עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    הבאתי עוגיות מיוון (מהמטבח)- לא תטעמו ?..

    11 תגובות   יום שני, 3/5/10, 21:07

    עוגיות וניל ואגוזים בצורת סהרונים גדולים. ביוון וטורקיה נהוג לאכול את הסהרונים בימות חג .העוגיות עדינות וטעימות (נהגו בהן בזהירות פן תשברנה) .רצוי לאחסנן בצינצנות בעלות פתח רחב במיוחד. הבצק נוח מאוד לעיבוד (לעבד אותו קצרות יחסית) כלום עבודה והטעם באמת כמו מקונדיטוריה טובה- אצלכם בבית.

    -

    עוגיות קורבידס נוסח יוון - Kourabiedes

    הכמות :כ- 45 עוגיות גדולות

    החומרים:

    250 גרם חמאה רכה

    110 גרם אבקת סוכר מנופה (2/3 כוס) + אבקת סוכר נוספת לאיבוק העוגיות

    1 כפית תמצית וניל

    1 חלמון מביצה L

    300 גרם קמח רגיל מנופה עם חצי כפית אבקת אפיה (כוס קמח=140 גרם)

    90 גרם אגוזים קצוצים דק מאוד

    -

    אופן ההכנה:

    לחמם את התנור לחום של 160 מעלות.

    בקערת המיקסר (או קערה ידנית) לטרוף את החמאה עד שהיא רכה מאוד וקרמית. להוסיף אבקת סוכר, וניל וחלמון ולטרוף היטב.

    לקפל פנימה (להמשיך לטרוף עם המיקסר) את הקמח המנופה ומעורב עם אבקת האפייה. להוסיף את האגוזים ,לערבב לבצק. 

    ליטול מהבצק כמות של כפות מדידה ולגלגל לכדורים.

    כל כדור לרדד לגליל קטן ועבה (מאוד) באורך 5 ס"מ. ליצור מהגליל צורת סהרון .

    להניח את הסהרונים על נייר אפייה במרחקים (הם תופחים מאוד). (בתבנית תנור סטנדרטית יכנסו 20 עוגיות).

    לאפות את העוגיות בחום של 160 מעלות כ- 15 דקות או מעט יותר עד שהן מתחילות להזהיב. (לצנן את התבנית בין כל סבב אפייה).

    להעביר את העוגיות החמות בעדינות לרשת צינון .(ניתן כעת לטפטף על כל עוגיה טיפה של מי פריחת תפוזים לא חובה).

    לאחר דקה/שתיים של צינון לטבול כל עוגיה בנפרד באבקת סוכר מנופה משני הצדדים.

    לצנן את העוגיות לחלוטין. (ניתן לאבק שוב באבקת סוכר לאחר צינון מוחלט- אני וויתרתי). 

    -

    מתכון מעובד ומתורגם מגורמה טרבלר אוסט'

    צילומים: חני הראל

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/5/10 23:17:

      צטט: איבי מלכת האור 2010-05-04 22:58:47


      נראה סוף !

      איך הן יוצאות לך ככה בגודל וצורה אחידים ?

       

      תודה !

      הפעם השתמשתי בכף מדידה (מסט כפיות המדידה הבינלאומי) כאמת מידה . בגלל שהכף עמוקה, מלאתי אותה בבצק הרך ואז הוצאתי עם האצבע למשטח רידוד. את כולם גילגלתי לכדורים ועיצבתי.השתמשתי בסרגל (ובסימון שע"ג שולי משטח הרידוד) ע"מ שכל גלילי הבצק יהיו 5 ס"מ ואז קיפלתי מעט לצורת סהרון (סהרון עבה במיוחד). לפעמים אני מעבירה כמות בצק קטנטנה מכדור בצק אחד לשני כי הוא 'שוקל' ביד כבד יותר מהאחרים, עניין של גרמים בודדים. ישנן עוגיות שהבצק נשקל עבור כל עוגיה בנפרד אבל לא תדיר.

       

        4/5/10 23:10:

      צטט: rossini 2010-05-04 14:35:08

      נמס עוד לפני הקפה נמס...צוחק

       

      אכן , תודה :)

        4/5/10 23:08:

      צטט: mi alma 2010-05-04 08:14:26

      בוקר טוב יפיפיה :-)

      עוגיות חמאה ואגוזים...לפתוח איתן את הבוקר...

      תודה יקירה *

       

      תודה לך יקירתי :)


      נראה סוף !

      איך הן יוצאות לך ככה בגודל וצורה אחידים ?

        4/5/10 14:35:
      נמס עוד לפני הקפה נמס...צוחק
        4/5/10 08:14:

      בוקר טוב יפיפיה :-)

      עוגיות חמאה ואגוזים...לפתוח איתן את הבוקר...

      תודה יקירה *

      צטט: בלוג אוכל 2010-05-03 22:10:18


      המתכון לקליפות תפוזים מסוכרות - כאן  

       

       

      תודה! אם רק היו  לי עכשיו כמה תפוזים....

        3/5/10 22:10:


      המתכון לקליפות תפוזים מסוכרות - כאן  

       

      ואיך מכינים את הכתום הטעים הזה שבצדדים :-)
        3/5/10 21:39:

      תודה !
        3/5/10 21:19:

      נראים נימוחים...בטוח טעימים...

      לך*

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין