10 16:45:

      חניתה, הצילומים משגעים! *

      העוגה, מטריפה! *

      תענוג אצלך.

      תודה יקירה :-)

        12/5/10 15:10:

       

      תודה . אני בעד אמת בפרסום וסדר  . מקוה שעמדתי בזה גם הפעם קריצה

        12/5/10 14:51:


      גורמה   חג   חלבי   טעים   מתכון   עוגה   קלהכנה   שבועות 

      תאור כהלכה. אהבתי ! צוחק

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין