עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פוקאצ'ה עם הפתעות ..

    5 תגובות   יום שלישי, 4/5/10, 15:17

     

    פוקאצ'ה זיתים

    החומרים:

    500 גרם קמח מיוחד ללחם

    כפית וחצי מלח דק

    קורט אבקת סוכר

    שמן זית כתית מעולה לבצק ולציפוי כ-4 כפות 

    300 מ"ל מים חמימים

    4.5 כפיות מדידה שמרים יבשים = 14 גרם

    60 גרם עגבניות חצי יבשות (ללא שמן, הסבר בהמשך)

    זיתים מעורבים מגולענים

    רוזמרין /תבלינים טריים לקישוט

    2 שיני שום פרוסות

    --

    אופן ההכנה:

    בקערת מיקסר(או קערה לערבוב ידנית) לערבב את הקמח, מלח והסוכר.

    לתוך גומה במרכז לצקת כף מכמות שמן הזית.

    בנפרד להמיס את השמרים במים החמימים . לצקת אותם לגומה שבקמח וללוש מהר לבצק רך . (ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך).

    להוסיף לבצק את העגבניות הקצוצות דק וללוש את הבצק במשך 10 דקות.

    להניח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות או להשאיר להתפחה בקערת המיקסר. להתפיח כ- 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    -

    ניתן להשתמש בעגבניות מוכנות חצי יבשות /לחות או להכינן בבית כפי שאני הכנתי :

    על תבנית אפייה הנחתי 4 עגבניות קטנות חתוכות לרבעים. בזקתי מעל פלפל צ'ילי, מלח גס ושמן זית. אפיתי בטוסטר אובן קרוב לשעה בחום משתנה:  התחלתי עם 150 מעלות ולקראת הסוף הורדתי את החום מעט. לצנן את העגבניות ולקצץ קטן.

    העגבניות לפני האפייה: 

     

    -

    עיצוב ואפייה:

    לחמם תנור לחום 220 מעלות.

    בעדינות להעביר את כדור הבצק לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. לשטח את הבצק לצורת אובל בגודל 35 על 23 ס"מ.

    ליצור בבצק גומות בעזרת האצבע ולהכניס לתוכן זיתים . לקשט סביב ברוזמרין או תבלינים טריים לפי הטעם,וחתיכות שום.

    לפזר מעל את יתרת שמן הזית ומלח גס.

    להתפיח במשך 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו .

    לאפות את הפוקאצ'ה בתנור החם כ- 20 דקות או עד קבלת צבע זהוב עמוק .(אני הפעלתי את הטורבו לסרוגין החל מהדקה ה- 6 לאפייה) .

    חתיכות פוקאצ'ה נותרות ניתן לחתוך למנות ולשמור במקפיא למשך עד 3 חודשים.

     


    צילום: חני הראל

    מתכון ע"פ  Lucy Williams (עם שינויים קלים) מגזין דלישס

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/5/10 10:56:

      נראה נפלא מניחה שגם מריח נפלא וכתוב כל כך ברור . תענוג לקרא את המתכונים שלך.

       שבת שלום

        7/5/10 23:49:

      קודם כל נתתי לך כוכב מנצנץ בגלל המתכון שכל הזמן חיפשתי מתכון כזה קל להכנה וכתוב בצורה ברורה ופשוטה. הצילומים ממש מרהיבים ומוסיפים לריר בפה ולהרגשת תיאבון. שבת שלום וכל טוב עשית לי את היום.

      באהבת בלוגר

      הדר גרד

        5/5/10 09:10:

      אני "חולה" על פוקאצ'ות למיניהן ...

      למרות הכל, זה שייך לאותם הדברים שאני לא עושה בבית. כך גם עוגיות...

      מדוע ?! אין לי הסבר ראציונאלי ! נבוך

        4/5/10 17:08:

      נראה מעולה ומאוד מעורר תאבון.

       

      אני רק אוריד את הזיתים :-) 

        4/5/10 16:56:


      הפוקאצ'ה מדהימה *

      וגם את! *

      חוויה לבקר בבלוג שלך.

      אין כמוך.

      ארכיון

      פרופיל