עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    ניוקי של אדורה

    5 תגובות   יום שישי , 7/5/10, 17:30

    ניוקי 

     

    הייתי פעם מארחת במסעדה. הייתי פעם ביץ' שנתנה לאנשים לחכות בתור חצי שעה כי המסעדה היתה מפוצצת. בזמן הזה הייתי מתעסקת עם תוכנת מחשב מעצבנת שהראתה לי סטטיסטיקות על הלקוחות שהזמינו מקום ועומדים להגיע בהמשך המשמרת. ידעתי כמה פעמים הם ביקרו במסעדה, מתי איחרו ומתי לא הופיעו. אם היה להם אופי של מבריזנים, התור היה מתקצר אוטומטית. אתם מוטרדים מאובדן הפרטיות בפייסבוק? זה כלום לעומת מה שהמסעדות הקבועות שלכם יודעות עליכם. 

     

    ואם כבר מדברים על מסעדות שיורדות לחייכם, לפני שבוע פורסם שמסעדת אדורה גובה 200 שקל מלקוחות שהזמינו מקום מראש ולא הופיעו, או לחילופין ביטלו את ההגעה בהתראה של פחות מ-48 שעות. האמת? זה מעצבן. יש בזה משהו שחוטא לחוקים הבלתי כתובים של מדיניות הבילוי. ללכת למסעדה אמור בילוי זורם וכיף. ללכת למסעדה מהבאסה שאם נישאר בבית נבזבז 200 שקל זה לא זורם ולא כיף.

     

    פטריות 

     

    המידע הזה רק הוביל אותי אוטומטית למתכון של אבי ביטון, השף של אדורה. אמרתי לעצמי שזה שאי אפשר להבטיח מקום במסעדה לא אומר שאי אפשר להנות מהאוכל שלה ובחרתי לא אחרת מאשר מנת הניוקי בקרמל פורצ'יני, אחת ממנות הדגל של אדורה. באופן אישי אני לא נמנית על חובבי הפסטה, בטח לא עם שמנת, אבל אופן ההכנה המיוחד שלה משך אותי לנסות.

     

    איך זה עובד? כדי להכין את הניוקי מכינים פירה ומוסיפים לו קמח וביצים, משטחים בתבנית ומקפיאים. אחרי שעתיים במקפיא חותכים לריבועים ומבשלים ברוטב פטריות וקרמל. לא מסובך.

     

    ניוקי 

     

    יצא נחמד. לא יותר, לא פחות. אני בטוחה שבמטבח של אדורה מכינים אותה טוב ממני, אבל נכון לעכשיו אני מפחדת להזמין שם מקום. בכל זאת, יש לי נטייה לשכוח דברים.

     

    רוטב

     

    ניוקי בקרמל פורצ'יני

    התאמה שלי למתכון של אבי ביטון מתוך הספר "בני סיידא ואבי ביטון מבשלים".

    החומרים לארבע מנות:

    לניוקי:

    500 גרם תפוחי אדומה (שני תפוחי אדמה בינוניים)

    30 גרם חמאה

    4 חלמונים

    100 גרם קמח

    מלח

     

    לרוטב:

    40 גרם פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות בכוס מים רותחים למשך חצי שעה

    1 כף גדושה סוכר

    250 גרם פטריות שמפיניון (סלסלה אחת) שטופות ופרוסות. אני הוספתי גם קצת פטריות יער

    1 מיכל שמנת מתוקה (המתכון המקורי מבקש שניים, ריחמתי)

     

    רצוי להוסיף:

    שן שום כתושה

    שמינית כפית אגוז מוסקט

    צרור עלי טימין

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    להגשה:

    גבינת פרמזן מגוררת

     

    אופן ההכנה:

    מכינים את הניוקי: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שהם מתרככים. מסננים את המים ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את החמאה, החלמונים והקמח ומערבבים היטב לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומקפיאים למשך שעתיים-שלוש.

     

     חלמונים ופירה

     

    בינתיים מכינים את הרוטב: מסננים את הפורצ'יני. שמים במחבת טפלון רחבה את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שנוצר קרמל. מוסיפים את הפטריות (אני השארתי אותן פרוסות, אפשר לקצוץ, תלוי איך אוהבים), את מי ההשריה של הפורצ'יני, את השום ואת השמנת המתוקה. מתבלים במלח, פילפל, אגוז מוסקט וטימין. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים כעשר דקות.

