עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    תנו לפירות (היבשים) לדבר- ביסקוטי !

    2 תגובות   יום שישי , 7/5/10, 16:20

    מתכון לביסקוטי עשיר בפירות יבשים ואגוזים . מתכון מהיר הכנה העושה שימוש בקערה אחת בלבד. אין תוספת של שומן ומתיקות העוגיות היא מתונה. העוגיות עמידות ויישמרו בצינצנת עד כ- 3 שבועות.

     

    ביסקוטי מישמש תאנים ואגוזים 

    -

    כ- 30 עוגיות

    החומרים:

    כוס וחצי קמח רגיל מנופה = 210 גרם

    כפית וחצי אבקת אפיה = 6 גרם

    1/2 כוס סוכר לבן = 100 גרם

    1/4 כוס פיסטוקים שלמים - עירבבתי עם מעט שקדים מולבנים קצוצים גס 

    1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים גס -שמתי אגוזי מלך במקום

    1/4 כוס צימוקים זהובים - אני חולטת קודם

    4 מישמשים יבשים חתוכים דק - אני חולטת קודם

    4 תאנים יבשות חתוכות דק - אני חולטת קודם

    זסט מלימון קטן - או גרידת לימון

    2 ביצים L טרופות קל

    -

    אופן ההכנה :

    -

    לחמם תנור לחום 150c. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה.

    בקערה לשים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה. להוסיף ולבחוש פנימה: סוכר,2 סוגי אגוזים,צימוקים,תאנים,מישמש וגרידת לימון . (לדעתי מומלץ להוסיף את המרכיבים בהדרגה ולתת בחישה לאחר הוספת כל אחד מהם).

    להוסיף את הביצים ולערבב קלות בעזרת כף עד קבלת בצק.

    להרטיב את הידיים במי ברז ולאחד את הבצק לכדור. למתוח מעט את הבצק ביד ולהעבירו לתבנית האפייה.

    להרטיב שוב את הידיים וליצור מהבצק מלבן ברוחב כ- 7.5 ס"מ ולשטח מעט.

    -

    אפייה+אפייה חוזרת:

    לאפות את הבצק 24-30 דקות. הבצק צריך להיות עדיין רך מעט למגע היד.

    להוציא מהתנור (לא לכבות את התנור)  ולצנן במשך 10 דקות.

    להעביר את בצק הביסקוטי האפוי לקרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה לחתוך לפרוסות בעובי של כ 0.6 ס"מ . באופן זה יתקבלו כ- 30 עוגיות.

    להחזיר את הביסקוטי לתבנית כשהם מונחים על צידם ולאפות 5 דקות. להוציא, להפוך אותן על צידן השני ולאפות 5 דקות נוספות .

    במידה והביסקוטי לא יבשים לגמרי ניתן לחזור על התהליך האפיה החוזרת (5+5 דקות) פעם נוספת.

    לצנן את הביסקוטי ולשמור שבועות אחדים בכלי אטום.

     

     צילומים: חני הראל

     

    המקור -וטעימה מהספר :Popina Book of Baking

     

    Popina Book of Baking


    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/5/10 22:22:

      נראה נהדר. האם את ממליצה על הספר הזה?

      ארכיון

      פרופיל