לפעמים מגלים דברים באקראי. אני מייחס חשיבות גבוהה לדברים אלו, מלכתחילה הם לא מרכיב עיקרי בנושא הם רק נאמרו כדי לקדם את העניין העיקרי, לתת רקע לדברים.
צפיתי בסדרה על בתים בבריטניה ונסקרו שם הטירות – בתי אחוזה והיה צריך לומר משהו כיצד הן נוצרו.
כפי שידוע הנרי השמיני הסתכסך עם הכנסייה הקתולית בגלל שהאפיפיור סירב לבטל את הנישואים שלו. התגובה של הנרי השמיני היה לייסד את הכנסייה האנגליקנית ולמעשה להלאים את הכנסייה כאשר המלך הופך לראש הכנסייה. כל המנזרים הולאמו חלק קטן מאוד מהמבנים שלהם הפך לקתדרלות חלק שימש לשימוש חוזר בבנייה ומאחרים פירקו מה שרק יכלו. אבל מנזרים הם משקים אוטרקים, המקיימים את עצמם היו להם אדמות וגם הן הולאמו יחד עם כל רכוש המנזר. הנרי השמיני הפריט את האדמות, כלומר חילק אותן לחבריו האצילים. אדמות של 800 מנזרים שחולקו בין האצילים הפכו אותם לעשירים מאוד. (כל זאת בא כהסבר מאיפה היה להם כל כך הרבה כסף לבניית טירות).
העניין לא נגמר כאן ישנם שרידים של כפרים אנגליים שננטשו. בעבר חוקרים חשדו שזה נגרם ממגיפת הדבר, אבל כיום התברר שהסיבה היא אחרת. הכפרים היו על אדמות של אצילים על אף שהיו שם קהילות חיות ותוססות שהצליחו לגדל תבואה, באותה תקופה היה כדאי יותר לגדל כבשים בשביל הצמר. עדר כבשים הצריך רועה ואולי מספר כלבי רועים (שכמובן לא מקבלים משכורת) מה שאומר שעלות העבודה בגידול כבשים היא נמוכה ומחיר חומר הגלם הוא גבוה.
גם אם האציל לא אמר לאנשים קחו את הרגליים שלכם ותעופו, הרי כאשר רובם נשארו חסרי עבודה אין פרנסה לא להם ולא לבעלי המקצוע שמוכרים להם ולכן כולם עזבו את הכפר.
אז מה היה לנו כאן:
אמרו כבר שההיסטוריה אינה משתנה היא פשוט חוזרת על עצמה. |
תגובות (4)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
מצאתי השוואה בין ימי הביניים והאצילים ומלכם, לבין הקפיטליזם והמדינה
http://cafe.themarker.com/view.php?t=635068
זה מזכיר לי מאמר שקראתי לפני 3 שנים המשוה בין ימי הביניים לקפיטליזם המודרני שצומח בישראל. כשאמצא אותו אביא אותו לכאן.
יופי של השוואה עשית!
טוב!
שילוב של היסטוריה ואקטואליה תמיד פותח את הראש:)