     

    פטריות מקורמלות 

     

    מוציאים את התבנית מההקפאה. חותכים בעזרת סכין חדה לקוביות בגודל שני ס"מ. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, מוסיפים את קוביות הניוקי ומבשלים כשלוש דקות עד שהם צפים.

     

    ניוקי צפים 

     

    מוציאים אותם לכלי נפרד בעזרת כך מחוררת. מעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומחממים. מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים מעט גבינת פרמזן ומגישים.

     

    סיום 

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/5/10 16:44:
      מדד הפלצנות של מסעדות בת"א עולה כבר על גדות הירקון המבאיש. מזה כמה שנים אני מדיר את רגלי ממסעדות העיר כי פשוט לא נעים לי לשבת ולאכל בלחץ זמנים, בחלק מהמסעדות עדין מוקף ענני עשן שלא לדבר על אילו שבחוץ. זה לא שהאוכל לא טעים אלא שיש היום לא מעט אלטרנטיבות מחוץ לעיר תל- אביב.


      יאמי

      אין על המתכונים של אבי מאדורה

      וגם לדורון שותפו, לא חסר...

      הולכת לנסות להכין........

      תודה לך יקירה

        13/5/10 19:49:

      לאכול אותך!
        13/5/10 02:54:

      פiסט חמוד

      ואחרי שסיימת להיות ביץ' - מה את עכשיו ? 

        12/5/10 13:52:

      עד כמה שזה מטריד (אני לגמרי חלק מקהל הלקוחות ולא של מקצועני ההסעדה), אני חושב שדמי-הביטול מוצדקים,חוץ מזמן-ההתרעה של 48 שעות.  זה - מוגזם.יש בחיים פנצ'רים ואם מישהו יודע נגיד בצהריים שלא יוכל להגיע בערב למסעדה ומודיע לה, המסעדה צריכה בכל זאת להכיל מצב כזה, מדובר בבני אדם.

       

      מעבר לצודק או לא צודק, כל מסעדה יכולה וצריכה לעשות את החישוב של ההפסד מהזמנות מקום שלא מומשו לבין הפסד הלקוחות (או הפסד הזמנות-מקום מראש) מצד לקוחות שלא יירצו לקחת את הסיכון.

       

      אולי כדאי לחברת ביטוח יצירתית להרים את הכפפה ולצאת בתכנית למסעדות הסובלות מהתופעה. זה יצמצם למסעדה באופן משמעותי את ההפסדים הנגרמים מהתופעה. המסעדה תוכל לבחור איך לכסות את ההוצאה על הפרמיה: אם ע"י גלגול העלויות על כלל הסועדים (כלומר פיזור העלות על המחירון/תפריט שלה), או אם ע"י חיוב אישי של כל לקוח שמזמין מראש, שישלם סכום קטן (קטן משמעותית מ 200 ש"ח) המכסה את הפרמיה שהמסעדה משלמת למבטח שלה. (יהיה צריך להתגבר על אפשרויות הניצול-לרעה של סידור כזה מצד מסעדות, אבל יש להניח שיש פתרונות טכנולוגיים לבעיות מהסוג הזה, בוודאי בעידן הטכנולוגי של היום).

       

      במבט לבירת תרבות הקולינריה - פריז, הרי שכל מי שנחשף לסצנה הקולינרית שם בצורה יותר מעמיקה יודע שיש הרבה מאוד מסעדות בהן השפים/ההנהלה  לא מתייחסים למסעדה כאל "מקום בילוי" ספונטני, אלא יותר כמו משהו שקרוב לקונצרט או תאטרון. בקונצרט/תאטרון מי שקונה מראש כרטיס, לא מקבל בחזרה את כספו אם הוא לא מופיע, אלא זו בעיה שלו למכור את הכרטיס אם הוא רוצה. יש מסעדות, שמבחינת הביקוש הגבוה אליהן, היו בהחלט יכולות ממש למכור כרטיסים למקומות לארוחה בהן, כמו לקונצרט.

       

      עד שאיזו חברת ביטוח תציע למסעדות סידור כמו זה שהוצע למעלה,ייתכן שמסעדות כמו זו שהוזכרה בתחילת הפוסט צריכה לאפשר למזמינים-מראש למכור או להעביר את הזמנתם לאחרים. כשמדובר במסעדות מאוד מבוקשות זה פותח בתאוריה פתח לספסרות, אבל מסעדה שתגיע לרמות כאלה של ביקוש בוודאי לא כל כך מודאגת מהתופעה של מזמיני-המקום שלא מופיעים.

       

      בכל אופן, פוסט מעניין !!

       

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות